Rotterdam stole my heart

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Hollannin parhaita puolia on ehdottomasti sen pienuus. 17 miljoonaa asukasta pakattuna lähes 8,5 kertaa Suomea pienempään maahan on jotain aivan uskomatonta. Asun vielä aivan täydellisellä etäisyydellä kaikista kiinnostavista kohteista. Aivan etelää ja pohjoista lukuun ottamatta noin tunnissa pääsee muihin suurkaupunkeihin ja nähtävyyksiin. Eilen teimme Riikan kanssa muutaman tunnin päiväretken  tunnin junamatkan päässä olevaan Rotterdamiin, Hollannin toisiksi suurimpaan kaupunkiin. Siis vau, Rotterdam sulatti sydämeni aivan täysin harmaasta ja tuulisesta päivästä huolimatta.


Päätös Rotterdamiin lähdöstä taisi tulla perjantaina aamupäivällä. Tänä viikonloppuna sekä huomenna eteläisessä Hollannissa, kuten Den Boschissa ja Eindhovenissa, vietetään Carnaval-juhlaa, joka liittyy katolilaisuuteen. Tiivistettynä se on värikkäitä vaatteita, kadulla juomista ja juhlimista sekä sekasortoa! Vaikka tuokin meininki olisi ollut ihan mielenkiintoista nähdä, päädyttiin menemään sittenkin Rotterdamiin. Ensi vuonna sitten!

Pikaiset googlettelut Rotterdamista ja haluttiin nähdä tällä pikavisiitillä ainakin Erasmus-silta, Markthal sekä "kuutiotalot". Rotterdamissa sijaitsee Euroopan suurin satama, mutta siihen aion tutustua vasta seuraavalla kerralla. Kuten niihin muihinkin lukuisiin nähtävyyksiin, joita tuolla on. Voin kuvitella, kuinka ihana erityisesti satama-alue tulee olemaan kevät-kesällä. Rotterdam on todella kompakti kaupunki ja etäisyydet olivat todella pieniä eri paikkojen välillä, joten jo ihan muutamassa tunnissa sai hyvän käsityksen kaupungista.


Kyselin ravintolasuosituksia Rotterdamissa asuvalta tutulta ja hänen suosituksestaan mentiin Witte de Withstraatilla sijaitsevaan Bazar-ravintolaan. Ravintolan menu oli sekoitus Lähi-Itää ja Pohjois-Afrikkaa, sisustettu kymmenillä kauniilla lampuilla ja sijaitsi kolmessa (vai neljässä?) tasossa. Aivan ihana paikka, joten kiitos paljon suosittelijalle! Meneillää oli vielä lounaslista ja päädyimme kahden hengen Nahár-lounaaseen. Aivan täydellinen ja täyttävä kokonaisuus eikä kaikkea jaksanut edes syödä. Hinta oli vajaa 11 euroa per henkilö.


Kuten kuvista huomaa, on Rotterdam paljon modernimpi verrattuna esimerkiksi blogissani eniten vilahtaneisiin Amsterdamiin ja Utrechtiin. Toisen maailmansodan aikana tapahtuneen pommituksen takia lähes koko kaupunki on jouduttu rakentamaan uudestaan. Jäljelle jätettiin vain muutamia rakennuksia, kuten Laurenskerk ja kaupungintalo. Vaikka rakastan Hollantilaista arkkitehtuuria ja niin sanottua söpöyttä, pidän todella paljon sellaisesta sopivasta sekasorrosta, joka vallitsi Rotterdamissa. Eri tyylisuuntauksien, modernin, kaiken yhteen sopimattoman ja vanhan yhdisteleminen sisustuksessa ja arkkitehtuurissa on se mun juttu. Hallittu kaaos toisin sanoen viehättää silmää ;-)

 "Cube houses" Blaakin-asemalla

Vuonna 2014 avattu Markthal oli jo pelkän arkkitehtuurinsa vuoksi todella näyttävä. Perinteisimmin kaikki vierailemani kauppahallit ovat olleet vanhoja rakennuksia, joten tämä huippumoderni versio kauppahallista oli piristävä. Rakennuksesta löytää kojujen lisäksi liudan erilaisia ravintoloita, kuten Jamie Oliverin Italialaisen ravintolan, asuinhuoneistoja ja jopa parkkihallin.

 Välihuomio: Siis katsokaa tota avokadoa! #avocadoporn #thatmomentwhenyoufoundtheperfectavocado

Rotterdam on myös hyvä shoppailukaupunki, josta löytää ketjuliikkeiden lisäksi erikoisempia liikkeitä. Esimerkiksi aikaisemmin mainitsemaltani Witte de Withstraatilta löytyy paljon trendikkäitä putiikkeja ravintoloiden lisäksi.


Sellainen pieni Rotterdam-yliannostus tälle sunnuntaille! Ihania kuvia tuli napsittua vaikka kuinka, mutta maltoin itseni enkä lisännyt aivan jokaista snap shottia tähän postaukseen. Saatte lisää kuvia sitten seuraavan vierailun jälkeen. Pakko myöntää, että olen vieläkin niin fiiliksissä tuosta kaupungista. Alun perin suunnittelin hakevani kesämmällä töitä Amsterdamin ja Utrechtin alueelta, mutta tämän vierailun jälkeen voisin todellakin nähdä itseni asumassa Rotterdamissa. Amsterdamiin muuttaminen ei ole alun perinkään houkuttanut, mutta expatina töitä hakiessa suurin osa poluista vie Amsterdamin alueelle. Onneksi mahdollisia työpaikkoja on monipuolisesti ympäri Hollantia kansainvälisyyden ansiosta.

4 kommenttia:

 1. Rotterdamissa on myös suomalainen merimieskirkko jos tulee ikävä saunaa taikka suomenkielistä seuraa! Saa sieltä myös pientä ruokaa yms ja siellä järkätään millon mitäkin ohjelmaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seurailenkin heidän toimintaa Facebookissa. Toistaiseksi on vaan aina sattunut muuta menoa samalle päivälle tapahtumien kanssa :/

   Poista
 2. Huikeen näkönen jaa modernin näkönen mesta! Ite oon lähössä Maastrichtiin parika kk maaliskuussa ja tonnekin kyllä käymään kun kaverit opiskelee Rotterdamissa! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköinen paikka! Tähän asti Hollannissa on kiinnostellut lähinnä se Amsterdam, mutta taitaapa olla niin että myös tuonne on joskus päästävä käymään :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela