Helppo Chicken Tikka Masala ja minttu-korianteri Raita

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Pari viikkoa sitten valmistin illalliseksi mausteista Chicken Tikka Masalaa, jonka tarjosin basmatiriisin ja mittu-korianteri Raidan kanssa. Pidän todella paljon mausteisista ja täyteläisistä mauista, joten Lähi-Idän ja Aasian keittiöt ovat todellakin mieleeni. Parhaimmalta nämä ruuat maistuvatkin alusta loppuun itse tehtyinä tai asiansa osaavan kokin valmistamana. Itse en todellakaan kuulu jälkimmäisiin, mutta lopputulos oli oikein onnistunut. Ruoka hävisi pannuilta viimeistä kastiketilkkaa myöten.

Tikka Masala reseptejä löytyy todella paljon ja omani on sovellus muutamasta löytämästäni reseptistä. Tämä menee ehdottomasti niihin nopeisiin ja helppoihin Chicken Tikka Masala resepteihin. Omani on myös ilman kermaa, joka esiintyi monissa löytämissäni resepteissä. Eli voisiko tätä myös sanoa hieman terveellisemmäksi Tikka Masalaksi? ;-)

chicken tikka masala resepti helppo raita

Chicken Tikka Masala
4 annosta

400-500g Broilerin rintafileitä
300g maustamatonta jogurttia (rasvaa 3-4%)
Garam Masala-maustetta
tai
Tikka Masala-maustepussi
tai
kanelia, juustokuminaa, paprikamaustetta, kurkumaa
Pätkä tuoretta chiliä
Sipuli
4 valkosipulin kynttä
Pieni purkki tomaattipyrettä
2 purkkia tomaattimurskaa
1/2 nippu tuoretta korianteria
+suolaa, oliiviöljyä
Basmatiriisiä tarjoiluun
(Naan-leipää)

Aloita broilerin marinoimisella. Pilko broilerin rintafileet isohkoiksi, noin 3x3cm suupaloiksi. Sekoita kulhossa reilu desi jogurttia, 1rkl Garam Masala-maustetta, Tikka Masala-maustepussi TAI 1tl kanelia, 1tl juustokuminaa, 1tl paprikamaustetta ja 1tl kurkumaa. Sekoita broileri joukkoon ja laita jääkaappii  maustumaan vähintään tunniksi. Mitä kauemmin broileri kerkeää maustua, sen parempi ja itse valmistin broilerin noin kolme tuntia aikaisemmin.

Pilko sipulit ja chilipätkä hienoksi. Hienonna korianteri. Lisää oliiviöljyä kuumalle pannulle ja kuullota pannulla sipulit, chili ja kuivamausteet (kaneli, juustokumina, paprikamauste, kurkuma TAI Garam Masala). Mausteita kannattaa laittaa ihan reilusti, noin 1tl jokaista. Lisää tomaattipyre, tomaattimurskat ja hienonnettua korianteria pannulle, sekoita kunnolla, pienennä lämpöä ja anna hautua ainakin 10 minuutia. Mitä kauemmin tomaattiseos hautuu, sitä paremmin maut tulevat esille. Laita basmatiriisi keittymään.

Soseuta kasaan keitetty kastike sauvasekoittemalla. Lisää maustetut broilerin rintafileet jogurtteineen tomaattiseokseen ja hauduta niin kauan, että broileri on kypsää. Lisää noin puolessa välissä loput reseptin jogurtista. Jos haluat saada broilerin kypsäksi nopeammin, voit kypsentää broilereita uunissa leivinpellillä 225 asteessa noin 10minuutia sillä välin kun kastike muhii pannulla. Kypsennä loppuun pannulla tomaattiseoksessa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita sekä suolaa. Tarjoile kastike basmatiriisin ja minttu-korianteri Raidan sekä halutessa Naan-leivän kanssa.


Minttu-korianteri Raita
200g maustamatonta jogurttia (rasvaa 3-4%)
1/2 nippu tuoretta korianteria
1/2 nippu tuoretta minttua
1/2 kurkku
1/2 lime

Hienonna tuore minttu ja korianteri. Raasta kurkku isoksi raasteeksi ja valuta nesteet pois siivilää hyödyntäen. Sekoita kulhossa reseptin ainekset ja purista sekaan puolikkaan limen mehu. Laita jääkaappiin maustumaan ainakin puoleksi tunniksi. Tarjoile Tikka Masalan kanssa tai nauti sellaisenaan Naan-leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela