Blogikekkerit? Ei kiitos!

lauantai 25. lokakuuta 2014

Blogeja seuraavilta ei varmasti ole jäänyt huomaamatta, että tänään vietetään erästä blogigaalaa Helsingissä ja siihen liittyvää päivätilaisuutta. Asukriisit ja jännitys tälläistä hienoa kekkeriä kohtaan on pintapuolisella vilkaisullakin tullut hyvin selväksi useista blogista ja joka tuutista. Plaaaah. Booooooring. Olenko ihan kyllästynyt kaikkiin blogikarkeloihin ja bloggaajajuttuihin? Ehkä.

 Aussie Blog Awards 2014

Itse olin merkannut kummankin tilaisuuden kalenteriini ja ilmoittautunutkin, mutta en ole missään vaiheessa ollut siitä mitenkään erityisen innostunut. Enemmänkin inhotti ajatus koko karkeloista ja rehellisenä mielipiteenä voin sanoa, että noi juhlat on yleensä aika surkeita ja huonosti organisoitu. Kohta seitsemän vuotta blogien kehitystä ja blogia kirjoittaneena pakko tosin myöntää, että parempaan suuntaan on menty, mutta joka tapauksessa. Viime keväänä viihdyttiin avecini kanssa noin 1,5 tuntia kyseisen järjestäjän bileissä. Tietenkin omalla asenteella voi paljonkin vaikuttaa, mutta tyhjästä on juhlafiilistä vähän hankala repäistä ellei halua vetää päätä täyteen ilmaisella juomalla (kokemuksesta voin sanoa, ettei kannata :-D). Viime viikolla vielä jaksoin hieman käyttää energiaa asian miettimiseen ja jos menisin vain pyörähtämään päivätilaisuudessa. Tällä viikolla päätin jättää kokonaan menemättä. Ei vaan kiinnosta ja vietän mieluummin aikaa tänä viikonloppuna läheisteni kanssa sekä koulujuttujen parissa, joita on edelleenkin alkuviikoksi ihan kamalasti tehtävänä. Yksi stressitekijä vähemmän.

 Indiedays blog awards kevät 2014

Olen viimeisen vuoden aikana huomannut saman vähentyneen kiinnostuksen kaikkia muitakin blogiin liittyviä tilaisuuksia kohtaan. Pressitilaisuudet ja julkaisubileet jätän väliin lähes sata prosenttisesti, koska en vain aina näe järkeä miksi siellä pitäisi pyörähtää. Kiinnostaako teitä lukijoita oikeasti kuvat showroomeilta ja näistä tilaisuuksista? Tosin ensi keskiviikkona teen sääntöön poikkeuksen, koska on aamulla muutenkin menoa Helsinkiin ja parit pressit hoituvat siinä samalla. Muuten käytän aikani pääsääntöisesti johonkin mieluisampaan.

Tämän pienen aivomyrskyn ja fiilispohjaisen postauksen ei ole tarkoitus mitenkään haistattaa pitkiä blogimaailmalle, blogeille ja näille tilaisuuksille. Enkä myöskään tarkoita sitä, etteikö saisi olla innostunut ja täpinöissään näistä tilaisuuksista ja gaaloista. Olen itsekin ollut aikaisemmin samanlainen, kun kaikki oli vielä uutta. Pointti on tuoda vähän ilmi omaa nykyistä suhtautumistani blogimaailmaan. Rakastan bloggaamista ja vaikka välillä tämä pänniikin, niin en toistaiseksi aio vielä lopettaa. Te lukijat olette mulle todella suuri voimavara, blogi on paikka johon saan kirjoittaa itselle tärkeistä asioista ja osakseen tapa rentoutua arjen keskellä. Haluan bloggaajana olla rento, tehdä omannäköistäni blogia ilman mitään painetta kehittyä, kehittää tai menestyä ja erottaa tämän selvästi työstä ja pitää hupina. En halua, että blogi aiheuttaa stressiä tai paineita. Kyllähän mua harmittaa, jos en kerkeä kirjoittamaan, mutta ei se maailmaa kaada. Kirjoitan, kun sille on aikansa ja kirjoitan, jos on asiaa. Musta on jotenkin todella surullistakin, kun paljon on ollut pinnalla paineet ja kilpailu blogien välillä. Mitä se on pois omasta blogista, jos toisella on laadukkaammat kuvat, kalliimmat laukut ja enemmän lukijoita? Ei kertakaikkiaan yhtään.

Kyllä mua välillä ihmetyttää, että miten omallakin blogilla on näinkin paljon lukijoita ja monet ovat seuraanneet elämääni koko tai lähes koko blogitaipaleeni ajan. Elämäni ei ole mitään hienostelua, välillä ollaan käyty siellä ihan pohjalla, mutta enimmäkseen tasaista, normaalia nuoren naisen arkea.

Siispä haluaisinkin tietää mikä saa teidät lukijat palaamaan tänne blogiin? Tai miksi tykkäätte seurata blogiani? :-) Ja mikä on teidän suhtautumisenne näitä blog awardseja kohtaan?

17 kommenttia:

 1. haha ! mä oon ainakin niiiin kyllästynyt lukijana näihin bloggaajien tilaisuuksiin ja niihin liittyviin vaatevalintoihin ja meikkauksiin yms, voin kertoa että ei paljoo kiinnosta ! aitoa, vilpitöntä, normaalia elämää kiitos <3
  sun blogi on kyllä vuosien varrella vain parantunut, tunnut tällä hetkellä onnelliselta ja se näkyy postauksissakin !

  VastaaPoista
 2. Hyvä postaus Mikaela! Olen itse paljon pohtinut sitä, että onko kaikista bloggaajista pakko tulla ns. ammattilaisia? Kun vajaa vuosisitten perustin blogin, perustin sen itsellleni ja ilahduttaakseni niitä, ketkä sitä haluaa lukea. Sain eräältä kaveriltani viestin, jossa hän ihmetteli, että A.miksi en ole hänelle kertonut? ja B. miksi teen niin, kun ei siitä kuitenkaan mitään hyödy, menee aikaa vaan hukkaan. Hänellä siis itsellään on blogi. Jäin silloin ihmettelemään, että eikö enää saa harrastaa blogin kirjoittamista, pitääkö siitä tulla aina ammattitasoista? Itselleni kirjoittaminen on rakas harrastus ja lukijoita on vähän, mutta hekin sitä tärkeämpiä. Itselläni on jo päivätyö, tää käy ihan kivasti harrastuksena.. Sulla on jo pitkään ollu hyvä meininki kirjoittamisessa ja elämässä muutenkin! Pidä siitä kiinni ja onnea Afrikkaan <3

  VastaaPoista
 3. Blogisi on ihanan aito ja samaistun usein kirjoittamiasi teksteihin. On mukava lukea kerrankin sellaista blogia, missä ei yritetä esittää mitään, vaan kuvataan elämää realistisesti. Samaistun myös vahvasti elämän muutokseesi, sillä olen itsekin pudottanut parin vuoden sisällä melkein 20kg ja kuntosali ( vai pitäiskö sanoa fitness ;) ) kuuluu nykyisin vahvasti elämään. Täältä on kiva käydä lukemassa vinkkiä omiin treeneihin ja ruokailuihin! Eli jatka samaan malliin. :)

  Milja

  VastaaPoista
 4. Hei joo mä oon kanssa lukijana niiin kyllästynyt näihin! Jos seuraa yhtä tai kahta blogia niin varmaan on ihan ok kaikki noi erilaiset tilaisuudet ja juhlat, mut jos seuraa useempaa niin alkaa vähän tulla jo korvista ulos esim kaikki showroomit, joista näkee miljoona samainlaista kuvaa esiteltävistä tuotteista, ja heti perään taas miljoona samanlaista kuvaa tilaisuuden tarjoiluista (näitä en oo koskaan tajunnu???). Ja joka blogissa taas ne samata pakkosaada-jutut, kuten viime keväänä ne slip on -tennarit.

  Tykkään seurata sun blogia koska saan täältä inspiraatiota. Tuntuu kummalliselta, että tämmöinen lifestyle-blogi inspiroi jopa enemmän kuin suomen parhaimmat muotiblogit. Mutta ehkä tässä on se juttu, että kaipaan tekstejä tavallisista asuista ja tavallisesta arjesta, ja sitten on ihanaa lukea onnistumisista ja positiivisista asioista. Ja siis tarkoitan jotain "oikeassa elämässä positiivista" (kuten vaikka laihduttamisessa/kiinteytymisessä onnistuminen, veloista pääseminen jne) eikä sitä vaahtokarkkielämää mitä muissa blogeissa näkee. Siis sitä, että elämän suurimpiin ongelmiin kuuluu päättymätön pohdinta siitä, hankkisiko tummanasfaltinharmaan canadahuivin vaiko samettisenburgundisenpunaisen version tai ehkä jopa molemmat.

  VastaaPoista
 5. mä tykkään sun blogista sen takia koska se kuvaa mun omaa mieltymystä elämään aika paljon. fittiä on, punttaillaan jumppaillaan ja pumppaillaan, mut syödään kuitenkin perinteistä suomalaista kotisafkaa, ei turhia hifistellä ja nautitaan elämästä sellaisena kun se on eikä oo kiire kaiken kanssa. ihana blogi ! tykkäsin tosi paljon siitä ruokapäiväkirja postauksesta :) sellaisia saa tulla lisää jos mieles tekee!
  sun blogi on jotenkin rento ja hyväntuulinen aina! jaksan vaan lukea ja lukea :) kiitos paljon <3

  VastaaPoista
 6. Moikka!

  Oon lukenut sun blogia enemmän tai vähemmän aktiivisesti melkein alkuajoista asti. Aiemmin tykkäsin lukea tyyli- ja kauneusjuttuja. Nykyään itsekin elämänmuutoksen tehneenä on ollut mielenkiintoista seurata sun kroppaprojektia. :) Sulla on mun mielestä ihanan terve suhtautuminen nykyisin tuohon hommaan! Oon myös monesti näiden vuosien aikana samaistunut moniin sun teksteihin.

  Pakko myöntää, etten lue blogeista postauksia näistä blogitapahtumista. En tiedä, ketä ne kiinnostaa. Mua ei oo koskaan kiinnostanut bileet/tapahtumat joissa en oo ite ollut. :D Äänestän kyllä aika usein näissä awardseissa ja on kiva tsekata onko oma suosikki sijoittunut, mutta siihen se jää.

  VastaaPoista
 7. Olet todella aito ja kirjoitat rehellisesti kuitenkaan ketään tuomitsematta. Kirjoitat välillä hyvin syvällisestikin sekä vaikeista asioista ja olet hyvin avoin. Mielestäni vaikutat tekstiesi kautta hyvin inhmilliseltä ja viisaalta nuorelta naiselta. En muista kauan olen blogiasi seurannut, mutta joka postauksen jälkeen minusta nykyään tuntuu, että olet entistäkin aikuisempi ja kasvanut ihmisenä hurjasti. On todella kiva huomata, kuinka hyvin sulla menee ja mitä oivalluksia olet elämisestä tehnyt. Vielä kerran: Olet aito!

  VastaaPoista
 8. No, ei voi vahempaa kylla kekkerointi kiinnostaa. Olen lukenut blogeja oikeastaan vasta noin puolisen vuotta, eika omiin kiinnostukseen kohteisiin kylla lukeudu sata postausta samoista aiheista (ja suunnilleen) samoilla kuvilla. Paljon enemman tykkaan lueskella jotain yksittaisia kauneuspostauksia tai jotain muita vaihtuvia aiheita (esim. samalta bloggaajalta voi tulla jotain lomajuttuja tai kotijuttuja tai ihan mita vaan). Yleensakin sellainen kiiltokuvameininki ei oikein jaksa kiinnostaa satunnaista lueskelua enemman...

  VastaaPoista
 9. Heh, hyvä pointti! Nämä pressit, blogigaalat ja blogi-mitkä-tahansa ovat niin metatason juttua: "Kirjoitan blogia siitä, että bloggaan!" Saahan jokainen kirjoittaa mistä tykkää, mutta blogien kuluttajana ei kiinnosta tippaakaan.

  VastaaPoista
 10. Itsekin jätin ja jätän tän päivän ID-häppeningit väliin, koska vuosi sitten tunsin oloni niin ulkopuoliseksi. Tuttuja siellä toki on joita on ihana aina tavata, mutta musiikin takia juttelu jää kuitenkin vähemmälle ja jalat huutaa koroissa tuskasta kun joutuu koko illan seisomaan.

  VastaaPoista
 11. No nimenomaan se saa palaamaan, että elät sitä "tasaista, normaalia nuoren naisen elämää". Aitous on se mikä viehättää sinun blogissasi! :)

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. Mua ei ole ikinä kiinnostanut kuvat showroomeilta, pippaloistakin hyvin harvoin. Yleensä kaikkien blogitapahtumien jälkeen jokaisessa blogissa on lähes identtiset kuvat ja kertomukset paikasta, joten ei, ei kiinnosta lukea/katsoa samoja asioita moneen kertaan. Onneksi on tuo rasti oikeassa yläkulmassa ja voi siirtyä muiden blogien seuraan. :)

  Muistan, että löysin blogisi about puoli vuotta sitten googlettaessani jotain aivan muuta. Se, että blogi tuntuu olevan hyvin erilainen verrattuna moneen muuhun blogiin, oli virkistävää ja jäin seuraamaan blogia. Joskus tulee päiviteltyä pari kertaa päivässä uusien juttujen toivossa. :)

  VastaaPoista
 13. Hah, naurettavaa kun et julkaise mitään kritiikkiä :-D

  VastaaPoista
 14. Tietyt showroomit ja vähän erikoisemmat tapahtumat kiinnostavat. Ne mitkä skippaan kaikista blogeista on Nelly/Zalando/Bubbleroom/yms. vaatekollaasit sun muut tuollaiset. Ei todellakaan jaksa kiinnostaa mikä vaate on kenenkin lemppari ja kuinka jossain on jotain alennuksia. ID kekkerit ja kaikki siihen liittyvä tuntuu kuluneelta. Koen jotenkin koko konseptin kulahtaneen eikä ID:n alla ole enää mielenkiintoisia bloggaajia joita jaksaisin seurailla.. Tosi hyvä postaus sulta, hienoa että otit kantaa:)

  VastaaPoista
 15. Kiitos, kun olit rehellinen :) Mä pyörähdin hyvin pikaiseen tossa lauantain ID:n iltatapahtumassa enkä ollut kovin vakuuttunut :D Ja jotenkin oon lukijana miettinyt, onko noissa tapahtumissa oikeesti aina niin hienoa kuin bloggaajat antavat kuvan? Joo, onhan mullakin joskus nuoruudessani ollut superhauskaa "ilmaisenviinanbileissä", kun oon vetänyt pääni täyteen ja sen voimalla jaksanut bailata tanssilattialla vaikka yksin... Mutta ei mua tottapuhuen lukijana kiinnosta tällaiset stoorit yhtään :) Ehkä se on siis juuri tämä sun rehellisyytesi, joka puhuttelee! :)

  VastaaPoista
 16. Nimen omaan sun rehellisyys on pitäny mielenkiintoa yllä :) kirjoitat vaikeistakin asioista omalla naamalla ja nimellä. Oon myös huomannu sussa paljon samoja piirteitä kuin itsessäni ja oon onnellinen että olet alkanut taas bloggaamaan useammin! :)

  VastaaPoista
 17. Hyvä teksti! Kiitos rehellisyydestä. Itse en ihan viitsinyt näin suoraa tekstiä kirjoittaa, vaikka tein kyllä päätöksen että jatkossa saa omalta osalta jäädä tälläiset karkelot. Eivät vain ole itseäni varten ja kuten sanoit, sitä aikaa on parempi käyttää niihin asioihin jotka on tärkeäpiä. Niitä kun riittää. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela