Resepti: Täysjyvälasagne

tiistai 23. syyskuuta 2014

Heippa! Tällä kertaa tulossa hieman perinteisempää reseptiä :-) Tein tänään omiin kotiruokakokkailutaitoihini (sanahirvio :-D) nähden hyvinkin onnistunutta ruokaa. Kyseessä oli helppo ja nopea lasagne täysjyvästä ja ilman vaaleaa vehnää. Korvasin tavislasagnelevyt täysjyväversioilla ja valkokastikkeen valmistin vehnäjauhojen sijasta gluteenittomalla jauhoseoksella. Kevensin tätä herkkuruokaa myöskin käyttämällä rasvapitoisuudeltaan 10% jauhelihaa, 17% juustoraastetta sekä rasvatonta maitoa. Oikein hyvin toimi silti! Lopputuloksena tuli oikein mauttava, täyttävä ja pitkään nälkää pitävä arkiruoka.

täysjyvälasagne resepti helppo lasagne

Jauhelihakastike:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Aloita pilkkomalla sipulit ja valkosipulin kynnet. Paista sen jälkeen jauheliha ja sipulit pannulla, mausta ja lisää tomaattimurska, tomaattipyree, noin desi vettä sekä loput mausteet. Anna muhia pienellä lämmöllä valkokastikkeen valmistuksen ajan.


Valkokastike:
Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon jauho. Sekoita takaiseksi ja lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Maidon kiehahdettua lisää joukkoon noin 2/3 juustoraasteesta sekä suolaa ja mustapippuria. ÄLÄ SEKOITA VISPILÄLLÄ! Käytä sekoittamiseen kauhaa, koska kastikkeesta tulee tahmeaa ja juuttuu siivilään kiinni. Anna muhia ja tekeytyä hetki samalla sekoittaen.


Valmistus:
Kokoa lasagne lisäämällä jauhelihakastiketta sen verran, että pohja peittyy. Lisää tämän jälkeen lasagnelevyjä, uusi kerros jauhelihakastiketta sekä valkokastiketta. Toista niin kauan kun aineksia riittää ja peitä päälimmäinen kerros vielä lasagnelevyillä sekä ripottele loput juustoraasteesta päälle.

Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30min, alenna tämän jälkeen lämpöä noin 175 asteeseen ja anna paistua vielä noin 10-20min uunista riippuen. Jos pinta tummuu kamalasti, lisää paistamisen aikana folio vuoan päälle. Ennen tarjoilua anna vetäytyä hetki.


Lasagne oli juuri sopivan mehevä eikä aiheuttanut vaaleasta vehnästä johtuvaa hiilaripöhöä, koska lasagnelevyt olivat täysjyvää ja valkokastikkeen jauhot gluteenittomia. Tästähän saisi gluteenittoman lasagnen vaihtamalla vain täysjyvälasagnelevyt gluteenittomiin versioihin :-)

Ps. Nellyllä on paaaljon tuotteita 70% alennuksella merkeiltä Elise Ryan, NLY Trend ja Jeane Blush 26.9. klo 14 saakka. Lisäksi jäsenille Stadiumilta 20% alennusta kaikista takeista ja kengistä

4 kommenttia:

  1. Hei! Ite teen samantapaista mutta korvaan valkokastikkeen kokonaan kesolla. :) Toimii hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä! Se voiskin toimia hyvin, kun on sen verran löysää raejuustoa. Menee testiin ;)

      Poista
  2. Hei tarkotatko vispilää kun puhut tuolla siivilästä? Oli pakko kysyä :D ja ihan superhyvän näköstä!Tuli nälkä.

    VastaaPoista
  3. Mulla tuppaa maitokastikkeet aina kärähtämään pohjaan (vaikka käyttäisi rasvaisempaakin maitoa), joten teen usein valkokastikkeen mikrossa. Sekoitan jauhoa ja öljyä löysäksi "taikinaksi" ja vatkaan mikrossa kuumennetun maidon joukkoon ja jatkan kastikkeen kypsentämistä mikrossa. Lopuksi heitän sekaan mausteita ja purkillisen raejuustoa, niin avot, on kevyt valkokastike valmis :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela