Tervitused Tallinnast!

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Moikka! Hupsista, jälleen kerran kerkesi hujahtamaan viikko viime postauksesta. Jotenkin päivät vain menevät kamalalla vauhdilla ja viimeiset kolme kuukautta ovat olleet todella kiireisiä. Onneksi pikkuhiljaa alkaa helpottamaan, koska olen saanut pakolliset kouluhommat tehtyä. Eilen kävin hakemassa koulun kirjastosta kesäksi kirjoja opparia varten, eli urakka voi alkaa kunnolla. Aion kuitenkin nauttia kesästä oikein kunnolla, koska vapaata on todella paljon vähäisten töiden vuoksi. Eihän meinaan kesälomalla saa huhkia liikaa ;-)

Viime viikonlopun vietin Tallinnassa naistenreissulla. Äiti osallistui Estonian Winner 2015 koiranäyttelyyn ja oltiin reissussa viiden hengen naisporukalla. En joutunut tätä minilomaa ihan kokonaa keski-ikäisten kanssa viettämään, koska mukana oli myös äidin handler Tiia, joka on mua pikkuisen nuorempi. Todella kiva viikonloppu takana hyvässä seurassa :-)

Perjantaina herätyskello soi jo puoli viisi, koska lähdettiin puoli yhdeksän laivalla Tallinnaan. Jouduttiin vielä koukkimaan ihmisiä kyytiin, joten lähtö oli kotoa puoli kuuden pintaan. Luojan kiitos äiti oli tilannut meille aamupalabuffan laivalle, niin laivamatkasta meni suurin osa ajasta syödessä. Laivalla olo on niiiiiiiiin tylsää ja tuo vajaa kolmetuntinen tuntuu aina ikuisuudelta.


 Perjantaina olin varannut itselleni vahauksen Stockmannin yläkerrassa sijaitsevaan Desiree Ilusalongiin, johon mut oli helppo jättää samalla kun muu porukka suuntasi näyttelypaikalle Kalevi Stadionille. Harmittaa, kun Suomessa vahaus tai sokerointi on todella tyyristä puuhaa. Tuolla ottamani vahaus oli reilusti yli puolet halvempi verrattuna Suomessa olevaan keskihintaan, tekijä oli todella hyvä, nopea ja teki tarkkaa jälkeä.

Vahauksen jälkeen suuntasin kävellen keskustaan ja kiertelin kauppoja. Viiden pintaan lähdin kävellen koiranäyttelypaikalle, josta päästiin vasta hotellille kymmenen aikaan. Sen jälkeen alkoi mukava tavaroiden roudaus hotellihuoneisiin, kun koiria oli seitsemän, häkkejä koirille, iso fööni, omat matkatavarat jne. Piti vielä pestä ja föönata pari koiraakin seuraavaa päivää varten ja äidillä sekä Tiialla oli herätys ennen kuutta. Oli pikkusen väsynyttä porukkaa illalla :-D Vietettiinkin piknik hotellihuoneen lattialla, jonka jälkeen nukkumaan. Hullujen hommaa. Varattiin hotelli vähän turhan myöhään ja oli todella vaikea löytää hotellia, johon saa vielä koiria tuolle viikonlopulle. Majoituttiin Pirita Top Spassa, joka sijaitsee ihanasti merenrannalla, mutta siihen se ihanuus sitten jäikin. No, aamupala sentään oli ihan hyvä :-D


 Lauantaina pyörähdin aamupäivällä Rottermannissa kaupoilla, joita en ollut perjantaina jaksanut kiertää, jonka jälkeen näin Tallinassa asuvaa kaveria. Takaisin hotellilla oltiin koko porukka jo suht aikaisin ja kerettiin Tiian kanssa hetki istuskella partsilla höpöttelemässä ja nauttimassa ilta-auringosta. Muilla oli vielä koiria pestävänä, joten päästiin lähtemään syömään vasta yhdeksän jälkeen. Tarkoitus oli mennä F-Hooneen, mutta pöytää ei saanut enää varattua eikä paikan päältäkään. Kaikki oli sen verran väsyneitä, että suunnattiin Peppersackiin, koska ei jaksettu lähteä enää kauemmaksi etsimään kivaa ravintolaa. Mun piti käydä itekseenkin testaamassa muutamaa ravintolaa, mutta jotenkin aika meni niin vauhdilla ja väsytti, ettei jaksanut lähteä seikkailemaan pahemmin vanhaan kaupunkiin. No, ensi kerralla sitten.


 Sunnuntaina nukuin pitkään, kävin aamupalalla ja lähdin muiden perässä vasta hotellilta. Tiia ei ollut kerennyt käymään vielä yhtään shoppailemassa, joten treffattiin hänen kanssa keskustassa ja tehtiin nopea täsmäisku kaupoille ennen kehien jatkumista. Shoppailun jälkeen suunnattiin yhdessä taksilla näyttelypaikalle, kun menin auttamaan auton pakkaamisessa. Laiva lähti jo puoli seitsemän, joten meillä oli vikan kehän jälkeen noin 20min aikaa käydä hakemassa juomat, tankkaamassa auto ja kaupassa hakemassa tuliaiset. Kunnon täsmäisku siis SuperAlkoon ja Nordefoorumin Rimiin :-D Ajoissa kuitenkin oltiin satamassa, eikä edes vikoja autojonossa ;-)


Sellainen viikonloppu. Voin muuten kertoa, ettei ole mitään kevyttä hommaa noi koiranäyttelyt! Kykkimistä mahdollisesti surkeassa säässä (Perjantai ja sunnuntai oli TOSI kylmiä ja surkeita päiviä säiden suhteen), tavaran roudaus näyttelypaikan, hotellin ja/tai auton välillä on raskasta puuhaa, univelkaa kertyy ja ei kerkeä nauttia ollenkaan kaupungista, jos matkustaa ulkomaille. Meillä kaikki koirat pärjäsi niin hyvin, että muillahan meni aina koko päivä siellä näyttelypaikalla. Naureskeltiinkin autossa sunnuntaina, että oltiin "rentouttavalla" spa-lomalla Tallinnassa :-D En itse joutunut edes koko päivää olemaan näyttelymestoilla ja olin silti ihan rikki.

Sellainen reissu. Super hauskaa ja kivaa oli seuran ansiosta ja kuvatkin jäi ottamatta. Mutta eikö se ole vain merkki hyvästä ajasta? Esittelen huomenna muutamia tekemiäni shoppailuja. Nyt pitää lähteä isälle, kun lupasin heittää heidät lentokentälle. Sen jälkeen loppupäivä meneekin aikalailla huomiseen opparitapaamiseen juttuja viimeistellessä sekä varmaan salilla jalkatreenin merkeissä. Huomiseen! :-)

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela