Berlin: The Holocaust memorial & Brandenburg gate

keskiviikko 28. lokakuuta 2015


 Berliinin postauksilla jatketaan. Nähtävyyksiä oli sen verran paljon, että jaan ne muutamaan erilliseen postaukseen. Olimme ensimmäisenä päivänä jo aamukahdeksalta perillä Berliinissä ja hotellihuoneeseen päästiin vasta puolen päivän jälkeen. Kävimme viemässä tavarat säilytykseen hotelliimme, syömässä ja siitä suuntasimme ihan Potsdamer Platzin lähellä olevalle Euroopan murhattujen juutalaisten muistomerkille eli Holocaust Memorialille.


Näky oli todella pysäyttävä ja kaikessa kolkkoudessaan muistomerkki oli todella upea. Betonineliöitä on muistomerkissä yhteensä 2 711 kappaletta. Itse en voi käsittää uskontoihin (tai seksuaalisuuteen) liittyvää vihaa ja aivan tajutonta, että toisen maailmansodan aikana murhattiin reilusti yli puolet Euroopan Juutalaisista. Upeaa, että Juutalaisille on rakennettu näinkin näyttävä muistomerkki keskelle miljoonakaupunkia.


Muistomerkiltä oli vain muutaman minuutin matka Brandenburgin portille, josta pystyi myös bongaamaan Valtiopäivätalon katon näyttävän lasikupolin. Berliinissä muuten rakennetaan ja remontoidaan tällä hetkellä ihan kamalasti. Raivostuttaa, kun lähes joka kuvassa pilkottaa jotain nostureita tai muita rakennustarvikkeita :-D 


 Portti oli todella hieno ja kontrasti suht moderniin Berliinin katukuvaan oli kiehtova. Berliini on kaupunkina kunnon sekoitus uutta, vanhaa ja kaikkia mahdollisia tyylisuuntauksia. On kultauksia, lasikattoja, patsaita joka aikakaudelta ja yhdessä korttelissa voi olla lähes mitä tahansa rakennustyylejä sekaisin.


 Pahoittelut suhteellisen tökeröstä tekstista. Alkaa väsymys painamaan jo sen verran, ettei meinaa tulla mitään fiksua tekstiä! Eli nyt pää tyynyyn ja unille. Xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela