Ihana päivä Keukenhofissa

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Varoitus yliannostuksesta kukkakuvia! Voitte varmasti kuvitella mikä valinnanvaikeus oli tämän postauksen kuvia valitessa. Viime viikon lauantaina kävimme isovanhempieni kanssa Keukenhofissa, joka sijaitsee Lissen kylässä noin tunnin ajomatkan päässä Amsterdamista. Kyseessä on keväisin järjestettävä kukkanäyttely (onko tälle joku fiksumpiki ilmaisu?), joka on rajattu 32 hehtaarin alueelle. Näyttely on avoinna keväisin noin pari kuukautta ja tänä vuonna viimeinen aukiolopäivä on 16. toukokuuta.
 Ajatus kukkanäyttelystä voi kuulostaa todella laimealta ja tylsältä. Valtava alue täynnä kukkia ja tuhansia turisteja. Uskokaa tai älkää, kokemus oli aivan uskomaton, enkä ole ikinä nähnyt niin upeita kukkia. Kaikki istutukset olivat todella mahtavia ja kukat olivat onneksemme upeimmillaan hieman tavallista viileämpien säiden takia. Tuohon aikaan tulppaanit eivät välttämättä ole enää parhaimmillaan, mutta nyt kaikki kukkivat upeasti,
 Keukenhofissa on ulkoistutuksien lisäksi muutama erillinen näyttely omalla teemallaan. Lisäksi lapsille löytyi leikkipaikkaa, ravintoloita ja kahviloita oli useampi sekä paikkoja nauttia omia eväitä. Tuolla saa kulutettua helposti kokonaisen päivän ja meilläkin meni lähes viisi tuntia ihastellessa ja kierrellessä.
 Tulppaanit olivat oma suosikkini ja vau. En edes tiennyt, että tulppaaneja voi olla noin monia erilaisia. Totesin kiertelyn lomassa, että haluan jonkun ihanan mökin täältä Hollannista ja sinne kauniin puutarhan täynnä erilaisia tulppaaneja. Suomi ei valitettavasti ole ihan optimaalisin maa tulppaanifarmille!
 Pääsylippu Keukenhofiin maksoi 16 euroa, mutta olin ostanut meille 35 eurolla valmiiksi liput joihin sisältyivät edestakaiset junat haluamalta paikkakunnalta, kuljetus Amsterdamista, Haarlemista tai Schipholin lentokentältä Keukenhofiin ja takaisin sekä sisäänpääsy. Otimme Keukenhof-bussin Schipholin lentokentältä ja kaikki sujui todella näppärästi. Kannattaa ehdottomasti ostaa liput jo etukäteen, sillä jono lippuluukuille voi olla pitkä. Samalla säästää varmasti muutaman euron verrattuna siihen, että maksaisi kaiken etukäteen.

Jos matkustaa Hollantiin Keukenhofin ollessa auki menkää ihmeessä käymään! Vannon, että ei harmita ja tuo on aivan ehdoton must go keväisin. Isovanhempani ovat käynneet tuolla monia, monia, monia kertoja aikaisemminkin, mutta yhä edelleen he haluavat mennä sinne uudestaan. Vuosittain on erilainen teemakin, eli aina löytyy uutta nähtävää. Onko joku muukin käynyt tänä vuonna tai aikaisemmin Keukenhofissa?

ps. House of Brandonilla on 16. toukokuuta saakka kaikki normaalihintaiset tuotteet -20% koodilla SUM859

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela