Mitä saa Hollannin Lidlistä 36,25 eurolla

lauantai 30. tammikuuta 2016

 Ruuan hinta sekä ruokakassien hinnat ovat puhuttaneet Suomessa erityisen paljon viimeisen vuoden aikana. Hintoja vertailemalla ja pienellä viitseliäisyydellä ruokakuluja saa pienennettyä todella helposti ja ykköskeinoni tähän on mikäpä muukaan kuin Lidl. Omat ruokailutottumukseni ovat todella simppeleitä ja harvoin on mitään, mitä en Lidlistä saisi. Mantelimaito taitaa olla useimmiten ainoa tuote, jonka olen hakenut muiden ketjujen kaupoista. Tosin makeuttamattoman soijamaido tullessa valikoimaan, olen aika usein korvannut mantelimaidon sillä. Ihan jo pelkästään hieman edullisemman hinnan vuoksi.


Aina puhutaan, että Suomessa ruoka on ihan pirun kallista. Sekä elämä noin muutenkin. Tästä sain idean postaukseen, jossa kerron mitä kaikkea sain tällä viikolla Hollantilaisesta Lidlistä 36,25 eurolla.  Postauksen kuvista puuttuvat pakastemansikat sekä osa muistakin ruuista, joten älkää hämääntykö!

 26.1.2016 kauppakassin sisältö:

Terttutomaatteja 1,662 kg: 3,31€
Banaaneja 1,540kg: 1,52€
Kaksi jäävuorisalaattia (0,69€/kpl): 1,38€
Kaksi kurkkua (0,59€/kpl): 1,18€
Kaksi 750g pakastemansikkapussia (2,49€/kpl): 4,98€
Neljä 150g kalkkunaleikkelepakettia (1,12€(kpl): 4,42€
10kpl kananmunia: 1,49€
Kaksi 200g pussia suolaamattomia Cashewpähkinöitä (2,19€/kpl): 4,38€
Kaksi pakettia riisikakkuja (0,29€/kpl): 0,58€
Kaksi pakettia vanulappuja (0,79€/kpl): 1,58€
Kaksi 400g pakettia kalkkunafileitä (3,19€/kpl): 6,38€
Pitkähihainen treenicollegepaita: 4,99€

Yhteensä 36,25€


Monet elintarvikkeet ovat samassa hintaluokassa Hollannissa, mutta lihassa ja leipomotuotteissa hintaero todellakin näkyy. Kanan tai kalkkunan rintafileitä saa keskimäärin 7-8 euron kilohinnalla ja tuoreen viipaloidun 800g täysjyväleivän parilla eurolla. Ja luomu-kookosöljyä saa ruokakaupasta todella edullisesti. 320 millilitran purkin hinta on vaivaiset kolme euroa. Sen sijaan vihannekset tuntuvat olevan toisinaan kalliimpia, koska monet myydään kappaleittan tai hinta on merkitty per 500 grammaa. Tosin ostan eniten kaupasta kurkkua, tomaattia ja salaattia, eikä niiden sesonki ole juuri nyt. Kukka- ja parsakaalia saa aika edullisesti, yleensä noin 50-90 sentillä per kappale, joten niitä eksyy ruokakassiini usein keittoihin käytettäväksi. Maitotuotteet liikkuvat mielestäni suhteellisen samoissa hinnoissa kuin Suomessakin. Eli Hollantiina ei ainakaan kannata tulla Ben&Jerry's ostoksille, sillä ne rokottavat lompakkoa täälläkin sen kuuden euron verran!

En yhtään muista kuinka paljon samoilla tuotteilla on Suomen Lidlissä hintaa, joten olisikin mieleinkiintoista tietää, kuinka paljon samaiselle kauppakassille tulisi suunnilleen hintaa Suomesta ostettuna. Entä onko teillä tapana tehdä hintavertailua ruuan suhteen vai käyttekö lähimmässä mahdollisessa kaupassa? Heh, en ole varma onko tässä postauksessa mitään järkeä, mutta rakastan tehdä ruokaostoksia ja erityisesti vertailla hintoja eri maissa käydessä. Pihi mikä pihi!

Ps. Booztin alennusmyynti sulkeutuu sunnuntaina, joten nyt on viimeiset mahdollisuudet tehdä hyviä löytöjä jopa -80% alennuksella. Rapunzel of Swedeniltä saa koodilla 2015 31.1. saakka 15 euroa alennusta vähintään 50euron tilauksesta. Kaikista NLY Brands-tuotteista saa Nelly.comissa 20% alennusta koodilla FRIYAY keskiyöhön, eli 30.1. klo 23:59 saakka.

4 kommenttia:

  1. Tosi kiva aihe postaukselle! :) Olen itsekin tosi tarkka ruoan hinnoista ja juoksen tarjousten perässä. Pääpiirteittäin näyttäs olevan samassa hintaluokassa ruoat mitä Suomessakin. Riisikakut, kurkku ja banaanit ovat halvempia siellä.

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus! Itse suosin isompia marketteja kuin lähikauppoja. Niissä kun hinnat on vähän halvemmat. Myöskin esim s-ryhmän kaupoissa käymällä säästää, kun muistaaa käyttää s etu korttia. Meillä kertyyy nimittäin kuukausittain kahden hengen taloudessa noin kymppi s tilille :)

    VastaaPoista
  3. Mää oon tekemässä vastaanvanlaista postausta niin sittenpähän voit siitä verrata jos satut sen sitten huomaamaan! :) Jonkin aikaa sitten tein yhteistyönä viikon ruokaostokset Valintatalosta 50e ja sillä sai jopa Valintatalosta yllättävän paljon! http://www.annieveliina.com/2016/01/50-euroa-ruokakauppaan.html < tuossa se postaus itseasiassa jos kiinnostaa!

    VastaaPoista
  4. Tuuppas Sveitsiin niin maksat yli 70 euroo samoista ruuista ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela