Kasvisruokaa kausikasviksista ja kookosmaidosta

keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Kasvisruokaa ei ole blogissani ihan hirveästi näkynyt. Syy ei ole ainoastaan siinä, että rakastan lihaa vaan myös se, että olen älyttömän laiska kokki. Reseptihän saattaa olla todella nopea, mutta olen todella laiska etsimään reseptejä. Lisäksi kokkaan kolmisen kertaa viikossa illallisen perheelle, joten into omien ruokien valmistamiseen on, noh, aika pieni. Nopeaa, tuttua ja helppoa on ollut kovassa huudossa. Luojan kiitos perheelle tulee HelloFresh-ruokaboksi joka viikko ja se siltää kolmelle päivälle reseptit ja ainesosat, joten illallisen miettimiseen ei tuhlaannu sen kummemmin energiaa. Toisinaan joudun kokkaamaan jotain "itse" ja joka kerta on yhtä vaikeaa päättää mitä tekisin!

Eilen sain innostuksen tehdä kasvisruokaa itselleni ja alkuperäinen suunnitelma oli aivan toista luokkaa kuin lopputulos. Ateriat, jotka ilman tarkkaa reseptiä ja suunnitelmaa, osoittautuvat herkullisiksi ovat ihan parhaita! Tästä syystä halusin jakaa välittömästi tämän herkullisen kookosmaidosta makua saavan kasviskeiton teidän kanssanne. Käytin keittoon Hollantilaisia kapucijnerseja (suomennettuna ilmeisesti silpoydinherne), mutta reseptiin voi käyttää oman mieltymyksen mukaan haluamiaan papuja tai herneitä.

Kookoksinen kasviskeitto


Kokonainen kukkakaali
2 tölkkiä (400g) säilykepapuja/-herneitä
Tölkki (400ml) kookosmaitoa
Muutama porkkana
Currya, suolaa ja pippuria

Pese ja pilko kukkakaali ja porkkanat. Lisää korkeareunaiselle pannulle hieman oliivi- tai kookosöljyä ja lisää kukkakaalit. Kaada joukkoon sen verran vettä, että pannun pohja peittyy noin 2cm. Hauduta kannella peitettynä ja miedolla lämmöllä kukkakaaleja niin kauan, että haarukka menee juuri ja juuri lävitse. Lisää tämän jälkeen porkkanat ja tarvittaessa lisää vettä. Hauduta vihanneksia niin kauan kunnes porkkanat ovat vielä napakoita, mutteivat liian pehmeitä.

Lisää joukkoon kookosmaito, mausteet ja vettä sen verran kuinka kirkasta ja kuinka paljon keittoa haluat. Vinkki: Tämä toimii myös lisäkkeenä esimerkiksi riisin kanssa, mutta älä silloin lisää vettä ja lisää tarvittaessa toinen tölkki kookosmaitoa! Pienennä lämpötilaa ja anna muhia ja maustua kannen alla. Valuta säilykepavut tai -herneet ja lisää ne loppuvaiheessa pannulle. Muhittele keittoa tämän jälkeen vielä muutama minuutti. Tarkista maku ja nauti keitto hyvällä ruokahalulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela