What's up? Mitä on tullut puuhattua.

keskiviikko 24. joulukuuta 2014


 Huomenta ja ihanaa jouluaattoa! Huh, viime päivät ovat menneet todella haipakkaa ja vasta nyt on hetki, kun kerkeän vähän istumaan alan ja edes avata tietokonetta sunnuntai-aamun jälkeen. Ajattelin tulla vähän höpöttelemään mitä on tullut tehtyä viime päivät ja sen jälkeen alan kaurapuuron keittoon ja majoittaudun pariksi tunniksi sohvalle ennen kuin pitää alkaa valmistautumaan isovanhempien glögille tuloon ja kirkkoon lähtöön.
Sunnuntai


  Sunnuntai meni iltaan asti Jumbossa Cristiinan kanssa. Istuttiin noin 1,5 tuntia Fazerin brunssilla, vaihdettiin kuulumisia ja syötiin. Molemmat teki vielä viimeisiä joululahjaostoksia ja kurkittiin vähän aleja läpi. Porukkaa oli ihan kiitettävästi liikkeellä, mutta onneksi oltiin menty vasta sen verran myöhemmin, niin vähän paikat väljeni siinä viiden jälkeen :-)

Maanantai


 Aamulla jouduin käydä hoitamassa muutaman jutun ja tehdä vähän töitä, jonka jälkeen aloin pakkaamaan joulua varten tarvittavia tavaroita, pesemään vikoja likapyykkejä, siivoamaan ja samalla ottamaan esille tärkeimpiä tavaroita sunnuntain lähtöä ajatellen. En sitten ainakaan niitä unohda (ehkä) lauantaina, kun menen kotiin pakkaamaan. Kamaa joutuu ottamaan ihan mukavasti mukaan ja oli muutamia pakollisia tavaroita, joita joudutaan ottamaan mukaan. Yritän vielä lauantaina tai sunnuntaina ennen kentälle lähtöä keretä kirjoittamaan pakkailuista ja viime hetken fiiliksistä. Onneksi tää joulu tuli tähän väliin, niin ei mene nämä viimeiset päivät vain tunteja laskiessa ja panikoidessa. Vaikka pakko myöntää, että jännittää jo aika perkuleesti vaikka ensiksi pitääkin jännittää, että tuoko pukki lahjoja ;-)

 
Kun olin muut hommat saanut hoidettua lähdin ajelemaan kohti Mäntsälää. Loppupäivä meni keittiössä puuhastellen. Leivoin pari saaristolaisleipää ja cookieseja isovanhemmille lahjaksi annettaviksi, yhden epäonnistuneen Panettonen ja vielä illalla tuli tehtyä ruuat koko perheelle. Voin kertoa, että rankkaa puuhaa :-D Vaikka kivaa puuhailua tuollainen on ja tuli vietettyä samalla äidin kanssa aikaa kun se puuhaili omia jouluvalmistelujaan.


 Palataan vielä tohon perkeleen Panettoneen. Kyseessähän on parin päivän työllä valmistuva Italialainen joulupulla/kakkuhomma ja alku oli ihan lupaava. Ensimmäisessä nostatuksessa taikina nousi todella hyvin, toisessakin vielä ihan kivasti ja uuniin laitettaessakin näytti vielä ihan hyvältä. Olin kuitenkin laittanut jonkun ajastuksen uuniin väärin ja yhdessä vaiheessa huomasin uunin olevan vain 90asteessa sen 175asteen sijasta. Kakku kuitenkin näytti ihan hyvältä ja otin sen pois uunista. No täysin raakahan se oli, uusiksi uuniin ja sen jälkeen kaikki alkoi mennä pieleen. Lopulta meni hermo, kaadoin koko hemmetin taikinan pellille, paistoin sen loppuun ja lopputuloksena oli kuivahko klöntti :-D Kiukuspäissäni en syöttänyt pullaa edes koirille vaan heitin koko mötikän roskiin. Mitä opittiin? Edes Italialaiset eivät valmista tätä itse vaan käyvät ostamassa leipomosta, joten älä yritä sama itsekään.


Tiistai

 Eilen kävin tekemässä vielä viimeisen työvuoron ennen joululomalle ja "opintovapaalle" jäämistä. Ihan kivasti oli porukkaa liikkeellä ja suhteellisen nopeasti meni työvuoro, vaikka yhdeksään asti olin :-) Mulla on jotenkin ihan sellainen olo, kun olisin lähössä kauaksikin aika pois. Kauheasti ollaan viimeinen viikko halailtu töissä tyttöjen kanssa vaikka eihän kaksi kuukautta loppujen lopuksi ole kamalan pitkä aika. Jotenkin tuo, kun lähtee niin kauas tekee asiasta "isomman". Sama juttu ollut perheen kanssa. Tämä tuntuu jostain syystä paljon isommalta lähdöltä, kuin esimerkiksi se kun lähdin ensimmäisen kerran Tukholmaan Au pairiksi. Ruotsi on kuitenkin ihan tuossa naapurissa ja nyt välimatkaa tulee yli 9500km.

Eilen töistä kotiin päästyä autoin vielä vähän Joulupukkia ja paketoin lahjat.

Sellaista on tullut puuhattua. NYT siihen aamupalan tekoon ja sen jälkeen naatiskellaan tästä jouluaamusta. Palailen huomenna jouluaaton kuvien kanssa blogiin. Nauttikaa näistä pyhistä, syökää hyvin, viettäkää aikaa lähimmäisten kanssa ja rentoutukaa. Ihanaa Joulua! Xx


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela