Unohtumaton Pöytävuori

torstai 5. maaliskuuta 2015

Heippa! Nämä Suomessa olemisen ensimmäiset päivät ovat menneet kovassa hulinassa ja kiirettä on pitänyt. Kiire on tosin ollut aika positiivisia juttuja, kuten tänään aamulla kampaaja, tyttöjen moikkaamista töissä, perheen ja kavereiden näkemistä, salilla käymistä ja pt-juttujen suunnittelua. Mulla myös alkoi kevään ensimmäinen syventävä 10op:n virtuaalikurssi tällä viikolla amk-opinnoissa, joten viikonloppu meneekin vähän koulujuttuja tehdessä. Ensimmäisenä kuitenkin pitää tärkeämmät asiat hoitaa ;-)


Palataan reilu kuukausi taaksepäin ja matkaamme aivan uskomattomaan kauniiseen Kapkaupunkiin. Olimme Capessa neljä yötä ja yksi hienoimmista kokemuksista oli ehdottomasti Pöytävuori eli Table Mountain. Aloitimmekin reissumme käymällä siellä. Aamulla nappasimme aivan hotellin lähellä sijaitsevalta pysäkiltä punaisen Hop on Hop off-turistibussin, jolla pääsi suoraan Pöytävuoren alapuolelle. Päivälippu tuohon turistibussiin maksoi R180 eli noin 14euroa. Tulimme samalla bussilla poiskin tuolta ja paluumatka kiersi rannikkoa pitkin. En ole ikinä aikaisemmin ollut noissa turistibusseissa, mutta oli ihan hauska kokemus. Kaupunkia tuli nähtyä hyvin ja sai samalla aurinkoa :-)


Pöytävuoren juurelle päästessä oli edessä vielä köysirata, jolla pääsi suoraan huipulle. Yksi vaihtoehto olisi myös vajaan parin tunnin hiking, mutta valittiin suosiolla tuo köysirata kilometrin kiipeämisen sijasta. Meno-paluu köysirataan maksoi R225 eli noin 17euroa.


Perille päästyä oltiin kaikki aivan häkeltyneitä siitä, kuinka kaunista siellä huipulla oli. Rauhallista, aurinko paistoi ja se näkymä Kapkaupungin yli oli niin alyttömän upea. Olimme liikenteessä ennen puoltapäivää perjantaina, joten ihmisiä ei ollut paljon. Eli aivan nappivalinta ajankohdalle.


 Huipulla oli ihana kierrellä, ihastella luontoa ja maisemia ja nauttia siitä rauhasta. Harvoissa paikoissa kovana höpöttäjänä maltan olla hiljaa, mutta tuolla halusi vain keskittyä siihen olennaiseen, eli hetkestä nauttimiseen. Okei, myös ehkä muutamat kuvat itsestä tuli otettua, mutta sen lisäksi ;-)


Vietimme vuorella muutaman tunnin ja ylhäällä oli myös todella hyvä ruokapaikka. Mahdollisuus olisi ollut kokeilla myös abseilingia (kalliolaskeutuminen?), mutta pelkurina jätin sen hurjemmille.


Kapkaupungista jäi vielä paljon näkemättä, mutta onneksi saimme kokea Pöytävuoren. Vielä joskus haluan ehdottomasti käydä tuolla uudestaan ja sillä kertaa mennän huipulle omin jaloin!


Onko teistä moni käynyt Pöytävuorella?

4 kommenttia:

 1. Upee paikka ja upee sinä! Oot kyllä tosi hyvässä kunnossa :) Hyvää kevättä sulle!

  VastaaPoista
 2. Näitkö tän jo? :( http://m.bbc.com/news/world-africa-31697433

  VastaaPoista
 3. Whou MIKAELA, näytät tosi hyvälle nykyään! Oon seurannut sun blogia aiemmin ja nyt löysin sen taas.. minkä painoinen olet nykyään ja mikä oli pituus? En löytänyt ainakaan ihan viimeisimmistä postauksista lukuarvoja. Mahtavaa työtä!

  VastaaPoista
 4. Wow, oot upee ilmestys! Ihana! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela