Berliini: Ravintolavinkit edulliseen syƶmiseen

tiistai 27. lokakuuta 2015

Heippa! Berliinin tehokkaasta viiden pƤivƤn kaupunkilomasta on selvitty ja arki on lƤhtenyt kƤyntiin tuttuun tapaan. PientƤ matkavƤsymystƤ on havaittavissa, mutta se on itselle ihan normaalia kaupunkilomien jƤljiltƤ. Koko pƤivƤn liikkeellƤ olo verottaa mukavasti ja eilen sƤnky kutsui jo yhdeksƤltƤ. Vaikka matkailu on ihanaa ja rakastan sitƤ, on ensimmƤinen yƶ omassa kodissa loman jƤlkeen ihan parasta.

Berliini on upea ja monipuolinen kaupunki, suosittelen! TehtƤvƤƤ ja nƤkemistƤ on todellakin usealle visiitille ja todettiin Sonjan kanssa, ettƤ parin-kolmen pƤivƤn visiitti ei riittƤisi todellakaan. Paitsi jos haluaisi juosta tuli hƤnnƤn alla aamusta iltaan. MeillƤ oli lƤhes viisi kokonaista pƤivƤƤ ja siltikin jƤi paljon nƤkemƤttƤ. Onneksi kerkesimme kuitenkin "perus" nƤhtƤvyydet (ja shoppailut heh) hoidettua to do -listalta.

Matkavinkit Berliiniin tulee todellakin sinne matkaaville tarpeen. Kannan korteni kekoon ja laittelen muutamia ensikertalaisen vinkkejƤ ja nƤhtƤvyyksiƤ erillisiin postauksiin :-) Nyt aloitetaan millƤs muullakaan kuin ruokajutuilla! Ruokapaikkoja kannattaa googlata hakusanoilla budget eating berlin, eat like a local berlin ja niin edelleen. Jos saan valita, en kƤy ikinƤ ketjumestoissa syƶmƤssƤ tai kahvilla (okei, Suomessa Vapiano on poikkeus) ja suosin paikkoja, joissa on paljon paikallisia.

HyvƤƤ italialaista pizzaa

RAKASTAN oikeaa italialaista pizzaa. Lƶysin Il Caseloren edellƤ mainitsimiani hakusanoja kƤyttƤen ja suuntasimme Berliinin Kreuzbergiin toisena iltanamme. Matka hotelliltamme SchƶnebergistƤ tuonne kesti noin 40 minuutia, mutta oli todellakin sen arvoista. Keskiviikkoilta, kello noin puoli yhdeksƤn ja paikka oli ihan tƤynnƤ. Take away -lƤhetyksiƤkin pakattiin tiuhaan tahtiin. Odotimme pƶytƤƤ vartin verran ja meidƤt laitettiinkin istumaan pitkƤƤn pƶytƤƤn meidƤn jƤlkeen tulleiden kahden muun parin henkilƶn porukan kanssa. Heti tuli fiilis, ettƤ tƤmƤn on pakko olla todella hyvƤ paikka.

Pizzat maksavat noin seitemƤstƤ eurosta vajaaseen kymppiin ja ovat todella isoja. Ja tƤytteitƤ juuri tƤydellinen mƤƤrƤ. Ja pohja sopivanohut. Ja reunat maistuivat hyviltƤ. Usein trattorioissa pizzat ovat hieman normaalia isomman lautasen kokoisia, mutta ei tuolla. Laadukasta pizzaa kebabmestan koko- ja hintaluokkana. Eli paikka saa minulta tƤydet viisi tƤhteƤ!

Turkkilainen aamupala

Cafe Periin pƤƤdyimme ihan vahingossa. Olin katsonut hotellimme lƤheltƤ toisen kiinnostavan aamupalapaikan, mutta Neiti Koskelan navigaatiotaidot olivat jƤlleen huipussaa ja lƤhdimme vahingossa kƤvelemƤƤn kohti vƤƤrƤƤ metroasemaa. Sonja spottasi paikan yhdestƤ kulmasta ja pƤƤtimme mennƤ sittenkin tƤnne. Emme itseasiassa tienneet edes siinƤ vaiheessa ettemme ole edes oikeassa suunnassa, mutta spontaanius kunniaan!

En voi yleistƤƤ, ettƤ Saksassa, mutta ainakin BerliinissƤ tuollaiset isommat aamupalalautaset ovat todella yleisiƤ. Kuvan annokseni maksoi muistaakseni jotain seitsemƤn ja kahdeksan euron luokkaa. Annokseen kuului tee, jota ei ikƤvƤ kyllƤ saanut vaihtaa kahviin. Tilasin lisƤksi kahvin erikseen, joka nosti hintaa pari euroa. Ihan kiva aamupalapaikka, jos sattuu majoittumaan lƤhistƶllƤ :-) Sonja tilasi munakokkelia ja makean vohvelin, eli tuolta saa myƶs jenkkityylisempƤƤnkin aamupalaa.

ElƤmƤni paras brunssi

Cafe Morgenlandin olimme molemmat bonganneet Berliinin ruokapaikkoja googlatessa. Sanonkin heti alkuun, ettƤ kƤykƤƤ tuolla! Kahden henkilƶn buffetbrunssi juomilla maksoi yhteensƤ vƤhƤn vajaa 28euroa. Ja vielƤ lauantaina! Ruoka oli tajuttoman hyvƤƤ, freesiƤ ja tarjolla vaihtoehtoja oli salaateista lasagneen, munakkaasta pannukakkuihin, muroista leipƤƤn ja jogurtista hedelmƤsalaattiin. Kuvissa ei edes nƤy "muropistettƤ", jossa oli tarjolla ainakin kuutta erilaista muroa ja mysliƤ. Olimme tuolla yhdeltƤ ja meillƤ kƤvikin tuuri, kun saimme heti paikat. JƤlleen meidƤt istutettiin neljƤn hengen pƶytƤƤn kahden muun tytƶn viereen. Voisin syƶdƤ tuolla vaikka joka pƤivƤ. Olinkin brunssin jƤlkeen niin tƤynnƤ, ettƤ teki ihan pahaa :-D Ja jƤtin pannukakut, murot ja lƤmpimƤt ruuat kokonaan syƶmƤttƤ.

Etiopilainen ruokakokemus

KƤsi ylƶs kuinka moni on syƶnyt Etiopialaista ruokaa. En ollut minƤkƤƤn ennen tƤtƤ reissua. Etsin googlesta ruokapaikkoja hotellimme lƤheltƤ ja silmiin pisti Betje Ethiopia, joka sijaitsi ihan muutaman minuutin kƤvelymatkan pƤƤssƤ. Uusia ruokakulttuureja on aina mukava kokeilla ja ajatus erilaisten pataruokien syƶmisestƤ sormin Injera-letun pƤƤltƤ tuntui mielenkiintoiselta.

Otin itselleni alkuun Etiopialaista kahvia. Oli muuten yksi parhaista juomistani kahveista! Seassa oli maustetta, joka oli oletettavasti kardemummaa tai muskottipƤhkinƤƤ. Tai jotain niiden (ja muiden mausteiden) sekoitusta. Tutun makuinen, mutten osaa tƤhƤn hƤtƤƤn sanoa mitƤ maustetta. Tilasimme jaettavaksi kuvissa nƤkyvƤn annoksen, joka on sopiva parille henkilƶlle. Vaihtoehtona oli myƶs kasvisversio, jossa on muun muassa erilaisia linssitahnoja. Ruoka oli todella hyvƤƤ ja hetken pƤƤstƤ naureskeltiin, ettƤ tuntuu ihan normaalilta syƶdƤ sormin. Tuolla ei edes tuotu mitƤƤn aterimia (joka on vain kiva juttu!).

MeidƤt muuten meinattiin aluksi kƤƤnnyttƤƤ pois, koska paikalla oli paljon ihmisiƤ ja varauksia. Onneksi jƤimme odottamaan ja lopulta meille annettiin pƶytƤ. Eli kannattaa tehdƤ varaus etukƤteen, jos haluaa olla varma ettƤ saa pƶydƤn :-) Ruuan tulossa keski aika kauan, mutta aika meni rattoisasti kahvia juoden, popcornia syƶden ja jutellessa. Ehdottomasti pelkkƤnƤ kokemuksenakin todella upea!

Edullinen kiinalais- & sushibuffa

Berliinin MittessƤ oli edullinen sushi- ja kinkkibuffet, jossa kƤvimme yhtenƤ pƤivƤnƤ. Paikka aukeaa vasta puolilta pƤivin ja tuohon aikaan all you can eat-buffet maksoi vajaa kahdeksan euroa. Tosin tuollakin tƤytyy ostaa erikseen juomat (jopa vesi, kuten kaikkialla muuallakin), joka nostaa taas hintaa pari-kolme euroa. Sushit oli todella freesejƤ ja paikka oli siisti. Sellainen bisnesslounaspaikka, jos kukaan ymmƤrtƤƤ mitƤ ajan takaa :-D Ei kiinasƤlƤƤ sisusteena ja avokeittiƶ. Sijainti oli kiva ja kaupunginosa kaunis, joten kannattaa pyƶrƤhtƤƤ.

SiinƤ muutamia vinkkejƤ ruokapaikkoihin BerliinissƤ :-) Onko joku muukin kƤynyt samoissa paikoissa?

1 kommentti:

  1. Amsterdamissa on muuten yksi ihan hullun hyvƤ etiopialainen :-) NimeƤ en kyllƤ muista...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela