Vastauksia videolla ja postauksessa

keskiviikko 10. helmikuuta 2016Moikka! Kuvasin tänään aamulla videolla vastaukset elokuussa laitettuihin kysymyksiin, mutta video tallentui jpg-muotoon, enkä meinannut saada sitä koneella toimimaan. Lopulta sain muutettua muodon, mutta jostain syystä vikat reilu 10 minuutia videosta ei toimi. Tästä syystä osa vastauksista on videon muodossa ja loput tässä alapuolella kirjallisena! :-)


Videolla:
0:27
kun mietit nykyhetkeä tai menneisyyttä, niin tuntuuko sinusta, että sinulla olisi jossain vaiheessa mennyt tuo treenaaminen/tiukka ruokavalion noudattaminen "yli"?

1:22
aijotko noudattaa Hollannissa ollessasi samaa liikuntamäärää/ruokavaliota kuin nyt Suomessa? mietin vain, että aijotko valmistaa aina omat ruokasi, jos esim. lapset muu hostperheesi siellä söisi sellaista ruokaa mikä ei olisi mielestäsi ruokavaliosi puitteissa? :) 

2:43 
Mikä sai sut silloin pari vuotta sitten aloittamaan laihdutus urakan? Mikä motivoi sua jatkamaan loppuun asti? 

3:26 
Mitä syöt yleensä päivän aikana?

6:24 
Lempi lisäravinteesi?

7:10 
Miten treenaat tällä hetkellä? 

8:40 
miten alottelijan kannattaisi treenata?

11:05 
Haluatko osallistua fitnesskisoihin?

11:38 
Lempi treenisi salilla?

11:54 
Onko painonpudotus mahdollista, vaikkei dieetti olisi vhh? Hieman huvittavat kysymys, mutta nykyään tuntuu että aina ruokavaliot muodostuu niin, että aamusta sallitaan esim. 40g kaurahiutaleita ja treenin jälkeen on suotavaa sisällyttää pastaa tms ruokailuun. Itsekin tein näin pitkään, mutta tuntui ettei näin vhh ruokavalio toimi minulle, nyt makrojakauma on ennemminkin 50% hh, mutta lasken että päivittäiset kalorit pysyvät silti minulle sopivissa rajoissa.

Kirjalliset vastaukset:
Blogissasi on ollut myös ruokavalio pohja esillä, jota voisi noudattaa jos haluaa pudottaa painoa, suositteletko tätä ravintosuunnitelmaa edelleen? 
Kyseessä siis tämä dieettipohja. Mielestäni kyllä, jos maitotuotteet sopivat. Tosin tuo sisältää aika paljon keinomakeutettuja tuotteita, kuten sokeroimatonta mehukeittoa ja suosittelen makeuttamaan rahkaa makeutusaineella. Niitä en ihan hirveästi käyttäisi, mutta eipä niihin kuolekaan.

Olisi mielenkiintoista jos tekisit postauksen esimerkki ruokavaliosta ja treeniohjelmasta, mitä suosittelisit, jos tavoitteena on laihtua esim 5-10kg :)
Voin tehdä! Tosin laihdutettavan henkilön paino, pituus ja arkiaktiivisuus ovat tärkeitä tekijöitä dieettiä suunnitellessa, mutta voin tehdä tänne sellaisen, joka soveltuu useimmille.

Kun alotit painonpudottamisen, miten koit ruokien punnitsemisen ja kalorien laskemisen?

Minulle se ei ollut missään vaiheessa ongelma tai että olisin kokenut sen hankalaksi. Sen verran nopeasti se siinä sivussa meni. Mutta jos nyt voisin valita, en olisi koskaan alkanut käyttämään ruokavaakaa, koska ruokien punnitsemisesta on todella vaikea päästä eroon. Tästä syystä käytän mieluummin muille tekemissäni ruokaohjelmissa ruokien mittaamisen "kämmenmittoja", ruokamittoja, lautasmallia jne. 

Kun lähdet aupairiksi, miten olet ajatellut noudattaa omaa ruokavaliotasi/treeniohjelmaa? Kysyn siksi, koska itse ollessani aupairina ruokailu yms. tottumukset muuttuivat täysin perheen tottumuksien mukaan. 

Videolla tulikin jo aika laaja vastaus tähän. Tämän oman asunnon ansiosta on helppo syödä omia ruokia ja perheelle se on ok.

Mitä blogeja seuraat?
Lähinnä ystävieni blogeja, kuten Jutan, Sonjan ja Jennin. Muuten lueskelen vain kiinnostavia postauksia pääsäätöisesti Fitfashion-portaalista. Olen aika laiska lukemaan blogeja, koska nykyään monet suomalaiset blogit tuntuvat olevan kopioita toisistaan.


Paljon painat ja paljon oot pitkä?
166cm pitkä ja paino huitelee 60 kilon molemmin puolin.


Mitä vaatekokoa käytät?
Xs-S, 34-36. Olen aika kapoinen lantiosta ja riippuu tietenkin vaatteen valmistajasta, vaatekappaleesta vaatteen mallista ja niin edelleen. Turhaan niitä kokolappuja tuijottelee!


Käytätkö superfoodeja?
Kookosöljy ja pellavansiemenrouhe ovat tällä hetkellä ainoat, jos ne sellaisiksi lasketaan. 

Haluaisitko ottaa silikonit?
En välttämättä silokoneja, mutta rinnat voisin hyvinkin kohottaa. Kuitenkin tällä hetkellä käytän rahani mieluummin kaikkeen muuhun.

Keitä seuraat instagramissa ja millasista instoista tykkäät?
Seuraan enimmäkseen ystäviäni ja tuttujani, koirakuvia, ruokajuttuja, Quote-tilejä, valokuvaajia sekä kauneus- ja vaatejuttuja.

Onko sulla snapchat?

Heh on, mutta en käytä sitä. Paria tyyppiä aloin seuraamaan kiinnostuksesta, mutta kyllästyin parissa päivässä. Kuka jaksaa muun muassa kävellä ympäriinsä puhelin kourassa itseään kuvaten tai raportoida kaikesta tekemästään? Instagram riittää.


Meinaatko vielä opiskella jotain Suomeen tulon jälkeen?
 Tällä hetkellä tarkoitus on jäädä tänne Hollantiin. Jos vielä joskus opiskelen, haluan suorittaa maisterin tutkinnon kauppatieteistä jossain ulkomailla.

Minkälaisia töitä toivot saavasi vuoden päästä vai meinaatko vielä karata ulkomaille? :D
Heh maailmalle aion jäädä! Kesän alussa haluaisin saada mieluiten töitä markkinoinnin tehtävistä, kuten sosiaaliseen mediaan sekä PR:ään liittyviä töitä. Kuitenkin nyt aluksi ulkomailta töitä hakiessa ja ilman natiivienglantia ei voi olla liian nirso.

Käytätkö nykyään paljon rahaa vaate/kenkä yms ostoksiin kuukaudessa?
Käytän sen verran, että rahat riittävät kaikkeen muuhunkin. Vaihtelee todella paljon kuukausittain ja riippuu ihan onko kaupoissa mitään kivaa. Mutta kyllä kuukausittain tulee jotain ostettua. Olen nykyään aika nirso erityisesti vaatteiden suhteen, joten se on hillinnyt shoppailua! Kenkiä ja takkeja kyllä löytäisin vaikka joka ostosreissulla, mutta pihinä en luojan kiitos raaski niitä ihan hirveän usein ostella.

Selviskö lääkärikäynnillä jotain?
Muistinvirkistyksenä kävin viime vuoden elokuun alussa naistentautien erikoislääkärin vastaanotolla puuttuvien kuukautisten takia. Ultraäänessä ei löytynyt mitään geneettistä poikkeavuutta munasarjoistani, joten kyseessä on vain laihtumisesta johtunut hormonitoiminnan häiriö. Hormonihoitoa ei aloitettu, koska esimerkiksi lasten hankinta ei ole ajankohtainen. Kuukautisia ei edelleenkään ole (viime kerta marraskuussa 2014) ja ensi alkusyksystä käyn kontrollikäynnillä, jolloin mietitään jatkoa, jos hormonitoiminta ei ole vielä siihen mennessä palautunut.

2 kommenttia:

  1. Aww sul on ihana ääni!:D tartun pikkujuttuun mut jos sul on aikaa tsekkaa netist riisikakuista ja arseenista=myrkystä kun jo kaksi on maksimisuositus skideillä, vaikka niinhän se on et kaikessa on jotain "vikaa" ja toisaalta myös hyötyä.

    Kaikkea hyvää Sinulle jatkoon!:)

    T:lukija jo monen vuoden ajan

    VastaaPoista
  2. Selkeästi tiedät mistä puhut kun kerrot terveellisistä elämäntavoista ja olet tosi jalat maassa kuntosali- ja ruokajuttujenkin kanssa. Olet ihanan aito ja inspiroiva! Itsellä on laskenut motivaatio liikuntaan ja terveellisemmin syömiseen, mutta nyt tuli postauksen lukemisesta halu korjata asioita taas oikeille raiteilleen. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela