Ensimmäiset päivät Potchissa

keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Heippa! Ensiksi ihanaa uudenvuodenaattoa kaikille ja olkaa turvallisesti :-) Me vietetään täällä vuoden vaihtumista aivan rauhassa porukalla grillaillen ja aikaa yhdessä viettäen. Kaikki on edelleen tuosta matkasta sen verran poikki, että itse en ainakaan mitään tuon kummosempaa edes jaksaisi. Tavoite on kuitenkin edes vuoden vaihtumiseen asti jaksaa valvoa :-D

Pääsimme perille Etelä-Afrikkaan tiistaiaamuna, eli vuorokauden myöhässä. Missasimme sunnuntaina ensimmäisen lennon myöhästymisen vuoksi noin kymmenellä minuutilla jatkolennon Frankfurtista Johannesburgiin. Kentällä alkoi kamala sumpliminen miten saamme vuoden yksinä vilkkaimpina lentopäivinä 20henkilön porukan mahtumaan jollekin lennolle. Sunnuntain ja maanantain välisen yön vietimme hotellissa Frankfurtissa ja vasta maanantai-iltapäivällä saimme tietää miten pääsemme jatkamaan matkaa. Meillä kävi oikeasti todellinen tuuri, koska saimme lennot niin nopeasti ja hyvin olisi ollut mahdollista, että joudumme viettämään vielä lisäöitä Frankissa ja alamme lennättämään porukkaa muutama kerrallaan Johannesburgiin. Onneksemme saimme suurimman osan porukasta sinä iltana Istanbulin kautta Johannesburgiin ja minä kolmen muun kanssa mahduimme iltakymmenen suoralle lennolle. Vuorokauden myöhässä pääsimme perille, mutta täällä ollaan! 48h samoissa vaatteissa, kaksi yötä lähes ilman unta ja paljon lentämistä takana. Vieläkin vähän tuntuu kropassa, mutta kyllä tää tästä :-)


Entä miltä tuntuu olla täällä? Aivan mahtavalta! Luonto on ihan älyttömän kaunis ja jotenkin tää kaikki on vaan niin upeaa. Eilen oli todella kiva sää, oli kuuma ja aurinko paistoi. Tänään on tuullut todella kovaa ja nyt noin kolmesta lähtien on ollut kovia sade- ja ukkoskuuroja. Vähän eri tasoa näiden ukkoset kun Suomessa :-D Muutaman kerran oikeasti säikähtänyt sitä pamahdusta mikä ukkosesta on tullut. Osasin kuitenkin varautua tähän ja eiköhän kesäsateisiin olla Suomessa jo totuttu ;-) Onneksi täällä tosiaan yleensä aamupäivät on todella aurinkoisia ja nuo ukkos- ja sadekuurot painottuvat aina iltapäiviin.


  Viimeinen reilu vuorokausi on ollut aika kiireistä perus kauppareissujen, aikataulun kirimisen ja yleisten asioiden hoitamisen vuoksi. Eilen aloitimme heti opinnot ja tänäänkin on ollut ihan normaali koulupäivä. Päivämme runko menee yleensä yhteisellä aamutreenillä klo 08:30-09:30, sen jälkeen kymmeneltä alkaa neljän tunnin koulupäivä. Sen jälkeen meillä on vapaata ja vielä illalla koulua muutama tunti. Vapaalla on aikaa käydä salilla, hoitaa kauppareissut ja syömiset, käydä shoppailemassa sun muutan ennen pimeän tuloa. Eli oikein kiva vuorokausirytmi :-) Ja viikonloput on aina vapaata.

Majoitumme kampuksella pienissä neljän hengen asunnoissa ja ihan hyvin on kotiutunut tähän omaan uuteen kotiin. Muutamia omituisia juttuja täällä on, kuten erilliset kuuma-kylmähanat. Niin raivostuttavaa! :-D Ruoka on halpaa ja niin kaupassa kuin ravintolassa. Grilliruokaa tulee vedettyä varmasti todella paljon, koska sitä on tarjolla ehdottomasti eniten ravintoloissa ja täällä braai eli grillaus on todella suosittua.


Tänään oli aamutreeni, jonka jälkeen aloitimme anatomian opintoja koulussa. Koulun jälkeen saimme fillarit ja päästiin käymään kunnolla vähän kauempana asuntolasta sijaitsevassa ruokakaupassa. Sen jälkeen kevyt pikatreeni salilla, että sai kropasta nesteitä liikkeelle ja vielä pariksi tunniksi opiskelemaan. Huomaa muuten treenatessa hyvin tämän kilometrin korkeudessa olemisen kropassa. Vähän oli veto poissa treenatessa, mutta on takana myös kaksi huonosti nukuttua yötä, vasta yhdet kunnon yöunet ja kolme päivää vähän huonompaa syömistä. Onneksi tietää, että tämä on vain väliaikaista ja nopeasti voimatasot ja jaksaminen palaa normaaliksi, kun kroppa tottuu ilmastoon ja hapen määrään.

Sellaiset sekavat kuulumiset :-D Niin paljon tapahtunut viimeisen neljän vuorokauden aikana, että ei mitään tämän ihmeellisempää vielä osaa kertoa. Kunhan arki tästä tasaantuu ja normalisoituu, niin saatte vähän fiksumpaakin postausta. Vielä kerran ihanaa uuttavuotta 2015 kaikille ja palataan ensi vuonna! Xx

2 kommenttia:

  1. Tekstiblogit on kuolleet :/ Olis aika sunkin ruveta vloggaamaan ennenkuin kaikki sut unohtavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa, no mä en kyllä ole ihan samaa mieltä. En jaksa vlogeja suuremmin katella, jollei oo joku tosi mielenkiintonen.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela