Täyteläinen vadelma - suklaaraakakakku

torstai 16. lokakuuta 2014

 Lainasin eilen kirjastosta Maria Lönnqvistin Raakaleipurin parhaat kakut-kirjan ja heti testiin pääsi herkullisella kuvalla hurmannut vadelma-suklaaraakakakku. Pakko myöntää, että vaikka oma leipomukseni maun puolesta onnistui paremmin kuin hyvin ensimmäiseksi raakakakukseni, niin oli se kirjan kuvan kakku hieman nätimpi. Mutta sivuseikkahan se ulkonäkö vain on ;-) Resepti ei parin ainesosan puolesta mennyt ihan kuin ohjeessa, esimerkiksi alkuperäisessä reseptissä olleet mulperinmarjat korvasin taateleilla, en laittanut maca-jauhetta ja pähkinät olivat puolet saksanpähkinöitä (saksanpähkinät olivat reseptissä) ja puolet pekaanipähkinöitä.

vadelma suklaaraakakakku
Suklaakeksipohja
4dl pähkinöitä
3dl taateleita
1dl raakakaakaojauhetta
ripaus chilijauhetta
ripaus ruususuolaa

Väliin
3-4dl vadelmia

Suklaakuorrute
2dl raakakaakaojauhetta
1dl sulaa kookosöljyä
1/2dl hunajaa
2rkl lämmintä vettä


Valmista suklaakeksipohja rouhimalla pähkinät ja taatelit monitoimikoneella tai tehosekoittimella taikinaksi. Jos taatelit ovat kovin kuivia, liota niitä noin 10min lämpimässä vedessä. Lisää loput pohjan aineksista ja sekoita hyvin. Jaa valmis taikina kahteen osaan ja painele siitä kaksi erillistä levyä. (kuvassa yllä)

Lisää toisen kakkulevyn päälle vadelmat. Jos käytät pakastettuja, kannattaa sekaan lisätä lusikallinen psylliumjauhetta tai chiasiemeniä imemään liian nesteen pois.

Sulata kookosöljy nestemäiseksi lämpimässä vesihauteessa. Sekoita kaikki suklaakuorrutteen ainekset keskenään ja vispaa tasaiseksi seokseksi. Levitä suklaakastikkeesta 1/3 vadelmakerroksen päälle, lado toinen keksilevyistä vadelma-suklaa levyn päälle ja kuorruta kakku lopulla suklaakastikkeella.

Koristele kakku haluamallasi tavalla ja laita jähmettymään pakastimeen noin 10-20 minuutiksi ennen tarjoilua tai jääkaappiin pariksi tunniksi. Kakku säilyy jääkaapissa noin viisi päivää ja sen voi myös pakastaa.
vadelma suklaa raakakakku

Kakku oli maultaan todella täyteläistä ja ihanan suklaista. Kirpeähkö vadelmaseos tasapainoitti kivasti stydyä kokonaisuutta ja tykkäsin! Tykkäsi myös isovanhemmatkin, joille eilen kakun vein kyläilemään mennessä. Vaari on ihana, kun hän oli ihan ihmeissään taas, että miten tämä voi olla "terveellistä" eikä ole yhtään rasvaa tai sokeria :-D Lämmittää aina sydäntä, kun vanhempi, kaikkea perinteikästä, makeaa ja rasvaista rakastava henkilö ottaa lisää tälläistä leipomusta.

Ps. Nellyn midari on täydennetty!
http://clk.tradedoubler.com/click?p(110157)a(1641695)g(17905396)url(http://nelly.com/fi/vaatteita-naisille/ale/)

2 kommenttia:

  1. Oi, tätä ohjetta on pakko päästä kokeilemaan!

    VastaaPoista
  2. Ah, huikeeta! Kerrankin joku gluteeniton herkku! :> Pakko kokeilla tuota..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela