Wrap up: End of November and first half of December

maanantai 18. tammikuuta 2016

Ihana, kun heti tuli kommentteja ja siellä puolen ruutua on vielä lukijoita jäljellä. Tuli välittömästi paljon varmempi olo tämän blogin suhteen ja sormet ja peukut ristiin, että koen jälleen uuden alkuhuuman blogin pitämisessä. Ja täytyyhän mun jollain muulla kuin päättömällä netin selailulla täyttää opparin jättämä aukko! Pitemmittä puheitta siirrytään viime marraskuuhun ja siitä joulukuun ensimmäiseen puoliskoon.

Marraskuun loppu

Marraskuun loppu oli opinnäytetyön suhteen todella kiireisintä aikaa ja töiden ohessa tuli Utrechtin kirjaston penkkejä kulutettua kolmen viikon sisälle lähemmäs 40 tuntia. Syvällä rintaäänellä voin suositella, että ei kannata jättää aina ihan kaikkea viimetippaan deadlinejen suhteen. Pikkuisia breikkejä piti pitää ruuan hakemiseen, joten tällöin mulla ilmeisesti on ollut aina aikaa napata muutama #selfie. Mitäpä muutakaan ;-) Toimikoot nämä samalla asukuvina. Arkisin päällä on lämpimimmät ja mukavimmat mahdolliset vaatteet, mutta ihmisten ilmoille suunnatessa yritän edes pikkuisen panostaa.


Subista tuli mun vakkarilounas opparipäivinä. Kävipäs yhtenä päivänä muuten aivan huippu tuuri. Subwayssa unohdettiin laskuttaa tuplalihasta (0,75€) ja samaisena päivänä sain kirjaston pantillisesta lokerosta laittamani yhden euron sijasta takaisin kaksi euron kolikkoa. En lotonnut tuona päivänä, olisi varmaan kannattanut.


Kotler tuli opinnäytetyön aikana oikein tutuksi ja alla oleva kuva kuvastaa aika hyvin fiiliksiä. Ihan hetkeen en halua lukea yhtäkään markkinoinnin kirjaa :-D 


Opiskelu vaati myös hyvät eväät. Syön noin kerran vuodessa "kebabpaikka-pizzoja", koska herkuttelen mieluummin kunnollisilla ravintoloiden ohutpohjaisilla pizzoilla. Yhtenä iltana teki kuitenkin mieli kunnon rasvapizzaa ja matkalla kirjastosta kotiin kävin hakemassa eräästä pikaruokapaikasta kebab-pizzan. Ja mikä pettymys! Muistutti maultaan (ja ulkonäöltään) hieman parempilaatuista pakastepizzaa ja kebab muistutti maultaan hieman pakastepizzan jauhelihaa. Noh, onneksi Oreot olivat sentään hyviä ja pitäydyn sushissa, kuten yleensäkin, jos sattuu tekemään mieli noutoruokaa.


Marraskuussa alkoi jouluvaloja ilmestymään katukuvaan ja Utrechtissa saatiin nauttia illan hämärtyessä näin kauniista maisemista. Ja tuli leivottua keksejäkin joululauluja samalla kuunnellen perheen lasten kanssa. Joulufiilistelyssä ei voi ikinä olla liian ajoissa!


Blogissa kerkesinkin ennen tätä taukoa mainita, että musta tuli marraskuussa täti pikkuiselle tytölle. Marraskuun viimeinen viikonloppu lensin kolmeksi yöksi Suomeen katsomaan tätä pientä ihmettä, Ja pienihän se oli!


Pidin ensimmäisen kerran elämässäni pientä vauvaa sylissä ja toisen koko vaippapeppu mahtui kämmeneeni. Mulla on aika pienet kädet, joten se oli todella pikkuinen ja söpö. Itseen ei kuitenkaan vauvakuume tarttunut ja pakko myöntää, että oli mukava antaa vauva pois sylistä kun itku alkoi. Tai kääntää seuraavana aamuna sängyssä kylkeä, kun vauva alkoi itkemään. Vaikka en mikään vauvaihminen olekaan, niin odotan innolla kaikkia yhteisiä hetkiä tuon pienen kanssa :-)


Joulukuun ensimmäinen puolisko

Joulukuun alkupuolella tuli hengähdettyä pikkuisen opinnäytetyön työstämisestä ja oli aikaa tehdä vähän muutakin, kuin istua kirjastossa. Ilmeisesti ainakin ottaa lisää niitä sovariselfieitä!


Amsterdamissa oli muistaakseni marraskuun lopusta tammikuun alkupuoliskolle valofestivaali. Ympäri kaupunkia oli erilaisia valotaideteoksia ja tuo alla oleva löytyi aivan päärautatieaseman luota.


Yhtenä joulukuun sunnuntaina pyörähdin Saksan puolella. Düsseldorfiin ajaa autolla meiltä noin kaksi tuntia, joten joulumarkkinoilla oli ehdottomasti pyörähdettävä. Harmikseni sää oli todella surkeä ja koko päivän tuli pientä tihkusadetta. Sain kuitenkin jouluostoksia tehtyä ja hehkuviinit juotua, joten tarpeeksi onnistunut reissu. Tuolla pitää käydä ehdottomasti uudestaan keväällä tai alkukesästä.


Lensin Suomeen joululomalle jo maanantaina 21.12., joten sitä edeltävä viikko oli todella kiireinen. Syötiin muun muassa perheen kanssa minimaalinen suomalainen jouluillallinen ja marraskuiselta Suomen reissultani tuomani Afrikan tähti on ollut kovassa käytössä. Olin ihan unohtanut kuinka hyvä peli tuo on!


Samaisella viikolla kävin Amsterdamissa tekemässä jouluostoksia. Samalla treffailin Iinaa myöhäisen lounaan merkeissä Damin De Drie Graefjesissa. Paikan jättimäiset Velvet Cake -kakkupalat ovat todella hehkutettuja, joten suosittelen tuota paikkaa!


Edelleen sama viikko ja lauantaina treffasin Sonjaa. Suuntasimme pyörillä Sonjan luota Museumpleinille, jonne rakennetaan aina talvisesongiksi iso jäärata, ICE*Amsterdam. Jäärata on auki 28.2. saakka, joten reilun kuukauden sisään tänne matkaavilla on vielä mahdollisuus nähdä tuo :-)


Museumpleinilta fillaroimme Rembrandtpleinille, josta löytyi pienoiset joulumarkkinat. Kiersimme ja fiilistelimme hetken ennen elokuviin suuntaamista. Star Wars tuli noihin aikoihin ensi-iltaan ja Pathe-elokuvateatterin edustalta bongasimmekin muutamia Tähtien sota-hahmoja!


Sellainen sekameteli tähän alkuun. Seuraavassa osassa on oikeastaan vain Suomijuttuja ja joulufiilistelyjä. Vietin opinnäytetyön takia Suomessa viime tiistaihin saakka, joten olen ollut takaisin kotona vasta viikon. Postaan huomenna seuraavan osan, joten Tot morgen!

1 kommentti:

  1. Mukava nähdä, mitä olet puuhaillut :) Vaikka instagramistakin pysty seuraamaan sun arkea, niin paljon kivempi se on postausten kautta. Ihanaa kun olet palannut! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela