TB to Sunday in Amsterdam

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

 Vietin sunnuntaina päivän Amsterdamissa Sonjan kanssa. Kävimme nopesti IJ-Hallenissa (postaus viime syksyltä täällä), josta löysin kolme todellista nappiostosta. Mukaan tarttui alunperin Onlyn topattu uudenkarhea vihreä parkatakki, h&m:n musta-valkoinen baseball-rotsi sekä valkoinen farkkutakki, joka oli myös alkujaan h&m:stä. Summa oli muistaakseni kolmelle takille noin 13 euroa!


Kirppistelyn jälkeen lähdimme käymään Spuilla Amsterdamin keskustassa sijaisevassa Begijnhofissa, joka kuuluu yksiin Amsterdamin nähtävyyksiin. Kyseessä on sisäpiha-alue, jolla asui muinoin joukko naimattomia naisia omassa yhteisössään. He eivät kuitenkaan olleet nunnia, vaikka toiminta oli samantyyppistä, kuten sairaiden hoitamista ja uskonnollisuus oli läsnä.


Paikka oli hyvin kaunis, mutta samalla siellä hallitsi jollain tapaa todella mystinen tunnelma. Ehkä jopa hieman pelottavakin? Sisäpihalla oli todella hiljaista, vaikka ihmisiä oli useampikin. Minulle tulee todella helposti epämiellyttävä olo tuollaisissa paikoissa ja mielikuvitus lähtee laukkaamaan. Kaikkea sitä voikin alkaa pohtimaan omassa pienessä mielessä! Yritettiin myös ottaa mustakin asukuvat pitkästä aikaa, mutta mukana oli vain Nikon 1 J2-kamera, joka on täydellinen kaupunkikuvailuun, mutta asukuvat sillä ei onnistu hitaan suljinajan vuoksi. Tai kuvattavan oman pärstän takia haha! Laitoin kuitenkin tälläisen otoksen asusta, kun ei ole pitkään aikaan mitään asuja tullut esiteltyä. Asu olisi toiminut paremmin korkeakorkoisten kenkien kanssa, mutta aamulla mukavuus vei voiton.

Bomber-jacket H&m kids (boys)/T-shirt H&m kids (girls)/Skirt Vila Clothes/Shoes Converse/Bag Louis Vuitton Petit Noe


Eiliset Brysselin iskut ovat näkyneet Hollannissa todella vahvasti. Eilen todella monia junia Amsterdamiin ja Schipholiin oli peruttu ja tänään päivällä kotiin tullessa Utrechtin juna-asema oli täynnä näkyvästi aseistettuja poliiseja. Junaa vaihtaessa viereisellä raiteella oli kansainvälinen juna ja laiturilla oli useita aseistettuja partioita. Myös junissa tuli paljon kuulutuksia turvallisuuteen liittyen. En yleensä hätkähdä tälläisistä asioista, mutta Amsterdamissa eilen illalla tehtyjen pidätysten vuoksi alkaa olemaan hieman epävarma olo. Terrorismin päälimmäisiä tehtäviä on aiheuttaa pelkoa ihmisissä ja siinä ollaan totaalisesti taas onnistuttu. Huh.

Ps. Yves Rocherilta saa koodilla EASTER30 29.3. asti 30% alennuksen valinnaisesta tuotteesta. Kurkkimaan valikoimaa pääset tästä*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela