Pelastus pörröiselle tukalle

keskiviikko 20. tammikuuta 2016


 Hiustenpidennysten käyttäjänä Tangle Teezer on ollut luottovälineeni hiusten selvittämisessä ja harjauksessa, Mitään turhan edullista hupiahan hiustenpidennysten käyttö ei ole, joten luonnollisesti yritän pitää niistä mahdollisimman hyvää huolta.

Suomen vierailullani silmiini osui föönaukseen tarkoitettu Tangle Teezer Blow-styling brush. Blow-styling - harja poikkeaa tavallisesta TT:stä sillä, että piikit ovat kovaa muovia ja kuten nimestä voi päätellä, se on tarkoitettu käytettäväksi hiustenkuivaimen kanssa. Tavallisen TT:n piikit ovat joustavampaa ja pehmoisempaa, joka tekee hiusten selvittämisestä helppoa ilman repimistä. Ensimmäisellä kerralla jätin harjan kauppaan, koska noin 25 euron hinta tuntui aika korkealta heräteostokselle. Myöskin föönaaminen kivikovilla piikeillä eipäilytti. Voisiko muka toimia?

Googlailun jälkee tulin siihen johtopäätökseen, että harja on saatava. Omat päälihiukseni ovat katkenneet aivan täysin, joten kaikki keinot niiden varjelemiseen tulevat tarpeeseen. Joudun käyttämään suoristusrautaa todella paljon pitääkseni hiukset sileinä ja saadakseni nuo lyhyet päälihiukset sulautumaan paremmin muiden hiusten joukkoihin. Meneillään on hiustenkasvatus ja -pelastusprojekti, joten kaikki keinot hellävaraisempaan hiustenmuotoiluun on otettava käyttöön. Ostoskoriini päätyi lopulta lyhyille ja keskipitkille hiuksille tarkoitettu half paddle juurikin noiden lyhyiden päälihiusten takia. Ostin myös hetki sitten GHD:n suoristusraudan, jotta suoristaminen olisi hellävaraisempaa. Kiinnostaako teitä arvostelu tuosta raudasta?


Ennen föönauksen aloittamista selvittelen hiuksia tavallisella Tangle Teezerilla, jonka jälkeen aloitan kuivauksen TT Blow-styling - harjalla. Aluksi kovat piikit voivat tuntua todella kömpelöiltä erityisesti päälimmäisiä hiuksia kuivatellessa. Tähän kuitenkin tottuu, joten ei hätää!


Täällä Hollannissa on todella kova ja kalkkinen vesi, joka on todella huonoksi hiuksille. Viime pidennykseni menivät pilalle muutamissa viikoissa, vaikka käytössä on hyväksi toteamani Blongin pidennyshius sekä oikeat shampoot ja hoitotuotteet. Tästä syystäkin suoristusrauta on kovassa käytössä, ettei tukka ole aivan hamppua pesun jäljiltä. Huomasin nytkin eron hiuksissa verrattuna Suomeen. Suomessa hiukset olivat huomattavasti pehmeämmät ja sileämmät pesun ja kuivauksen jälkeen, kuin miltä ne näyttävät näissäkin kuvissa. Tilasin eilen suihkuuni filtterin, jonka pitäisi poistaa kalkkia ja tehdä suihkuvedestä pehmeämpää. Toivotaan, että se toimii! En haluaisi tämän uudenkin pidennyshiuksen menevän parissa viikossa kuivaksi heinäksi.


Lopputulos föönauksen jälkeen on paljon suorempi ja sileämpi tätä harjaa käyttäessä, kuin muihin lapioharjoihin verrattuna. Olisitte nähneet miltä tukkani yleensä näyttää föönauksen jäljiltä... Yllä olevissa kuvissa hiusta ei ole suoristettu ollenkaan, joten tälläinen amatööriföönaajakin saa suhteellisen kivan lopputuloksen aikaiseksi. Toivottavasti seuraavan pesukerran jälkeen hius on vieläkin sileämpi, jos se filtteri sattuisi auttamaan tuohon veden kovuuteen. Toivotaan parasta!

Harjan ostin Lahden Kärkkäisiltä, mutta sitä oli myynnissä ainakin Tokmanneissakin. Hinta half paddlelle oli n. 25 euroa ja hieman isommalle full paddlelle muistaakseni kolmisen euroa enemmän. Onko teistä jo joku hurahtanut minun tapaani tähän harjaan vai heräsikö kiinnostus vasta nyt?

Muuten, Nellyn alennusmyynti on auki vielä hetken ja tänään saa koodilla FINAL15 extra 15% alennuksen jo alennetusta hinnasta. Alessa oli vaikka mitä kivaa, joten kannattaa kurkata!


4 kommenttia:

 1. Millä perusteella ghd on hellävarainen (tai hellävaraisempi kuin muut) hiuksille? Mulla kys. rauta nimenomaan tuhosi tukkaa, koska siinä ei ole lämmönsäätöä, vaan lämpötila on aina sen melkein 200. Jos ei oo mitään super paksua ja karheeta tukkaa, niin alempi lämpötila riittää mainiosti suoristamiseen. Tästä syystä vaihdoin ghd:sta Cloud nineen, joka on sama rauta, mutta lämpötilaa voi säätää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ghd:n lämpötila nousee vain 175-185 asteeseen riippuen käyttäjän hiuksesta. Rauta siis asettaa hiuksen karheuden perusteella sille optimaalisen lämpötilan. :)

   Poista
 2. Kiva lukea sun kuulumisia! :))

  Pakko kysyä, et mistä ne sun jossain edellisessä postauksessa vilahtaneet reikäpolvi-farkut on? :)

  VastaaPoista
 3. Eiii näin ennen joulua Tokmannilla tuon kyseisen harjan reilussa alennuksessa ja ajattelin että turha kapistus! :-D Nyt haluan sen...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela