Ruokapäivä minun matkassa

perjantai 25. syyskuuta 2015

Ruokapäiväkirjat ovat todella kysyttyjä blogeissa ja minultakin niitä toivotaan tasaisin väliajoin. Heh, jotenkin hassua, että muiden syömiset kiinnostavat meitä todella paljon. Kuulun nimittäin itsekin siihen joukkoon, jotka tykkäävät lukea ruokapäiväkirjoja blogeista. Jotenkin ruokapäivät ovat oiva keino päästä tirkistelemään muiden henkilöiden elämää pintaa syvemmältä. Ruokarytmi, ruokavalio ja esimerkiksi herkkujen määrä kertoo todella paljon ihmisestä ja hänen elämäntyylistään.

Yksittäiset päivät eivät sinänsä sano mitään henkilön ruokailutottumuksista ellei sitten kyseessä ole henkilö, joka seuraa tiettyä ruokavaliota tai vankkaa peruskaavaa ruokailujen suhteen. Itse olen aika tylsä ruokailujeni suhteen ja usein syön suhteellisen samalla rungolla noin viidestä kuuteen päivään viikossa. Tämän postauksen ruokapäiväkirja onkin omalla tapaa todella poikkeuksellinen, koska ruokailukertoja tuli vain neljä normaalin viiden tai kuuden sijasta. Vaikka sillä ei ole väliä syökö päivän aikana kolme vai kuusi kertaa kunhan syö tarpeeksi, olen huomannut itselleni sopivan parhaiten keskimäärin kolmen tunnin välein syöminen. Myös se sisältyykö päivään treeni vai ei muuttaa syömisiäni paljon. Poikkeuksellista tässä ruokapäiväkirjassa on myös etten syönyt päivän aikana ollenkaan kanaa ja riisiä! ;-)

Ruokapäiväkirja 24.9.2015


Aamupala klo 09
Bulletproof-proteiinikahvi
(= voi, kookosöljy, kaseiiniproteiini)
Vitamiinit
(= monivitamiini, merilevätabletti, c-vitamiini, Omega3)

Pakko tähän hätään mainita, etten ole raskaana vaikka vitamiinipurkki toisin väittääkin! Ennen tänne lähtöä sain ostaa vanhempien laskuun (kiitos isäpuoli!) jotain mitä tarvitsen ja Mäntsälän Citymarketissa ei ollut kovin suurta vitamiinivalikoimaa. Tuossa oli parhaat pitoisuudet tarjolla olevista :-D

Klo 11:20
Kuppi vihreää teetä


Lounas klo 13
3 kpl täysjyvänäkkileipää
Keitetty kananmuna ja 1kpl keitetty valkuainen
Rasvatonta rahkaa ja seassa rasvatonta jogurttijuomaa

Klo 16:30
Kuppi vihreää teetä


Päivällinen klo 18
1 1/2 kulhollista valkoisesta kalasta tehtyä keittoa
(Pangasius-kalaa, perunaa, porkkanaa, sipulia, fenkolia, tuorejuustoa, maitoa, vettä)
Itse tehty karjalanpiirakka
Keitetty kananmuna

Klo 20
Kuppi vihreää teetä


Iltapala klo 21
Kaurapuuro veteen ja jogurttijuomaan keitettynä
Kananmunan valkuainen
Kaseiiniproteiinia reilu 1/2 mitallista
Rasvatonta maitorahkaa
Aprikoosihilloa
Magnesium-tabletit

Lisäksi päivän aikana useita lasillisia (~3L) vettä

Useimmiten syön jotain pientä ja nopeaa lastenhoidon yhteydessä kolmen jälkeen, mutta eilen välipala jäi kokonaan syömättä. Tehtiin lasten kanssa karjalanpiirakoita (hullujen hommaa!), joten pienimuotoinen kaaos vallitsi keittiössä kello kahdesta kello 16:30 asti. Syöminen unohtui tästä syystä kokonaan. Lounaani koostuu useimpina päivinä lämpimästä ateriasta, mutta välillä korvaan sen jollain nopealla, kuten näkkileivällä. Olen myös huomannut, että jos en yhtään mieti syömisiäni tai en kerkeä syödä tulee päivän aikana syötyä aivan liian vähän. Ensi viikolla palaan kuumeen ja flunssan jäljiltä takaisin salille, joten voisin ensi viikolla toteuttaa treenipäivään yhdistetyn ruokapäiväkirjan :-) Tällöin syömisrytmini poikkeaa todella paljon tässä postauksessa olevasta ja ruokaakin on luonnollisesti enemmän.

Onko teistä kiva lukea näitä ruokapäiväkirjoja? Ja mitä ajatuksia tälläiset postaukset teissä herättävät?

19 kommenttia:

  1. nää on kivoja! mut ois kiva saada tällanen esim. viikon ajalta, et näkis miten ateriat vaihtelee ja just että jos on joku erikoispäivä, niin et miten se poikkeaa muista päivistä!

    VastaaPoista
  2. Heiheihei! Laitatko reseptin itsetehtyihin karjalanpiirakoihin? :)

    VastaaPoista
  3. Syöt ihan hirveen vähän.

    VastaaPoista
  4. Woot syöt kyllä todella vähän enkä jotenki ois uskonut, vaikka kyllähän sä kuvien perusteella laihtunut oletkin.

    VastaaPoista
  5. Eipä ole kyllä ihmekään että olet mennyt jo aivan liian hoikkaan kuntoon näillä syömisillä.. :( ei ole kamalan tervettä enää

    VastaaPoista
  6. Moi! Haluatko kirjottaa monipuolisen postauksen au pairiksi lähdöstä ja miten esimerkiksi juuri tämän perheen löysit?( nettisivusto, järjestön kautta tms?) :)

    VastaaPoista
  7. Sää syöt aivan liian vähän. Se tietenkin on aivan sinun henkilökohtainen asia, mutta kamalaa on se, että teinitytöt ottavat tästä hyvin helposti vaikutteita ja lopputulokset voivat olla todella huonoja. terveisin blogien ja fitneksen taia anoreksiaan sairastunut.

    VastaaPoista
  8. Syöt kyllä ihan jumalattoman vähän. Jos vielä treenaat ja liikut tuohon päälle.
    Arvasin että entisellä syömishäiriöihmisellä tollanen fitnesshommat-, ja treeni menee helposti överiksi. :/

    VastaaPoista
  9. Samaa mieltä. Suorastaan kauhistuin vähäisestä ruokamäärästä. Toivottavasti teet korjausliikkeen, ja mieluiten pikaisesti.

    VastaaPoista
  10. Kuihdutat kyllä kroppasi tuolla energiamäärällä..
    Ei ihmekkään ettei aineenvaihdunta toimi täydellisesti.
    Aika hirvittävän vähän ruokaa, ei voi muuta sanoa.:s


    .

    VastaaPoista
  11. Sinuna en lisäilisi julkisesti tälläisiä kuvia tai "esimerkkejä" päivän ruuista. Ihmiset saattavat ottaa aivan vääränlaisen kuvan "terveellisestä" ruokavaliosta, mistä tämä on kyllä kaukana. Erittäin hälyttävän vähän ruokaa syöt.

    VastaaPoista
  12. Et syö aamulla ollenkaan? Tuntuu että itsekin tajuat että syöt aivan liian vähän mutta oikein haluat että tähän kommentoidaan kauhistellen kuinka laihtunut oot? Jos oot pt kurssinkin käynyt niin luulis että siellä on kerrottu vähän jotain ravinnostakin? Vaikka mainitsit että tämä on ruokapäivä ilman treeniä niin silti, aivan liian vähän ruokaa. Tiedät sen itsekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lepopäivinäkin voi syödä normaalisti. Luulisi, että pt sen tosiaan tietäisi...

      Poista
  13. Itekin yllätyin todella vähäisestä ruokamäärästä! Nyt äkkiä kunnon aamupala välipala ja lounas kehiin. Jaksat treenata ja lihas kasvaa! Näillä eväillä ei sitä kyllä tapahdu.

    VastaaPoista
  14. Mun mielestä ruokapäiväkirjat on tosi mielenkiintoisia, saisit laittaa niitä useamminkin. Mielestäni toi ruokamäärä on ok, jos voit sillä hyvin, oot energinen, eikä mielitekoja synny. Mutta en olekaan mikään ravitsemustieteilijä. Mielestäni ruoan tarve on ehkä kuitenkin yksilöllinen..

    Oot todella suloinen tyttö! :)

    VastaaPoista
  15. Toivottavasti sulla ei oo menny ''fitnesskuplaan'' koko homma... :( Syöt tosi vähän ainakin tän päiväotteen perusteella :/

    VastaaPoista
  16. Mahdoitteko kauhistelijat ollenkaan lukea, että tämä esimerkkipäivä on harvinainen, kun hän ei syö ollenkaan kanaa ja riisiä ja lisäksi ruokailukertoja on vähemmän kuin tavallisesti. Tämä on siis vain YKSI PÄIVÄ, joten ei sen perusteella kannata tehdä kovin kummoisia päätelmiä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela