Antwerpen travel & photo diary pt. 1

tiistai 10. toukokuuta 2016

Viime viikolla teimme Riikan kanssa pienen irtioton arjesta ja suuntasimme keskiviikosta perjantaihin minilomalle Belgian Antwerpeniin. Antwerpen on Belgian toisiksi suurin kaupunki Brysselin jälkeen, jonne on matkaa Utrechtista bussilla alle kaksi tuntia. Kaupunki on täynnä upeaa arkkitehtuuria ja tunnelmallisia katuja, hyviä ravintoloita sekä todella hyvät shoppailumahdollisuudet aina luksusmerkeistä ketjuliikkeisiin. Täydellinen kohde tyttöjen minireissulle ja sopi pieneen arjen nollaamiseen paremmin kuin hyvin!

Heti Antwerpeniin saavuttuamme meitä tervehti upea päärautatieasema. Olimme jo ennen puolta päivää perillä, joten rakennus oli todella näyttävä auringonpaisteessa. Aseman kyljessä sijaitsee muuten Antwerpen Zoo, joka on mielestäni hauska paikka eläintarhalle.

Olimme ottaneet Airbnb:n kautta asunnon Nationalestraatilta, joka sijaitsi noin vartin kävelymatkan päässä rautatieasemalta. Onneksemme pääsimme asuntoon heti, joten ensimmäisenä otimme suunnaksi kaupan kautta kämppämme, jossa lounastimme ennen kaupunkiin tutustumisen aloittamista.

 Kahdessa ylläolevassa kuvassa on Grote Martk, joka on todella keskeisellä paikalla aivan Onze-Lieve-Vrouwekathedraalin lähellä. Aukiolta löytyy myös Antwerpenin kaupungintalo.

 Alapuolen kuvissa on hyvänä maamerkkinä toimiva Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Vau, olen nähnyt hienoja kirkkoja ja katedraaleja, mutta tuo oli ehdottomasti yksi hienoimmista näkemistäni. Sisällä emme käyneet, mutta ihastelimme sitä sitäkin enemmän ulkoa päin.

Airbnb:mme sijaitsi niin hyvällä paikalla, ettemme käyttäneet julkista liikennettä ollenkaan. Riikan iPhone laski askelia koko reissumme ajan ja keskimäärin tuli käveltyä 17 kilometriä per päivä. Airbnb oli siitä aivan nappivalinta, koska sai tehtyä ruokia itse, joka sopi minulle vatsavaivaiselle todella hyvin. Lisäksi säästyi rahaa emmekä me molemmat edes pahemmin välitä laittaa rahaa ulkona syömiseen. Tietenkin kävimme kahvittelemassa ja pari kertaa syömässäkin, mutta se oli aivan riittävästi. Itse tehty ruoka on parasta! Ensimmäisenä iltana olimme molemmat niin poikki, että hyvä päivällinen ja myöhemmin kauppareissun jälkeinen leffailta isojen jäätelöbowlien ja nachojen kanssa tuntui todella ansaitulta.


Seuraavassa postauksessa on loput kuvat reissultamme. Hyviä jalkineita kummempaa vinkkiä minulla ei ole antaa Antwerpeniin, koska mielestäni kaupunkiin tutustuu parhaiten kävelemällä pitkin poikin. Keskusta on sen verran kompakti ja kaikki päänähtävyydet sijaitsevat siellä. Kaupunkilomakohteeksi suosittelen ehdottomasti Antwerpenia tai jos on menossa Brysseliin useammaksi päiväksi, niin tuonne pääsee junalla tunnissa. Tyyliltään kaupunki on todella trendikäs (täynnä todella hyvinpuketuvia ihmisiä toisin kuin Saksassa tai Hollannissa haha!), eli sopii hyvin myös nuoremmillekin reissaajille. Ei siis sillä, että itse olisin vanha, mutta minua paljon meneveisille ihmisille!

Onko joku lukijoista käynyt myöskin Antwerpenissa ja ihastunut täysin tuohon kaupunkiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela