Weekend getaway: Johannesburg & Sandton

keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Heippa! Täällä on mennyt päivät sellaisella vauhdilla, ettei millään meinaa tätä blogia päivitellä, vaikka kerrankin olisi vaikka mitä kerrottavaa. Palaillaan kuitenkin viime viikonloppuun. Lähdimme lauantaina aamusalin jälkeen ajelemaan kohti Johannesburgin Sandtonia. Kyseessä on Johannesburgin pohoispuolella sijaitseva varakas kaupunginosa, jossa on suuri Sandton City-ostoskeskus sekä aukio, jossa komeilee suuri Nelson Mandela-patsas. Otettiin hotelli yhdeksi yöksi aivan Nelson Mandela Squaren vierestä, josta pystyi ilta-aikaankin kävelemään tuohon aukiolle syömään. Kaupunki kuin kaupunki, niin täällä ei suositella kuin isommassa porukassa liikkumista pimeällä. Tämä ei ole mikään opaskirjojen pelottelu, vaan paikallisetkin ovat sen sanoneet.

Vuokrattiin auto perjantai-aamupäivästä maanantai-aamupäivään ja bensoineen sille tuli hintaa noin 70euroa. Liikennehän täällä on tosiaan vasemmanpuoleinen, mutta todella nopeasti siihen tottui eikä ajaminen ollut niin vaikeaa, kuin mitä on aina kuvitellut. Mitään kovin poikkeavia liikennesääntöjäkään täällä ei ole, paitsi että monissa neljästä suunnasta tulevissa risteyksissä on STOP-merkki jokaisessa ja sääntö menee, että ensimmäiseksi liikkeelle kerkeävä saa mennä ensimmäisenä. Tarkkana kun oli, niin ei sekään aiheuttanut hämmennystä :-)

 Juuri noissa STOP-risteyksissä isommilla teillä ja liikennevaloristeyksissä kaupungissa on vaikka mitä tavaraa kaupattavana. Nähty muun muassa vihanneksia, hedelmiä, autolatureita, aurinkolaseja ja wunderbaumia.
 Taloja löytyy myös ihan joka lähtöön. Jotenkin tuli todella surkea mielikin monesti, kun näki millaisissa kämpissä jotkut ihmiset joutuvat asumaan. Ja nämä kuvissa olevat eivät edes ole siitä pahimmasta päästä.

Sandton kaupunginosana taas oli todella hieno. Hienoja autoja, hienoja taloja, hienoja merkkejä. Tuota Sandtonin aluetta kutsutaankin "Africa's richest square mile". Meidän hotelli Garden Court sijaitsi tosiaan ihan siinä aukion holleilla ja yksi yö maksoi parkin kanssa  noin sata euroa. Halvemmallakin olisi hotelleja saanut, mutta päätimme mieluummin ottaa hotellin ihan ostarin läheltä, ettei tarvitse autolla liikkua tuolla :-)


Oltiin salin jäljiltä niin nälkäisiä, että käytiin heti chekkauksen jälkeen syömässä hotellin alakerrassa olevassa ravintolassa. Sen jälkeen jaksoi pienen freesaukse jälkeen lähteä shoppailemaan Sandton Cityyn, joka on Etelä-Afrikan suurimpia ostareita.


Shoppailun lisäksi meidän viikonloppu kiteytyä aika paljolti ruuan ja syömisen ympärille :-D Nelson Mandela Squaren ympärillä oli kivoja ravintoloita ja niistä neljä kerettiinkin kokeilemaan tuon meidän hotellin alakerran raflan lisäksi.


Hotellia voin lämpimästi suostutella ja tuollahan oli pari uima-allasta, pieni "kuntosali" (eli cardiolaitteita) ja huoneet olivat todella kivat :-)
 Ja aamupalan rakastajana pakko hehkuttaa, että oli niin hyvä! Sain puuroa plus mulle tehtiin omeletti siitä määrästä valkuaisia ja keltuaisia, kun halusin. Ei siis valittamista ;-)

 Sunnuntaina lähdettiin puolilta päivin vielä ajelemaan Lion parkiin katselemaan eläimiä, mutta laitan sen omaan postaukseen :-) Huomenna me suunnataankin Kapkaupunkiin, joten blogihiljaisuutta kestää ensi viikkoon jälleen kerran. Kuitenkin Instaa (@Mikaelakosk) päivittelen oikeastaan päivittäin, eli sieltä kannattaa seurailla meininkiä Afrikassa. Nyt alan pakkailemaan salikamoja ja painun treenaamaan. Kivaa keskiviikon jatkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Ei millåän pahalla, mutta minkä verran sie reenaat sun takapuolta? Sulla on nimittäin kyllä aika surkee pylly ko miettii sun koko kroppaa :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei millään pahalla, mut pahalla kuitenkin! :D jestas mistä näitä järjenjättiläisiä oikein kumpuaa! Surkee pylly? Ehkä voisit itse laittaa täydellisen pyllysi kuvan samaan kommenttiin.

   Poista
 2. Moi! Käsittääkseni sulla on uusi honor 6 puhelin, ootko ollut tyytyväinen sen kuvanlaatuun? :) Hakusessa olisi uusi puhelin ja koska en oikeastaan muuta käytä kuin puhelimen kameraa on se itselle tärkeä ominaisuus

  VastaaPoista
 3. Mikaelaaaa, kaipaan sun juttuja :) älä kuitenkaan ota stressiä bloggaamisesta, vaan NAUTI <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela