Berliner Mauer Memorial, Mauerpark & East side gallery

sunnuntai 1. marraskuuta 2015

 Moikka ja hyvää marraskuuta! Saako nyt aloittaa hyvin mielin jouluhössötyksen? ;-) Tänä vuonna erityisesti lahjojen ostaminen tulee olemaan todella kivaa, koska voin ensimmäisen kerran ikinä ostaa lastenjuttuja! En millään malttaisi odottaa, että pääsen rauhassa kiertelemään kauppoja ja shoppailemaan kaikkea söpöä tyttövauvalle. Onneksi ei tarvitse ostaa mitään prinsessahömppää, koska vauvan vanhemmat eivät tosiaankaan ole sen tyylisiä. NoaNoalla on aivan ihania vauvan- ja lastenvaatteita, joten sinne aion ainakin suunnata jouluostoksille.

Nyt tulee taas juttua Berliinistä, koska ei ole oikein muutakaan erikoista postattavaa. Viikonloppu on mennyt todella "villisti" lähes kokonaan kotona. Mulla on aikalailla tasan kuukausi aikaa saada opinnäytetyö siihen malliin, että voin esittää sen väliseminaarissa. Tulen viettämään joulun alla kolme viikkoa Suomessa, koska teen arviointiseminaarit ja muut opparijutut heti tammikuun ensimmäisessä arviointiseminaarissa. Saa nekin sitten samalla reissulla alta pois. Opparihan ei ole täällä edistynyt viime aikoina ihan hirveästi, koska ei ole ollut tarkkaa deadlinea. Nyt sellainen onneksi on ja saan jotain aikaiseksikin. Tämä viikonloppu on pyhitetty opinnäytetyölle ja tänäänkin ohjelmassa on vain salilla käyminen ja opinnäytetyön naputtamista. Onneksi pelkkää tekstiä on kasassa jo toistakymmentä sivua, joten kiire ei pitäisi tulla. Pitää vain oikeasti olla ahkerampi!

Mutta joo, nyt tehdään aikamatka Berliiniin! Käytimme yhden päivän lähestulkoon kokonaan Berliinin muuriin tutustumiseen. Berliinin muurista on jäänteitä ympäriinsä ja kolme suositeltavaa paikkaa siihen tutustumiselle ovat ehdottomasti Berlin Wall Memorial, Mauerpark sekä East Side Gallery.

EAST SIDE GALLERY

East Side Gallery sijaitsee Berliinin  Friedrichshainissa Mühlenstraßella. Lähes 1,5 kilomertin matkalla on yli sata isoa graffitia ja se onkin suuri ulkoilmagalleria, jossa pystyy vierailemaan vuorokauden ympäri. Sieltä löytää myös Dimitrij Vrubelin kuuluisan maalauksen "My God, Help Me to Survive This Deadly Love".


MAUERPARK

Mauerpark sijaitsee kävelymatkan päässä Memorial-paikasta. Kuten nimikin jo kertoo, kyseessä on puisto. Mauerpark sijaitsee Berliinin muurin "Death Stripissä". Nykyään paikka edustaa vapauden sanomaa ja siellä järjestetään aktiviteetteja, kuten kirpputoreja, karaokea, grillausta ja niin edelleen. Graffitien maalaaminen tuohon muurinpätkään on laillista ja vieralumme aikanakin näimme pari artistia maalaamassa.


Berlin Mauer Memorial

Mittessä sijaitsee Berliinin muurin muistopaikka, jossa on mahdollisuus lukea enemmän muurin historiasta. Sen vieressä on myös Visitor ja Documentation Center sekä Nordbahnhof S-Bahnin Ghost Station. Näissä paikoissa emme vierailleet vaan tutustuimme ainoastaan paikan ulkoalueeseen. Täältä käveli Mauerparkiin kymmenisen minuutia ja matkalla on paljon eri spotteja ja historiallisia kertomuksia muurista.


Vielä on tulossa ainakin pari postausta Berliinistä, koittakaa kestää ;-) Tuli muuten mieleen, että haluaisitteko blogin kuvien olevan isompia vai onko näin hyvä? Itse en pidä liian isoista kuvista, mutta olen mietiskellyt jos suurentaisin kuvia ihan pikkuisen. Nyt opparin kimppuun hetkeksi ennen salille suuntaamista. Typerää, että sali menee kiinni viikonloppuisin jo neljältä. Eli katkaisee päivän täysin, jos en mene heti aamusta. Ihanaa sunnuntaita ja marraskuun ensimmäistä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela