Maidoton tuorepuuro herkullisilla lisukkeilla

perjantai 24. huhtikuuta 2015


Maitotuotteiden välttelyn myötä löysin uudestaan rakkauteni tuorepuuroihin. Viime viikkoita olen nautiskellut tätä herkkua niin väli- kuin iltapalaksikin. Pidän siitä, että puuroa saa varioutua todella monipuolisesti. Puuroon voi lisätä joukkoon marjoja jo valmistusvaiheessa, makua saa vaihtelemalla soijamaidon ja mantelimaidon välillä, käyttämällä maustettuja soija- tai kaurajogurtteja, lisätä sekaan chiasiemeniä, pellavansiemenrouhetta, pähkinöitä, siemeniä... Niin paljon eri vaihtoehtoja :-)

Yhdeksi lemppariksi on tällä hetkellä muovautunut suht neutraali puuro. Riisiproteiini on ollut aivan täydellinen proteiinilisä tuorepuuroihin ja smoothieihin. Olenkin alkanut oikeastaan pitämään aika paljonkin riisiprotskun niin sanotusta ominaismausta smoothieissa ja tuorepuuroissa.

Tuorepuuro:
1/2 dl kaurahiutaleita
1 rkl riisiproteiinia
1,5 dl mantelimaitoa
1,5 dl soijajogurttia
Mausteita+makeutusta
(kaneli, kardemumma, stevia, hunaja...)

Sekoita kaikki ainekset keskenään lasipurkissa tai syvässä astiassa. Anna muhia suljetun kannen tai kelmun alla ainakin puoli tuntia. Mitä kauemmin annat puuron tekeytyä, sitä parempaa!

Päälle:
Kookosöljyssä paistettuja banaanisiivuja
Sulatettuja mansikoita


Tuorepuurojen lisäksi olen jälleen tykästynyt erilaisiin smoothieihin. Mulla oli todella pitkä, lähes parin vuoden tauko etten tehnyt smoothieita lähes koskaan. Nyt olen tämän maitotuotteiden välttelyn myötä löytänyt nekin uudestaan. Kiinnostaisiko teitä muutama maidottoman smoothien resepti? :-) Haluan muuten vinkata soijamaidon käyttäjille, että Lidl on ottanut valikoimiinta makeuttamatonta soijamaitoa! Litrahinta alle 1,50e, eli ei paha ollenkaan. Mieluummin käyttäisin aina mantelimaitoa, mutta euron ero litrahinnassa on aika huima. Olenkin säästösyistä päätynyt aikalailla käyttämään joka toisen purkin soijamaitoa ja joka toisen mantelimaitoa.

Nyt pitää hetki puuhastella koulujuttuja, jonka jälkeen menen iltavuoroon töihin. Ihanaa perjantain jatkoa kaikille!

1 kommentti:

  1. Itse käytän lähes aina nykyään kauramaitoa! Hinta pyörii siinä 2e paikkeilla, oatleyn luomukauramaito maksaa useimmissa kaupoissa 1,99e eli ei mikään paha hinta! Mantelimaitoa käytän sitten sellasena herkkuna vähän korkeamman hinnan vuoksi :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela