Keittiökokeilu: Kasvis-soijarouhepihvit

Heippa! Pitkästä aikaa reseptiä ja tällä kertaa kyseessä on myös kasvissyöjille sopivaa ruokaa :-) Mun on pitkään pitänyt kokeilla lihan korvikkeena soijaa ja tänään vihdoin muistin kauppareissulla napata ostoskoriin myös sen soijarouhepussin. Soijaneitsyyteni menikin jo heti tänään ja vielä hieman paineiden alla, koska sain päivällisvieraan syömään tekeleitäni. Onneksi ihan vihreää valoa näytettiin ja ruoka sai jopa kehujakin :-) Ja näin omastakin mielestä onnistui ihan kivasti, tosin pientä koostumusongelmaa meinasi olla, mutta korjasin sitä vähän reseptiin. Ja mitäs tuli kokkailtua meille? Okei, otsikko jo sen paljastikin, mutta kyseessä oli kasvispihvejä soijarouheella. Lisäkkeenä tietenkin kermaviilikastiketta (itsellä aivan ehdoton kasvispihvien kanssa!) sekä perunamuusia.

kasvispihvit soijarouhe juurespihvit

Kasvis-soijarouhepihvit
noin 10kpl

1,5 dl tummaa tai vaaleaa soijarouhetta
2 keskikokoista porkkanaa raastettuna
1/2 pussia (reilu 100g) pakaste kasvissuikaleita
1 kananmuna
noin 1/2 dl korppujauhoa
1/2 purkki (kevyt)kermaviiliä
0,5 pussia ranskalaista sipulikeittoainesta
Suolaa
(Muita mausteita maun mukaan)

Lisää kattilaan 1 osa soijarouhetta ja 2 osaa vettä (eli tässä 1,5 dl soijarouhetta ja 3 dl vettä) sekä mausteet, esimerkiksi herbamarea tai kasvisliemikuutio. Kuumenna vesi ja anna soijarouheen turvota noin 10min. Raasta kuoritut porkkanat, purista raasteesta mahdollisimman paljon nestettä pois ja sulata kasvissuikaleet. Soijarouheen turvottua sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa. Jos seos tuntuu todella löysältä hetken seisottamisenkin jälkeen, lisää vähän korppujauhoja. Paista seoksesta pihvejä tai pyöryköitä  225 asteisessa uunissa noin 15-20 minuutia tai pannulla tilkassa öljyä.

Meidän pihvit tein tänään uunissa ja oma seokseni oli todella löysää, mutta ennen leivinpaperille laittamista seosta kunnolla käsissä puristamalla sain aika hyvin liian nesteen pois ja uunista tullessa pihvit pysyivät ihan hyvin kasassa. Joten tässä reseptissä kermaviilin määrä on puolitettu, koska se oli varmasti syy liialliseen "märkyyteen". Tuo sipulikeittopussi on sinänsä vapaavalintainen, mutta sillä saa helposti makua, joten lintsasin vähän ;-) Ja sama noiden pakaste kasvissuikaleiden kanssa. Yleensä suosin tuoreita raaka-aineita, mutta välillä hieman helpomman kautta!

Kermaviilikastike

Purkki kermaviiliä
Tuoretta tilliä silputtuna
1/2 sitruunan mehu
Valkosipulia raastettuna tai puristettuna
Suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa mielellään ainakin 30minuutia.

Sellaista reseptiä tällä kertaa. Todella kivaa vaihtelua tuo soijarouhe ja pitääkin tässä joku päivä tehdä ihan perus pasta bolognesea, jossa jauheliha on korvattu soijalla :-)

Onko teillä vinkata jotain reseptejä soijarouheelle tai ylipäätänsä soijalle?

Ps. Fitnesstukulla on todella huippu kampanja menossa, jossa kaikesta saa 15% alennusta 11.9. asti! Omia lemppareita tukulta ovat muun muassan treenin aikana juotava Xtend aminohappovalmiste sekä Mannisen proteiinipudding. Tällä hetkellä on myös Better Bodiesin Fitness long tightsit kampanjassa 59,90 euroa!

You Might Also Like

3 kommenttia

  1. Oooomonononnonoonooom. ;3 Aikas hyvännäköistä...

    VastaaPoista
  2. Ahhhh mikä nälkä, koko päivänä syöny mitään ja sit kattelee tämmösiä.. Nom!

    VastaaPoista
  3. oon tehnyt samanlaisia tällä reseptillä: http://www.k-ruoka.fi/reseptit/porkkana-soijarouhepihvit-ja-kermaviilikastike/
    en todellakaan oo mikään kasvissyöjä enkä oikeen välitä soijasta enkä porkkanasta mutta noi oli oikeesti aika hyviä! :o

    VastaaPoista

kiitos kommentista!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.