Mitä mun kropalle kuuluu part. 2

torstai 7. elokuuta 2014

Heipsan! Lupailin tulle kertomaan missä kropan kanssa mennään. Tiistaina kävin taas kuukausittaisessa Inbody-mittauksessa ja ihan kivoja lukemia sieltä taas tuli. Kuukauden takainen mittaus onkin itseasiassa ainoa, jossa mulla ei ollut oikeastaan mitään muutoksia tapahtunut kropassa kuukauden aikana. Tästä syystä kesä-heinäkuun vaihteessa tehdyn mittauksen luvut puuttuvat taulukostakin, koska ne olivat lähes identtiset touko-kesäkuun vaihteessa tehdyn mittauksen kanssa. Lisäsin kuukaudeksi aerobista ja söin vähän enemmän, jonka jälkeen homma näköjään lähti taas etenemään ja muutosta haluttuun suuntaan oli taas tullut. Pienilläkin muutoksilla ja uusilla ärsykkeillä saa tosi paljon aikaan tulosten junnatessa :-)

Kirjoittelin viikko sitten, että aion lopettaa dieetin ensi maanantaina ja tiedättekö mitä. Lopetinkin sen jo eilen, eli toka päivä kaloreita laskematta menossa. Aamupalan kaurahiutaleet ja rasvat olen käyttänyt vaa'an kautta, koska aamupala on itselle todella sopivan kokoinen ja yritän nyt iskostaa verkkokalvolleni paljon se 15g kookosöljyä ja 40g kaurahiutaleita oikein on. Raejuustot ja marjat olen vetänyt suht mututuntumalla nyt pari päivää. Fiilis on todella vapautunut, joka on vain positiivinen merkki eikä ole tullut sellainen tyhjennän koko jääkaapin, koska voin-himoa tai ahdistusta, että syönköhän nyt ihan yli kulutukseni. Olen vielä loppuviikon vanhemmillani Mäntsälässä ja täällähän olisi jäätelöpuikkoja pakkasessa, suklaata, keksejä ja sipsiä kaapissa sekä vaikka minkämoista paahtoleipää ja juustoa, mutta en ole toistaiseksi tyhjentänyt kaappeja ruuasta ja ravinnut itseäni pelkällä paahtoleivällä ja voilla :-D Hyvä minä!

Eilen esimerkiksi söin lounaan ravintolassa (kasvispihvejä, kermaviilikastiketta ja iso kasa erilaisia salaatteja, joissa oli muun muassa papuja) ja päivällä kotosalla keskikokoisen kipollisen jätskiä, mutta muuten olen syönyt aika normaalisti. Kyllähän takaraivossa jyllää ajatuksia paljon missäkin on hiilareita, miten söisin mahdollisimman hyvin ja paljonkohan tuli syötyä kaloreita, mutta kaiken kaikkiaan olo on tasapainoinen ja ainoat sellaiset "ylimääräiset" syömiset ovat lähinnä olleet muutama kourallinen viinimarjoja suoraan puskasta tai yksi-kaksi luumua jääkaapista. Tänään söin välipalaksi rasvattoman maustamattoman viilin, jossa oli seassa muutama pakastemansikka sekä raejuustoa. Voi juku se maistui hyvältä! Olen jättänyt viilit ja makeat jogurtit kauppaan viimeisen vuoden, koska niissä on paljon hiilareita eikä proteiinia. Lisäksi söin tuon viilisatsin kylkeen yhden viipaleen tuoretta ruisleipää, jonka päällä oli pelkkä keitetty kananmuna ja ripaus ruususuolaa. Ei edes voita ja jumatsuikka sekin oli hyvää :-D Ruisleipäähän nyt olisin voinut hyvinkin syödä viimeiset pari kuukautta, mutta olen vähän vältellyt sitä, koska monet viljat aiheuttivat mulle vatsavaivoja hiilihydraattien lisäyksen myötä. Kait tämä todellakin on merkki, että osaan syödä kyttäämättäkin ja olen valmis päästämään irti dieetistäni. Tietenkin mietin ruokailujen ajoitusta erityisesti treenin ympärillä ja että saan oikeassa suhteessa hiilihydraattia ja proteiinia, mutta se johtuu puhtaasti siitä, koska haluan saada kaiken hyödyn irti treenistä sekä palautua kunnolla.

Tällä hetkellä numerollisesti mennään ihan kivoissa lukemissa, mutta työtä kropan ulkonäössä ja rakenteessa on edelleen paljon. Nyt alan asennoitua niin, että painolla ei ole enää merkitystä niin kauan kun lihasmassan lisääntyminen on nousujohdanneista. Aion punnita itseni vielä ennen ensi torstain Espanjaan lähtöä ja sieltä palattaessa tarkkailen ihan hetken painoa varsinkin, jos painoa on tullut loman aikana. Lähinnä kylläkin sen vuoksi, miten kertyneet nesteet poistuvat ja kuinka lämpötilan muutos vaikuttaa painoon ja kroppaan. Sen jälkeen vaaka lähtee evakkoon joksikin aikaan ja käyn Inbodyssa joskus syyskuun puolessa välissä tai lopussa. Silloin katsotaan miten muijan on käynyt ja miten olen onnistunut ja mihin suuntaan kroppa on lähtenyt "vapaalla" syömisellä. Jännät ajat tulossa ;-)

Mutta mites ne numerot?
Pituus 166cm

Olen saanut lisättyä lihasta ja kaikki pudotettu paino on rasvaa. Tästä syystä voin vain näyttää isoa bodypeukkua Markolle sekä hänen ammattitaidolleen ja kiittää siitä kaikesta rääkistä, mihin hän on mut laittanut ja viimeisestä kahdeksasta kuukaudesta. Nyt emme ole enää niin ahkerasti omien aikataulujeni vuoksi yhdessä treenanneet viimeisenä kolmena kuukautena, mutta tiiviisti ollaan yhteyksissä ja jatketaan edelleen yhteistyötä. Kuitenkin olen häneltä sen verran hyvät tiedot ja eväät saanut sekä opiskelen ahkerasti koko ajan vapaa-ajallani, että koenkin jo pärjääväni ihan hyvin ilman tiivistä yhdessä treenaamista. Kuitenkin joka kerta meidän yhteistreenit on sellaisia, joita odotan innolla ja joiden jälkeen on hyvällä tavalla ihan kuollut :-D Harmittaakin, kun syksyllä pitää olla tiukemmalla linjalla rahankäytön suhteen, niin ei varmaan voi kun sen kerran kuussa treenata yhdessä.

 Kuvien muodossa kahdeksan kuukauden muutos kropassa näyttää tältä

 Onhan sitä muutosta tullut, mutta edelleen näen paljon työtä kropassani. Keskivartalossa on paljon rasvaa, jota pitää saada pois ja lihasmuotoa haluan enemmän, mutta maltti on valttia ja ahkerasti kun jaksaa syödä sekä treenata, niin projekti etenee koko ajan. Tyytyväisyys tappaa kehityksen ja pitää hyvällä tavalla osata katsoa omaa kroppaa kriittisestikin. Vaatteet päällä olen useimmiten ihan tyytyväinen kroppaani, mutta ilman vaatteita tarkastelen itseäni todella kriittisesti. Mulla ei ole kovin hyvä itsetunto, joka luonnollisesti vaikuttaa siihen kuinka näen itseni ja oman peilikunavi, mutta koko ajan senkin suhteen mennään eteenpäin. Päivä kerrallaan :-)

Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen näihin kahdeksan kuukauden tuloksiin enkä kadu hetkeäkään, että olen elänyt syömisten ja treenaamisten suhteen kurinalaisesti. Kuukausiin on mahtunut monia kiukkuja, väsymystä ja ärsytystä, mutta enemmän niitä onnellisia ja onnistumisen hetkiä. Rakastan treenaamista sekä terveellistä syömistä ja tämän projektin myötä olen yhä enemmän tullut vakuuttuneeksi siitä, että tämä on se mun juttu. Kova duuni palkitaan aina ja käytössäni ei ole ollut mitkään pikadieetit, pussikeitot, pätkäpaastot sun muut hömppäpömpät. Terveellistä ruokaa riittävästi sekä urheilua ja lepoa. Ne ovat avaimet hyvinvoivaan kehoon ja jokaisella meistä on siihen mahdollisuus kunhan vain ottaa sen vaikeimman askeleen ja aloittaa elämäntapamuutoksen eikä luovuta heti ensimetreillä. Takapakkia voi tulla, aina ei ole hauskaa ja välillä tekisi mieli käydä varastamassa ohikulkevan ihmisen McDonald's-take away pussi, mutta Suomalaisella sisulla ja päättäväisyydellä pitää vain mennä, jos haluaa oikeasti sitä muutosta ja tuloksia. Ja ei sinne punttikselle ole pakko mennä. Harrastakaa sitä liikuntaa mikä tuntuu hyvältä, oli se sitten crossfit, zumba tai juoksu, pääasia on että liikkuu ja nauttii siitä.

Energistä elokuuta kaikille!

13 kommenttia:

  1. Härregud! Huikeeta :--)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää! kuinka pitkä olet? :)

    VastaaPoista
  3. Vautsi mitkä tulokset!! Oon niin ylpeä sinusta :)
    -Iina

    VastaaPoista
  4. hienosti olet onnistunut elämäntapamuutoksessa mutta pakko sanoa että nykyinen kroppa näyttää melko kuivalta. suunnitelmissa on varmaan lisätä ruokaa kun lihastalkoot alkavat? :)

    VastaaPoista
  5. Huh! Enpä muistanutkaan enää tuota lähtötilannetta, nyt kun kuvia vertasin niin shokkiin meinasin mennä! AIVAN UPEAA työtä. Minun ei ole koskaan tarvinnut laihduttaa, eikä kukaan lähipiirissäkään ole sitä tehnyt, joten en voi edes kuvitella miten kovan duunin tuon eteen joutuu henkisesti ja fyysisesti tekemään, mutta olet ensimmäinen laihduttaja, jonka työtä todella ihailen! Et ole vain pudottanut painoa, vaan oikeasti kokenut muodonmuutoksen, ja erittäin upean sellaisen. Kadehdittava kroppa, kadehdittava suoritus.

    Tässä kohtaa nostan hattua. Tiedä, että tuohon ei kuka vaan pysty; sen voit huomata kadulla kulkiessasi. Olet kaunis!

    VastaaPoista
  6. Ensimmäinen kommentti sun blogiin koskaan ja siis pakko vaan todeta, että: VAU! Ihan huikee muutos ja kuinka hyvältä se voikaan tuntua, kun alkaa sisäistämään, että minkä homman on itsensä eteen tehnyt! Itse olen 160 pitkä (pätkä) ja kovimmillani painoni on ollut myös 74 kilon luokkaa, nyt olen myös tehnyt elämäntapa remontin ja paino tippunut hiljaa, mutta varmasti, 58 kiloon, oikein syömällä ja liikunnalla! Ja voi että miten hyvältä tuntuu, henkisesti ja fyysisesti! Keep on going ja ole itsestäsi ylpeä! :)

    VastaaPoista
  7. Huipputulokset ja hyvältä näyttää :)

    VastaaPoista
  8. Upea! Tässä on tullut seurailtua sun treenailuja, ja olet antanut kyllä hyvää motivaatiota! Vieläkun saisi itsekin nuo syömiset ruotuun niin voisi näkyä tuloksia itselläkin.. Osaatko sanoa olisiko tällaisia tuloksia tullut ilman PT:ä? Itsekin pyörittelen mielessä sen hankkimista, koska ilmeisesti he osaavat kyllä "Potkia persuksille" ja siten tuloksia syntyy myös.

    VastaaPoista
  9. Mitä jos ei nauti liikunnasta?

    VastaaPoista
  10. herran jestas nainen mitkä pohje lihakset! lainaatko niitä mulle? :D Ihan mieletön muuto, moni ei pystyisi samaan :)

    VastaaPoista
  11. Herranjumala sie näytät todella hyvältä!! :) Olen saanut siulta tosi paljon motivaatiota seurailessa siun edistymistä ja varsinkin tajunnut että muutos noinkin ''lyhyessä'' ajassa noin hyvään suuntaan on mahdollista! :) Ole ylpeä saavutuksestasi!

    VastaaPoista
  12. Tulee hyvä mieli sun puolesta, itsekin muistan kuinka kiva ja kevyt fiilis on, kun huomaa painon tippuneen. Olen valitettavasti jojoilija, eli kuria löytyy laihdutukseen, mutta se ylläpito on niin haastavaa. Toivon sydämestäni, että sinulta sisua löytyy jatkossa pitämään yllä upeaa tulosta. Itsekin toivon saavani joku päivä sen verran selkärankaa, että paino ei jojoile.

    VastaaPoista
  13. Mahtavaa duunia! Ei voi kun ihailla ja seurailla näitä postauksia.

    Olen lukenut sun blogiasi jo tosi kauan - jopa silloin sitä laihdutusblogia, öö vuonna 2008? Oon nähnyt sun painon kanssa taistelun. Olisi kiva jos voisit kirjoittaa vähän siitä, että miks just nyt päätit laihduttaa? Entä mikä sai sut jatkamaan? Miks just nyt, miksei pari vuotta sitten jo? Tai miksei ens vuonna?

    Mulla on ylipainoa noin 4 kiloa ja mun mielestä liikaa ainakin 8 kiloa. Tahtoisin itsellenikin sellaisen boostin, että nyt muuttuu elämä. Liikkuminen on ihan kivaa, mut tavoitteellinen urheilu ei ole koskaan ollut mua varten ja jos en saa tuloksia masennun. Arkiruokailu on ihan jees, mutta kyllä sitä tulee herkuteltuakin just ehkä huonoon fiilikseen omasta kropasta, eli just väärin! Musta tuntuu et nykyään jo aika monella on tietotaitoa laihduttamisesta joten monella se tuskin on enää siitä, että mistä alottais.

    Tiedän kyllä mitä pitäis omalle kropalle tehdä, mut mikään ei saa mua oikeesti hommaan tarttumaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela