Tuunaa aamupuurosi: Valkuais-porkkanapuuro

lauantai 13. syyskuuta 2014


 Espanjan lomalla aloin lisäämään pari raakaa valkuaista aamupuurooni, koska raejuustoa ei ollut osunut kaupoissa silmään ja siitä se rakkaus sitten lähti enkä ole sen jälkeen syönyt puuroani ilman valkuaisia. Puurosta tulee ihanan kuohkeaa ja uskokaa tai älkää, mutta ei ne valkuaiset siellä puurossa maistu. Ei edes, vaikka muutama valkoinen paakku sinne jäisi :-) Kovimmathan vetää nyt aamupuuronsa keitettyjen valkuaisten kanssa. Itse en tosin ihan niin hurjaksi ole vielä ryhtynyt ;-)

Parisen viikkoa sitten erilaisia puuroja googletellessa silmiini osui idea porkkanan lisäämisestä puuroon. Siitä päivästä lähtien olen lähes jokaisen aamupuuroni nauttinut parin raastetun porkkanan kanssa. Porkkana sopii paremmin kuin hyvin kaurapuuron joukkoon ja plussana vielä puuro saa ihanan pirteän värin piristämään hämäriä syysaamuja.


Valkuais-porkkanapuuro

Reilu desi kaurahiutaleita
Pari porkkanaa kuorittuna ja raastettuna
Kaksi kananmunaa
Suolaa
(Rypsi- tai kookosöljyä)
+ haluamasi lisukkeet

Keitä kaurahiutaleet normaaliin tapaan, mutta lisää jo puuron keittovaiheen alussa porkkanaraaste. Keitä puuro lähes valmiiksi, pienennä lämpötilaa. Lisää suolaa sekä kananmunista valkuaiset yksitellen ja sekoita hyvin puuron joukkoon valkoisten könttien välttämiseksi. Lisää valmiin puuron sekaan ruokalusikallinen rypsi- tai kookosöljyä tai vaikka maapähkinävoita.

Oma lempparicomboni on tällä hetkellä valkuais-porkkanapuuro, jossa on seassa kookosöljyä ja päällä iso kukkurallinen raejuustoa, aprikoosimarmelaadia (Espanjasta tuotua sellaista 30kcal/100g versiota) ja puolikas nektariini tai banaani paloiteltuna. Mmm-m-mmm! Niin hyvää!

Miten on, meneekö testiin? :-)

Yves Rocherilla on muuten todella hyvä juhlakilpailu menossa, johon kaikki syyskuun loppuun mennessä ostoksia tehneet osallistuvat automaattisesti. Lisäksi koodilla FALL50F saa 5euroa alennusta, kun ostokset ovat vähintään 25euroa. Eli hyvä syy päivitellä ihonhoitotuotteita ;-)

4 kommenttia:

  1. kuulostaa tosi hauskalta ja mä rakastan porkkanaa! pakko kysyy et maistuiko noi porkkanat sellasina erillisinä paloina vai "upposko" hyvin puuroon..? ja vau toi kananmuna kuulostaa hassulta, mut vois kyllä kokeilla, koskaan ei tiiä mihin ruokaan ihastuu :p

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvältä! Osaatko sanoa paljon tossa setissä on kaloreita? :)

    VastaaPoista
  3. Viikon valkuaispuuroa syönyt ja olen jäänyt täysin koukkuun!! Ja homma toimii yhtä hyvin myös niin, että valkuaisen lisää puuroon heti mikrosta tultua ja sekoittaa kunnolla ^_^

    Pauliina.K

    VastaaPoista
  4. Tää on niin hyvää! Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela