Tasa-arvoinen rakkaus ja nettiviha

perjantai 28. marraskuuta 2014


 Itsekin tahdoin monien muiden satojen tuhansien suomalaisten tapaan ja olin vilpittömästi onnellinen, kun kuulin tasa-arvoisen avioliittolain menneen läpi. Hyvä Suomi! Kuitenkin yksi asia mikä itseä on tässä asiassa harmittanut on yhteen henkilöön liittyvä nettiviha.

Tänään äänestys päättyi 105-92. Kuitenkin sosiaalisen median mukaan lakialoitetta vastaan on ollut vain yksi henkilö; Päivi Räsänen. Itse muutaman koulun käyneenä saan kyllä summaksi yhden vastustajan sijasta 91 muutakin. Myönnän kyllä, että hänen argumentit tätä lakialoitetta vastaan ovat olleet hyvin vanhoillisia ja olisi hyvä herätä tälle vuosituhannelle näinkin periaatteessa arkisen asian suhteen. Olen itse aika vanhoillinen ja esimerkiksi olen ihan järkyttynyt, että kaunokirjoituksen opetus lopetetaan peruskoulussa. Kieltämättä onhan se ihan kaunis ajatus, että avioliitto on naisen ja miehen välinen asia. Fakta kuitenkin on, ettei se enää toimi nyky-yhteiskunnassa vaan pitää avartaa näkemystään, hyväksyä ja mukautua muutoksiin. Kuitenkin jokainen voisi katsoa tässä vaiheessa peiliin ja kysyä miltä itsestä tuntuisi olla Suomen vihatuin kansalainen sen takia, että haluaa vaalia jotain kauan sitten määriteltyä. Ei varmaan kovin kivalta.

Oma kannanottoni asiaan on, että upeaa kun Suomi ottaa tämän askeleen kohti tasa-arvoisempaa ja suvaitsevampaa Suomea. Myös joidenkin esittämät argumentit tätä lakialoitetta vastaan olivat aivan järkyttäviä. Muun muassa tuon aikaisemmin esitetyn lisäksi se, että on tutkimussa on tutkittu lapselle olevan parasta, kun perheessä on isä ja äiti sekä se, että on aika iso homma alkaa muuttamaan tuota lakia ja montaa muutakin pitäisi muuttaa. Anteeksi mitä :-D Tähän voisi vetää monta kysymystä, kuinka hyvä lapsen on kasvaa väkivaltaisessa perheessä tai vaikka senkin, kun sekopää-äiti huvikseen kieltää isältä lapsien tapaamisen. Esimerkkejä voisi listata tähän vaikka kuinka monta. Tärkeintä lapsien kannalta asiaa tarkastellessa kuitenkin on, että häntä rakastetaan. Oli sitten kyseessä yksi tai kaksi vanhempaa, samaa tai eri sukupuolta.

Sekavaa tekstiä näin perjantai-iltaan, mutta nyt kun asia on mennyt läpi (jee vielä kerran!), niin porukka voisi vähän rauhoittua. Mielestäni kukaan ei antaitse jopa miljoonien ihmisten vihaa oman maailmankatsomuksensa vuoksi. Kiusaaminen on aina kiusaamista, tapahtui se sitten netissä tai tosielämässä.

2 kommenttia:

  1. Mä en oo jotenkin ajatellut, että vain Päivi Räsänen olisi vastustanut tasa-arvoista avioliittolakia, vaan ihan samalla lailla vaikka Timo Soini tai moni muu kansanedustaja on ollut asiaa vastaan. Olet kuitenkin oikeassa, että ihmisten ei anneta olla omaa mieltä asiasta, vaan samantien lynkataan jos on eri mieltä kuin valtaosa. Kannatin itse täysin tasa-arvoista avioliittoa, mutta ymmärrän kyllä että esimerkiksi hyvin uskonnollinen ja konservatiivinen mummoni ei kannata, ja en ala häntä tuomitsemaan. Totta kai itsestänikin vastustajien argumentit olivat huonoja, mutta antaa heidän olla omaa mieltään. Enemmistön kanta kuitenkin voitti :).

    VastaaPoista
  2. moi! pitää vielä sen verran korjata, ettei tasa-arvoinen aviolittolaki vielä mennyt läpi. perjantain äänestyksessä vain hylättiin lakivaliokunnan mietintö :) asia siirtyy nyt suuren valiokuntaan ja lopullinen äänestys on muistaakseni 12.12.
    mutta perjantain äänestys oli todella tärkeä, sillä suuri valiokunta ei suurella todennäköisyydellä lähde eduskuntaa vastaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela