Pomputtava kotitreeni

lauantai 23. toukokuuta 2015

Viime aikoina olen innostunut aivan kamalasti kotitreenaamisesta. Tilasin Ebaysta itselleni keväällä TRX-remmit, jotka ovat todella kätevät ja monipuoliset kotitreenissä. Ja kesällä aivan täydelliset esimerkiksi mökki- tai lomareissuille! Remmit menevät pieneen tilaan, asennettvissa mihin tahansa eivätkä paina paljoa :-) Kotoani löytyy siis kahvakuula, pari pilatesrullaa, hyppynaru, jumppamatto, TRX-remmit sekä vastuskumppari, jotka ovat jo hyvä alku monipuoliseen kotitreeniin.


Kuvasin alkuviikosta paljon treenikuvia ja ensimmäisenä on luvassa sykettä nostattava plyometrinen treeni, johon ei tarvitse penkkiä enempää varusteita. Eikä välttämättä edes sitäkään, jos  tekee penkin kanssa tehtävät liikkeet kämmenet maassa. Jalkoja hapottavan ja sykettä nostavan kotitreenin saa jo neljällä liikkeellä.

Käytettävät liikkeet:

Penkkihyppy

Toetouch-hyppy

Askelkyykkyhyppy

Kyykkyhyppy

Treenin voi tehdä aikaa vastaan tai toistoja laskemalla. Eli tehdään tietty aika tai määrä yhtä liikettä, jonka jälkeen siirrytään seuraavaan. Tämän jälkeen pidetään vasta kunnon tauko ja aloitetaan uusi kiekka.

Aikaa vastaan esimerkiksi:
Penkkihyppy 40sek, lepo 15sek
Toetouch-hyppy 40sek, lepo 15sek
Askelkyykkyhyppy 40sek, lepo 15sek
Kyykkyhyppy 40sek lepo 15sek

Toisoja laskemalla:
Penkkihyppy 20xpuoli
Toetouch-hyppy 20xpuoli
Askelkyykkyhyppy 15xjalka
Kyykkyhyppy x20

Puolen tunnin treeniin sopii noin viisi kierrosta aikaa vastaan tai toistoja laskemalla, jossa on kierrosten välissä parin minuutin juomatauko. Muista lämmitellä ennen treeniä hetki! Siihen sopii esimerkiksi X-hypyt, paikallaan hölkkä tai vaikka hyppynarulla hyppely. Vaihtelua tai lisää liikkeitä saa esimerkiksi lisäämällä yllä olevaan treeniin vielä burbeen ja X-hypyt.

Plyometristä treeniä suorittaessa kiinnitä huomiota polvi-varvaslinjaan, hyvään keskivartalon tukeen ja turvalliseen laskeutumiseen nilkan nyrjähdyksiä välttääksesi. Näitä liikkeitä voi myös yhdistää kuntosalin oheen, esimerkiksi tekemällä supersarjoja, kuten Smith-kyykky, jonka perään heti kyykkyhyppyjä ja vasta sitten palauttelu. Plyometrisessä treenissä mielikuvitus on valttia ja siihen sopii burbeet, vauhditon pituushyppy, X-hypyt, sammakkohypyt, loikat... Eli mikä tahansa hyppely :-) Kivaa ja kuntoa nostattavaa puuhaa aurinkoisina kesäpäivinä vaikka mökille, biitsille tai puistoon!

4 kommenttia:

 1. ihanaa kun oot löytäny ilon liikkumisesta! kaikkea hyvää <3

  VastaaPoista
 2. Tää postaus antaa tosi paljo inspiraatiota! Ja tosi kivoja noi kuvat :)

  VastaaPoista
 3. Tääpäs oli kiva! Jospa minäkin (ei koskaan mitään harrastaja) saisin ittenäi niskasta kiinni ja tekisin näitä vaikka kotona! ..koska en vaan saa itteäni salille, plääh :-(( Ihanaa viikonloppua sinne!

  Ja hei, huomasin että tilasen sen LV:n keepallin, laita postausta ja ostokokemuksia paikasta, kunhan sen käsiisii saat. Jookos? ;-)

  rolssi.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Kyykyissä vielä vähän alemassa jotta niitä voi sanoa kyykkyhypyiksi :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela