Turistipäivä Amsterdamissa

keskiviikko 14. lokakuuta 2015


Huomenta! Tässä postauksessa on muutamia kuvia launataiselta turistipäivältä Amsterdamissa. Yövyin tosiaan perheen kanssa Amsterdam-Westissä hotellissa ja lähdettiin liikkeelle jo puoli kymmeneltä aamulla. Isän varaama hotelli, Golden Tulip West, sijaitsee vähän syrjemmällä, kuten nimikin kertoo niin Amsterdamin länsipuolella. Sieltä kuitenkin pääsi kätevästi suoraan tramilla numero 12 Museumpleinille. Museumpleinilla sijaitsee Amsterdamin tunnetuimmat museot Rijksmseum, Van Gogh museum, Stedelijk museum sekä muita pienempiä museoita. Sekä  tietenkin Rijksmuseumin edessä sijaitseva IAMSTERDAM-patsas jossa on ihan pakko käydä ottamassa kuvat ;-)


Emme itse vierailleet museoissa, koska aikaa oli vain kuutisen tuntia. Lähdimme kävelemään Museumpleinilta ylöspäin kohti keskustaa. Museumpleinilta Amsterdam Centraal-asemalle on kolmisen kilometriä, joten käveltyä tulee ihan mukavasti! Vielä kun siihen lisää päälle keskustammassa kiertelyn. Eli hyvät kengät jalkaan, jos tänne tulee :-)


Lähdimme kävelemään pitkin Leidesstraatia, jossa sijaitsee paljon kauppoja (mm. Abercrombie&Fitch) ja joka on todella kaunis katu kävellä. Myös katsomisen arvoisen De Bloemenmarktin löytää matkan varrelta.


Leidsestraatin jälkeen päätyy Heiligewegin kautta toiselle vilkkaalle ostoskadulle Kalverstraatille. Kadulta löytyy muun muassa Forever 21, River Island, Urban Outfitters ja &Other Stories. Katua pitkin pääsee suoraan Damille, jossa on Nationaal Monument, Royal Palace sekä De Bijenkorf-tavaratalo.


Kävimme pyörähtämässä myös Centraalin itäpuolella Nieuwmarktissa, josta löytää esimerkiksi sen Red Light Districtin :-D Kamera unohtui laukun pohjalle, joten sieltä ei ole kuvia. Muutaman tunnin kävelyn jälkeen kävimme syömässä Argentiinalaisessa Steak Housessa (nimeä en muista, mutta Damin kulmalla), joita on keskustassa ihan joka puolella. Kuvan annokseni maksoi 15euroa, joten hinnoilla niitä ei todellakaan ole pilattu.


Alla vielä kartta, johon on merkattu punaisella kävelemämme reitti sekä sen jälkeen haaleammalla keskustan vilkkaimmat ostoskadut. Aivan yläkulmassa sijaitsee ympyröitynä Centraal station. Hyvä vaihtoehto on lyhyemmillä visiiteillä joku päivä ottaa keskustasta tram Museumpleinille ja kävellä sieltä takaisin keskustaan. Tai kävellä Museumpleinille centraalin länsipuolta pitkin, jossa on esimerkiksi De 9 straatjes, joilta löytää paljon kulttuuria ja kauppoja sekä Anne Frank Huis,


Laittelen blogiin säännöllisesti vinkkejä kivoista paikoista Amsterdamissa (ja Utrechtissa) mitä tutummaksi kaupunki itselle tulee. Perjantaisesta ravintolasta tulee postausta ja korvan takana on muutama kahvila sekä ravintola Amsterdamissa, joissa haluan käydä. Yritän vinkkailla mahdollisimman paljon ei niin-turistipaikkoja kuin mahdollista :-)

Nyt heitän vaatteet niskaan ja suuntaan Utrechtiin. Suunnitelmissa on kirjoittaa opinnäytetyötäni kirjastossa sekä käydä hieman kiertelemässä kauppoja. Olen menossa Sonjan ja hänen poikaystävän kanssa lauantaina Amsterdan Arenalle Amsterdam Music Festivalille ja pitäisi löytää jotain vaatetta sinne. Kriisi! Odotan lauantaita ihan kamalasti, koska paikan päällä aletaan soittamaan ilta kahdeksalta ja bileet jatkuu aamu kuuteen. Saa nähdä miten vanhan kisakunto kestää :-D Lauataina esiintymässä on muun muassa David Guetta, Robin Schulz sekä Alesso. Palaillaan! X

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela