Groeten uit Nederland!

maanantai 14. syyskuuta 2015

Moikka! Mitä teille kuuluu? Blogin avaaminen on tuntunut todella pitkän on/off -bloggailun jälkeen todella vaikealta, mutta eiköhän se taas tästä. Viimeisen kuukauden aikana on kerennyt tapahtumaan vaikka mitä ja pitäisi se toinen osa vastausvideostakin tehdä. Hupsista. Mutta olen tosiaan tässä välissä kerennyt pyörähtämään Espanjassa lomailemassa ja nyt tulee jo kaksi viikkoa muutostani tänne Hollantiin. En vain voi käsittää miten nopeasti aika menee! Vastahan olin Helsinki-Vantaalla odottamassa lentoani tänne ja nyt siitäkin on jo kaksi viikkoa. Huh.

Olen ihan käsittämättömän onnellinen. Tuohon lauseeseen voisin kiteyttää mun tämän hetken kuulumiseni. Olen nauttinut olostani täällä, kotiutunut todella hyvin ja kaikki päivät ovat olleet miellekkäitä. Työni lasten kanssa menee ihan kivasti vaikka kielimuuri tuottaa toisinaan hieman ongelmia. Lapset eivät puhu englantia enkä minä hollantia, joka ymmärrettävästi vaikeuttaa asioita toisinaan. Kuitenkin pääsääntöisesti ymmärretään toisiamme todella hyvin ja hätätilanteissa Google-kääntäjä on ollut suuri apu ;-) Ja tietenkin päivä päivältä opin itsekin ymmärtämään poikia paremmin, hollannin sanastoa alkaa kertymään ja tätä myöten työni helpottuu huomattavasti. Tänään maanantaina mulla alkaa hollannin kurssi, joka kestää joulukuun alkupuolelle, joten ihana päästä vihdoin opiskelemaan tätä kieltä. Tällä hetkellä sanavarasto koostuu muun muassa sanoista ei, kyllä, odota, kengät, minä, vuoristorata, voileipä, kaunis, kiva, näkemiin, sinun vuorosi ja numeroista yhdestä kuuteen, Iiiiihan hirveän pitkälle ei noilla vielä pääse :-D

Päivät menevät suht perus kaavalla eli aamutoimet lasten kanssa ja sen jälkeen suuntaan yleensä salille tai hoidan muita omia juttuja. Puolen päivän jälkeen alkaa taas työt ja kestää kuuteen saakka. Siihen sisältyy ruuan laittoa, lasten kanssa leikkimistä, koulusta hakemista ja niin edelleen. Eli ei mitään kovin ihmeellistä :-)


 Ensimmäisellä viikolla tutustuin kanadalaiseen Au pairiin ja toissa lauantaina kävimme Utrechtissa shoppailemassa sekä lounaalla. Toissa viikko oli säiden suhteen todella kurja ja kylmä, mutta viime viikko oli onneksi jo parempi. Nyt tosin sataa, mutta loppuviikon pitäisi olla parempi. Peukut pystyyn!


Viime viikko meni ihan hujauksessa. Keskiviikkona treffasin ihanaa Sonjaa, joka muutti Amsterdamiin hieman ennen mua opiskelemaan. Sonja kirjoittaa myös blogia (tosin ahkerammin kuin allekirjoittanut haha!) ja blogin löydät täältä :-)


Mulle viime keskiviikko oli ensimmäinen kerta Amsterdamissa ja sään suhteen kävi todellinen tuuri. Aurinko paistoi koko päivän, joten oli ihana kävellä ympäriinsä, höpötellä (ja puhua suomea!) sekä ihastella kaupunkia. Lounaalle päädyimme Singel404:een ja oh my, nuo leivät olivat niin hyviä! Suosituksen eivät siis ole ihan hatusta vedettyjä. Paikka oli ihan täynnä ja jouduimmekin harmiksemme istumaan sisällä, koska ulkona ei ollut vapaita pöytiä. Singel404 sijaitsee kanaalin varrella, joten kauniilla säällä ehdottomasti ihana paikka syödä tai käydä kahvilla :-)


Perjantaina kävin lasillisella Utrechtissa kanadalaisen eli J:n kanssa ja lauantaina olin jälleen Amsterdamissa. Lauantai meni itsekseen shoppaillessa ja lounastaessa. Illaksi oltiin sovittu tapaaminen isommalla suomalaisella porukalla, joka koostui lähinnä Hollannissa opiskelevistä tyypeistä. Ilta oli todella hauska ja ensi kuuksi on taas sovittu uusi borrel, johon yritän ehdottomasti päästä.


Lauantaina kävin lounaalla Caffe Espritissä, joka sijaitsee centraalin suht "alaosassa" Spui 10:ssä. Sijainti on todella kiva ja pöytiä löytyy runsaasti ulkoa sekä sisältä. Valitsemani lohisalaatti oli täysi kymppi ja ehdottomasti aion käydä tuolla uudestaankin :-)


Eilinen meni rauhallisesti kotosalla leffaa katsellessa ja salilla käydessä. Lauantain ja sunnuntain välisen yön unet jäivät suhteellisen lyhyiksi, joten rento päivä tuli tarpeeseen. Tänään kello soi jälleen puoli seitsemän, joten energiaa tarvitsi uuteen viikkoon :-)Sellaiset kuulumiset tähän väliin. Ajattelin tällä viikolla kirjoittaa postauksen siitä mikä itseä suomalaisena on ihmetyttänyt ja ollut outoa täällä Hollannissa. Kuvaan myös sen toisen vastausvideon lähipäivinä, joten yritän saada senkin alta pois! Nyt pitää alkaa vähän freesaamaan itseä, koska joudun host-äidin kotiin tultua lähteä saman tien kohti Utrechtia ja ensimmäistä hollannin tuntia. Palaillaan ja ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

6 kommenttia:

  1. Hui kun oot laihassa kunnossa :o

    VastaaPoista
  2. Jee, hyvältä näytät ja kiva kun oot tullu "takas" :)

    VastaaPoista
  3. Hei kiinnostais tietää mitä syöt päivän aikana/viikon aikana, ja miten liikut nyt kun olet Hollannissa. Jos voisit vertailla vaikka Suomessa vietettyyn aikaan, onko muutoksia yms. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela