Helppo ja maukkaampaakin maukkaampi gluteeniton spagettivuoka

torstai 23. lokakuuta 2014

Ja taas pukkaa reseptiƤ! Olen nyt totaalisen innostunut kokkailemaan erilaisia, niin sanottuja tavallisia kotiruokia. Myƶskin ison satsin tekeminen kerralla helpottaa huomattavasti kiireisessƤ arjessa, on halvempaa ja jos kyllƤstyttƤƤ syƶdƤ putkeen useamman kerran tiettyƤ ruokaa, voi pakkaseen heittƤƤ valmiin annoksen odottamaan myƶhempƤƤ syƶmistƤ.

Eilen kokkauksen alle pƤƤsi yksi ykkƶsherkuistani, nimittƤin spagettivuoka. Nam, nam ja nam! Harvoin meillƤ sitƤ ikinƤ kotona oli, mutta koulussa oli ja on edelleenkin ilonpƤivƤ, kun sitƤ saa :-D Eilen soveltelin muutamaa reseptiƤ ja lopputuloksesta tuli ihan tajuttoman hyvƤƤ. LisƤksi siitƤ tuli hyvƤnmielen-ruokaa, koska nappasin kaupasta 30% aletarralla varustetun naudan 12% luomujauhelihapaketin ja tomaattimurskakin oli luomua. Rainbow'lla on muuten todella hyvƤƤ luomu tomaattimurskaa, joka on ollut jo pidempƤƤn kƤytƶssƤ. Hintakin yhdellƤ tƶlkillƤ on noin 80senttiƤ, eli ei kamalasti kalliimpaa verrattuna ei-luomuun. LisƤksi itsellƤ vaihtui kaurahiutaleet nyt Rainbow'n luomukaurahiutaleisiin, joilla on hintaa 850g paketilla 1,37euroa ja vertailuna kilon kaurahiutalepaketti LidlissƤ maksaa euron. Onhan tuossa jo kolmannes hintaeroa, mutta mielestƤni noin pienessƤ summassa se ei ole niin merkittƤvƤ. Kaurahiutaleita ei kuitenkaan mene sitƤ kiloa pƤivƤssƤ :-)

Ostaisin mielellƤni kaikki tuotteet luomuna, mutta varsinkin luomuliha sekƤ luomukananmunat ovat todella kalliita. ItsellƤ menee kananmunia pƤivƤssƤ vƤhintƤƤn kaksi ja niistƤkin vain valkuaiset, joten pysyttelen suosiolla Lidlin kananmunissa. Kuitenkin olen alkanut suosia muissa elintarvikkeissa mahdollisimman paljon luomua. Heh, olen lukenut viime aikoina liikaa erilaisia kirjoja kouluopuksien ohella ja kuulkaas mulla on vaikka mitƤ muutoksia oman hormonitasapainon sun muiden edistƤmisen hyvƤksi :-D

Resepti on todella helppo ja itse tein siitƤ gluteenittoman version kƤyttƤmƤllƤ Lidlin gluteenitonta spagettia pƤtkittynƤ. Myƶs reseptissƤ kƤytettƤvƤ Kippari-ruokakerma on gluteeniton, laktoositon ja ei sisƤllƤ lisƤttyƤ sokeria tai keinotekoisia makeutusaineita.

spagettivuoka resepti gluteeniton
Helppo Kippari-spagettivuoka
4-5 annosta

400g (luomu) jauhelihaa (9,5-12%)
400g (luomu) tomaattimurskaa
~250g (gluteenitonta tai tƤysjyvƤ) spagettia
1 tƶlkki (2,5dl) Valio Crea Kippari-ruokakermaa
Suolaa, pippuria, (luomu)yrttiseosta, valkosipulia...

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja vesi kiehumaan spagetille. KeitƤ kuivana pƤtkitty spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha tilkassa oliiviƶljyƤ, lisƤƤ halutessa silputtu sipuli. Mausta jauheliha ja lisƤƤ tomaattimurska sekƤ haluamasi mausteet. Erilaiset yrttiseokset tai tuoreet yrtit sopivat tƤhƤn oikein hyvin. Tomaattimurskan alettua kuplia pienennƤ lƤmpƶƤ ja lisƤƤ Kippari-ruokakerma. Tarkasta maku ja anna muhia pienellƤ lƤmmƶllƤ kunnes spagetti on kypsƤƤ.

Kaada kypsƤ spagetti uunivuokaan ja tƤmƤn jƤlkeen jauheliha-tomaatti-kermakastike. Sekoita hyvin ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuutia.


1 kommentti:

  1. Olen tehnyt vƤhƤn samantapaista, mutta lisƤsin kasviksia vuokaan:) Aika kiva idea toi Kipparin lisƤƤminen, pitƤƤ koittaa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela