Kirja antaa tietoa – elämä ymmärrystä

torstai 26. toukokuuta 2016


Heippa ja aurinkoista torstaita kaikille! Olen ollut niin katkera, koska Hollannissa sää on ollut ihan surkea verrattuna Suomeen. Muun muassa maanantaina tuli kaatamalla vettä koko päivän ja pari sen jälkeistä päivää on ollut viileää ja harmaata. Onneksi tänän paistaa sentään aurinko eikä (vielä) sada vettä. Ja piru vie Suomessa on helteet! Onneksi Suomen tuntien tuollaiset säät ovat ohimeneviä heh! Eiköhän se lämpö saavu pian tänne Hollantiinkin ja saa taas kaivaa neuleiden sijasta sandaalit ja shortsit kaapista.

Nyt tulee muutamia kuvia lauantailta. Ihan kamalasti ei tullut kuvia räpsittyä, koska olen yleensä itse se, joka on kameran takana. Juhlakaluna toimiminen ja vieraiden kanssa oleminen sekä tietenkin lauantainen Suomen jääkiekkopeli (tottakai meillä oli kisastudio juhlista huolimatta!) verotti luonnollisesti kuvailuja. Ja eikö se myös mene niin, että mitä paremmat bileet, sitä vähemmän kuvia?


Olin todella onnellinen siitä, kuinka ihanat juhlat olivat, Intiimit, reilun parinkymmen vieraan pippalot ja rento meininki. Mitä muuta voisikaan toivoa? Pakko myöntää, että pikkuisen taas hermoja kiristi äidin siivousvimman takia (siivottiin pihaa ja sisätiloja 2,5 päivää...), mutta lopputulos oli oikein onnistunut! Eipähän loppunut tekeminen kesken tai kerennyt tulemaan tylsää ;-)


Valmistimme lähes kaikki leipomukset perheen kesken, mutta yllä oleva upea kakku ei ole meidän käsialaa. Kakun leipoi meille todella taitava Hyvinkääläinen Neea Kuivala (blogi löytyy täältä). Rakastan kakkuja ja itselle uppoaa aivan kaikki kermakakusta juustokakkuun, mutta tämä oli aivan erityisen hyvää. Vaniljapohjat, sitruunatäyte ja suklaakuorrute. Nam! Täydellinen yhdistelmä makeaa ja raikasta. Söin pari jättimäistä palaa juhlissa ja illalla myöhään kotiin tullessa vielä lisää vaniljajäätelön kanssa. Taisin syödä 1/4 koko kakusta yksin ja tuo oli aivan jättimäinen ja korkea. Mitä sille voi, kun oli niin hyvää! Jos tarvitsette kakkuja juhliin, niin Neealle voi laittaa sähköpostia neea.kuivala (at) gmail.com. Sain kakun todella pienellä varoitusajalla, kommunikointi ja ideointi sujui hyvin ja koristeluun annetut vapaat kädet eivät tuottaneet pettymystä. Suosittelen ehdottomasti!


Tarjottavana oli ihanan kakun lisäksi äidin tekemä Pavlova, minun väsäämä gluteeniton Naked cake minttu-suklaa rahkatäytteellä ja gluteeniton kinkkupiirakka, isoveljeni avokin siskon tekemät lohi- ja kinkkuvoileipäkakut, Hollannista tuotua Goudaa keksien kanssa, paria eri hilloa juuston seuraksi ja Stroopwaffeleita. Millaisia valmistujais- tai ylioppilasjuhlia teillä on ollut tai mitä suunnitelmia olette tehneet tuleviin juhliin? Isot kemut vai pienemmät ja intiimit? Entä tarjoilut; omatekoista vai annatteko muiden hoitaa valmistuksen?


En ollut käynyt ikuisuuteen solariumissa tai käyttänyt muita ruskettavia, joten hankin väriä pintaan St.Morizin medium-itseruskettavalla*, Laitoin yhden kerroksen torstaina illalla ja toisen perjantai-iltana. Levitin tuotteen suihkun jälkeen ennen nukkumaan menoa, huuhtelin ihon aamulla vedellä ja tostin saman perjantaina ja huuhtelin lauantaina. Vähän jännitti sotkeeko väri mekkoani, mutta onneksi huoli oli turha. St.Morizia voi ostaa muun muassa Pretty.fistä.

Mekko on H&Msta ja kengät ovat Tamarikselta viime kesän alennuslöytö. Eivät ehkä ideaalisin valinta tuon mekon kanssa, mutta halusin mukavat korot jalkaan, jota nuo todellakin ovat. Alun perin suunnittelin laittavani Biancon nudet remmikorkkarit, mutta mukavuus vei voiton. Rannekoru on äidiltä lainattu, koska kaikki koruni oli pakattu muuttolaatikoihin ja unohdin ottaa Hollannista mitään mukaani. Onneksi äidin korulaatikko pelasti!

"Minä tunsin itseni niin onnelliseksi, etten edes pelännyt tämän hetken menevän ohi."
-Muumipappa

Nyt pitää alkaa tekemään lounasta valmiiksi ennen lasten hakemista. Viikonlopusta on tulossa aika kiireinen, mutta yritän keretä kirjoittamaan ensimmäisen osan Pariisin matkasta. Palaillaan!

2 kommenttia:

  1. Sama, täällä englannissa vaan sataa ja on kylmä! : D ärsyttävää

    VastaaPoista
  2. Katselin jo Instagramissa, että miten kaunis mekko ja kantaja! :) Löysitkö tuon Hollannin H&M:ltä vaiko Suomesta? Minkähintainen mekko oli?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela