Helppo ja maukkaampaakin maukkaampi gluteeniton spagettivuoka

torstai 23. lokakuuta 2014

Ja taas pukkaa reseptiä! Olen nyt totaalisen innostunut kokkailemaan erilaisia, niin sanottuja tavallisia kotiruokia. Myöskin ison satsin tekeminen kerralla helpottaa huomattavasti kiireisessä arjessa, on halvempaa ja jos kyllästyttää syödä putkeen useamman kerran tiettyä ruokaa, voi pakkaseen heittää valmiin annoksen odottamaan myöhempää syömistä.

Eilen kokkauksen alle pääsi yksi ykkösherkuistani, nimittäin spagettivuoka. Nam, nam ja nam! Harvoin meillä sitä ikinä kotona oli, mutta koulussa oli ja on edelleenkin ilonpäivä, kun sitä saa :-D Eilen soveltelin muutamaa reseptiä ja lopputuloksesta tuli ihan tajuttoman hyvää. Lisäksi siitä tuli hyvänmielen-ruokaa, koska nappasin kaupasta 30% aletarralla varustetun naudan 12% luomujauhelihapaketin ja tomaattimurskakin oli luomua. Rainbow'lla on muuten todella hyvää luomu tomaattimurskaa, joka on ollut jo pidempään käytössä. Hintakin yhdellä tölkillä on noin 80senttiä, eli ei kamalasti kalliimpaa verrattuna ei-luomuun. Lisäksi itsellä vaihtui kaurahiutaleet nyt Rainbow'n luomukaurahiutaleisiin, joilla on hintaa 850g paketilla 1,37euroa ja vertailuna kilon kaurahiutalepaketti Lidlissä maksaa euron. Onhan tuossa jo kolmannes hintaeroa, mutta mielestäni noin pienessä summassa se ei ole niin merkittävä. Kaurahiutaleita ei kuitenkaan mene sitä kiloa päivässä :-)

Ostaisin mielelläni kaikki tuotteet luomuna, mutta varsinkin luomuliha sekä luomukananmunat ovat todella kalliita. Itsellä menee kananmunia päivässä vähintään kaksi ja niistäkin vain valkuaiset, joten pysyttelen suosiolla Lidlin kananmunissa. Kuitenkin olen alkanut suosia muissa elintarvikkeissa mahdollisimman paljon luomua. Heh, olen lukenut viime aikoina liikaa erilaisia kirjoja kouluopuksien ohella ja kuulkaas mulla on vaikka mitä muutoksia oman hormonitasapainon sun muiden edistämisen hyväksi :-D

Resepti on todella helppo ja itse tein siitä gluteenittoman version käyttämällä Lidlin gluteenitonta spagettia pätkittynä. Myös reseptissä käytettävä Kippari-ruokakerma on gluteeniton, laktoositon ja ei sisällä lisättyä sokeria tai keinotekoisia makeutusaineita.

spagettivuoka resepti gluteeniton
Helppo Kippari-spagettivuoka
4-5 annosta

400g (luomu) jauhelihaa (9,5-12%)
400g (luomu) tomaattimurskaa
~250g (gluteenitonta tai täysjyvä) spagettia
1 tölkki (2,5dl) Valio Crea Kippari-ruokakermaa
Suolaa, pippuria, (luomu)yrttiseosta, valkosipulia...

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja vesi kiehumaan spagetille. Keitä kuivana pätkitty spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha tilkassa oliiviöljyä, lisää halutessa silputtu sipuli. Mausta jauheliha ja lisää tomaattimurska sekä haluamasi mausteet. Erilaiset yrttiseokset tai tuoreet yrtit sopivat tähän oikein hyvin. Tomaattimurskan alettua kuplia pienennä lämpöä ja lisää Kippari-ruokakerma. Tarkasta maku ja anna muhia pienellä lämmöllä kunnes spagetti on kypsää.

Kaada kypsä spagetti uunivuokaan ja tämän jälkeen jauheliha-tomaatti-kermakastike. Sekoita hyvin ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuutia.


1 kommentti:

  1. Olen tehnyt vähän samantapaista, mutta lisäsin kasviksia vuokaan:) Aika kiva idea toi Kipparin lisääminen, pitää koittaa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela