Skins a200:lla tehoa treeniin

keskiviikko 4. toukokuuta 2016


Kompressiovaatteet ovat tulleet viime vuosien aikana varmasti kaikille aktiivitreenaajille tutuiksi ja itseltäkin löytyy parit kompressotrikoot sekä -sukat. Erityisesti aerobisen treenin aikana olen huomannut kompressiovaatteista olevan hyötyä. Kompressiovaatteen aiheuttama tarkkaan suunniteltu paine edesauttaa verenkietoa ja erityisesti alaraajoissa kompressiovaatteet ovat parhaimmillaan. Lihas väsyy hitaammin ja laktaattia erittyy vähemmän. Aerobisen liikuntasuorituksen lisäksi kompressiotrikoista tai -säärystimistä voi olla tästä syystä hyötyä jalkapäivinä tai esimerkiksi plyometristä treeniä tehdessä. Tällöin itsekin suosin lenkkien ohella kompressiopukeutumista.

Sain viime viikolla CDON:ltä kokeiluun Skins a200 kompressiotrikoot pirteässä vihreä-valkoisessa värissä mustilla tehosteilla. Skins oli minulle entuudestaan tuntematon merkki, mutta ensikosketuksen perusteella nämä tutuvat todella laadukkailta. Valitsemani koko tuntuu juuri sopivan napakalta, kuten kompressiovaatteen kuuluukin, muttei kuitenkaan haittaa liikeratoja tai tunnu epämiellyttävältä päällä. Trikoista löytyy myös heijastintehosteet, joten näkyvyys on taattu pimeän tullessakin.

Trikoista löytyy 22% elastaania eli nämä todellakin venyvät ja paukkuvat. Pelästyin trikoiden pikkuruisuutta paketin tultua, mutta onneksi pöksyt menivät päälle sen kummemmin taistelematta. Trikoiden sanotaan siirtävän lämpöä ja kosteutta pois kuumalla säällä ja kylmällä säällä pitävän kropan lämpimänä. Itsellä on ongelma pitää keho lämpimänä salitreenin aikana ja käytän tästä syystä paljon huppareita ja pitkähihaisia treenipaitoja. Toivottavasti nämä tuovat apua myös alaraajojen lämpimänä pitämiseen!

Trikoiden suositushinta on 120 euron luokkaa, mutta tällä hetkellä ne ovat CDONissa 69,95 euroa. Trikoot löytyvät täältä*. Onko teillä kompressiovaatteita ja koetteko niistä olevan hyötyä?

1 kommentti:

  1. Törmäsin just tuohon merkkiin jossain muuallakin ja mietin, että millaset mahtaa olla. Kuulostaa jotenkin liian hyviltä ollaakseen oikeasti hyvät..

    T: Useimpiin kompressiovaatteisiin pettynyt :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela