Simon's Town ja Boulders Beachin pingviinit

torstai 12. maaliskuuta 2015


Vaikka ainakin täällä Etelä-Suomessa olemme saaneet nauttia ihanasta auringonpaisteesta koko päivän, palataan jälleen päiväntasaajan toiselle puolelle. Kapkaupungissa on vaikka mitä nähtävää ja yksi oma must see oli ehdottomasti villinä elävät pingviinit. Kukapa ei pingviinejä rakastaisi? ;-) Pingviinit pääsi näkemään matkaamalla pieneen Simon't towniin, joka sijaitsee Kapin niemimaan itäpuolella, False Bayn puolella. Autolla matkaan meni puolisen tuntia ja otettiin hotellilta oma kuski tuota reissua varten.


Ensimmäisenä suuntasimme Boulders penguin colonylle, jossa oli Foxy Beachille erikseen rakennettu katselualue. Pääsymaksu pingviinirannoille oli muistaakseni R60 eli noin 4euroa.


Meidät valtasi aivan suunnaton pettymys, koska odotimme pääsevämme ihan pingujen viereen. Olihan tuo paikka aivan mahtava, pingviinejä oli pilvin pimein, mutta silti. Pikaisen googlailun ja kyselyn jälkeen saimme selville, että pingviinejä lähemmäs pääsee aivan vieressä olevalla Boulder's Beachilla. Tuo Boulder's beach on pieni kaikille avoin, mutta maksullinen uimaranta, jossa voi törmätä kallion suojissa oleviin pingviineihin. Joten seuraavaksi suuntasimme sinne, koska olihan pakko käydä nappaamassa parit yhteiskuvat ihan lähellä olevien pingviinien kanssa :-D


Ensiksi luulimme, että juuri sinä päivänä yksikään pingviini ei ole eksynyt tuolle ranalle ja ette usko sitä riemun määrää, kun pongasimme kallioden lomasta jotain mustavalkoista!


Pikkusen tyytyväisenä pingviinien kanssa :-D Ensiksi tosin vähän pelotti mennä lähelle, koska jännitti hyökkääkö ne kimppuun tai jotain vastaavaa. Kuitenkin kaikki me selvisimme ilman pingviininpuremia. Muutama hassu tuhat turisti ja paikallinen noita käy kuitenkin kuukaudessakin ihmettelemässä.


Maisemissa ei muutenkaan ollut valittamista ja näkymät olivat aivan huikeat. Tuolla puolen niemeä on muuten merivesi noin kuusi astetta lämpimämpää, kuin Atlantin puolella Kapkaupungin rannoilla. Lämpimämpää tai ei, aivan hemmetin kylmää se mielestäni siltikin oli!


Pingviinien ihmettelyn jälkeen ajoimme vielä syömään Simon's Towniin, joka on oikein idylli, pieni satamakaupunki. Simon's Town on myös merkittävä kaupunki Etelä-Afrikan sotahistorian kannalta.


Tulipas taas kamala matkakuume, vaikka juuri pääsin takaisin kotiin!

Ps. Yves Rocherilla saa tällä hetkellä 15.3. saakka 20% alennuksen koko tilauksen loppusummasta koodilla MARCH20 :-)
http://clk.tradedoubler.com/click?p(45922)a(1641695)g(16280378)


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela