Lounasvinkki Amsterdamiin: Toos & Roos

sunnuntai 31. tammikuuta 2016


Vietin eilen päivän Amsterdamissa shoppailun merkeissä. Kävimme lounastamassa De negen straajesin suunnilla Beerenstraatin Toos & Roosissa, joka on aivan ihana pieni kahvila. Ruokalistalta löytyy muun muassa pannukakkuja, keittoja, jotka tarjoillaan jättimäisissä kulhoissa sekä ihania leipiä ja salaatteja.


Amsterdam on täynnä houkuttelevia kahviloita, mutta kuten arvata saattaa, olivat todella monet paikat aivan tupaten täynnä. Vaikka onkin ihanaa, että kahvilat ovat pieniä ja intiimejä, on rasittavaa, jos mielessä on jokin paikka ja se onkin ääriään myöten täynnä. Toos & Roosin Berenstraatin kahvilassakin on vain noin kymmenisen pöytää. Kuvan jättimäinen kanaleipä pienellä kurpitsakeitto - maistiaisella maksoi kahdeksan euroa. Päälle vesi sekä kahvi, jolloin loppusummaksi tuli 13 euroa. Kannattaa muuten aina ravintoloissa tarkistaa maksaako vesi. Ruokalistassa ei ollut mainintaa veden hinnasta, joten oletimme sen olevan kerrankin ilmainen. Eikä mitä vaan hintaa sillä oli 2,5 euroa.


Toos & Roosilla on toinenkin kahvila, joka sijaitsee pari kanaalinväliä lähempänä keskustaa ja myöskin tällä De negen straatjesin alueella Herengracht 309:ssä. Suosittelen tätä aamupala- tai lounaspaikaksi Amsterdamissa vieraileville! Meitä palvellut nuori nainenkin oli todella ihana ja antoi minun rauhassa sopertaa tilauksia hollanniksi ja auttoi tarvittaessa sanoissa. Miksi sen ääntämisen täytyy olla niin vaikeaa!

1 kommentti:

  1. Kiva löytää sattumalta blogi, jonka kirjoittaja asuu Hollannissa! Hain ensi vuoden kevääks vaihtoon Utrechtiin, en tosin vielä tiedä pääsenkö, mut toivon tietysti parasta! Jään seurailemaan sua :)

    Onpa muuten symppiksen ja kutsuvan näköinen kahvila! Varsinkin noi siniset tuolit ja pöytäliinat, ihanan pirteen näköinen :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela