Haussa ekologisemmat menkat - Kuukuppi

keskiviikko 6. elokuuta 2014

Olen kuluneen vuoden aikana alkanut miettimään paljon omaa ekojalanjälkeäni ja kuinka pienillä teoilla sitä voi pienentää ja samalla myös säästää ihan puhdasta rahaa. Aloin meinaan säästämään vuoden alussa erilliselle säästötilille ja kummasti samalla aloin miettimään omaa talouttani ja kulutustottumuksiani. Musta on sen myötä tullut myös aika pihi vaikka talouteni on ollut todella hyvä tämän vuoden, eikä tarvitse esimerkiksi miettiä kuun viimeisinä päivinä onko rahaa ruokaan tai bensaan. Shoppailen edelleen ja käytän rahaa niin sanottuihin turhakkeisiin, kuten vaatteisiin, mutta nykyään mietin todella paljon tarvitsenko jotain todella, katson kilohinnat ruokakaupassakaupassa, käytän todella paljon fillaria Hyvinkäällä liikkuessa, yritän mahdollisimman usein muistaa ottaa oman kangaskassin ruokakauppaan ja niin edelleen ja se kymmenen euron paita ei maksa enää "vain kympin" vaan pohdin kunnolla tarvitsenko sen juuri tällä hetkellä. Pikkuisia tekoja, mutta jotka pidemmällä tähtäimellä ovat isoja tekoja ja säästävät rahaa. Esimerkiksi maanantaina käytiin äitini kanssa Mäntsälässä Seppälästä ostamassa mulle bikinit alennuksesta, koska olin unohtanut omani kotiin lähes 40km päähän. Löysin kivan yläosan, jolla oli hintaa 8euroa ja kaikki alaosat olivat 5euroa. Eli 13euroa yhteensä ja meinasin aluksi jättää alaosan ostamatta, koska se oli mielestäni kamalan kallis, yläosa sopisi ennestään kotoa löytyvien yksiväristen alaosien kanssa ja pihalla voin ottaa aurinkoa alushousuissa :-D Onneksi muistin, että menin ne bikinit ostamaan, jotta pääsen vihdoin heittämään talviturkin sekä uimaan ja alusvaatteissa (kukallisissa rintsikoissa ja leopardistringeissä....) sitä ei ihan päiväsaikaan lasten suosimalla rannalla viitsi tehdä. Hetken tuskailin, kun on niin kamalan kalliit, mutta pakkohan ne oli ostaa. Bikinit ovat kyllä onneksi todella kivat, eikä vain sellaiset hätävara-biksut, kun on pakko saada jotkut. Tätä kait se aikuistuminen on ;-)

Johan taas poikettiin aiheesta :-D Tämän herätyksen myötä sekä ylipäätänsä tampoonien vuoksi epämiellyttävien kuukautisten takia tilasin muutama viikko sitten kauan mietinnässä olleen Lunette-kuukupin. Kyseessä on pieni silikoninen kuukautissuoja, jota voi käyttää oikein hoidettuna jopa vuosia tinkimättä hygieenisyydestä. Miettikää kuinka paljon esimerkiksi kahden vuoden kuukautiset aiheuttavat side- tai tampoonijätettä. Aika paljon ja vaikka kuukautiskupilla on hintaa noin 30euroa, tulee hinta takaisin todella nopeasti suhteutettuna muihin kuukautissuojiin.


Olen nyt yhden kuukautiset kokeillut tätä kuukuppia ja pakko sanoa, että miksen ole ostanut tätä aikaisemmin! Ja pakko vielä mainita, että tämä ei ole yhteistyöpostaus vaan vilpitön hehkutus :-D Läpivuotoa ei tarvitset pelätä, parin käyttökerran jälkeen asettaminenkin oli todella helppoa ja mielestäni tämä on paljon mukavempi, kuin tampoonit. Varsinkin treenaus kuukautisten aikaan on tampoonien vuoksi todella ärsyttävää, koska onnistuin aina saamaan jotenkin ihan  vinksalleen sen suojan treenin aikana tai alkamaan valumaan. Kuukautiskuppi pysyy hyvin paikallaan, eikä valumista sun muuta tarvitse miettiä. Ja ei tarvitse pelätä shortsien kanssa onko näin kesäisin Party Popper, koska tässä ei ole narua ;-) Itse olen ainakin sen suhteen todella vainoharhainen! Ainoa miinus on tyhjentäminen. Onneksi kuukautiskuppia voi käyttää vuodon runsaudesta riippuen jopa 12 tuntia, joten niukkojen menkkojen kanssa tyhjentämistäkään ei tarvitse tehdä kuin pari-kolme kertaa päivässä ja siihenkin hommaan tottuu nopeasti.


Kuukuppia en ole ikävä kyllä kovin monissa päivittäistavarakaupoissa nähnyt, mutta esimerkiksi Hyvinvoinnin tavaratalosta voi sen tilata itselleen täältä.

Muita joilla on käytössä kuukuppi? :-)

13 kommenttia:

 1. Olen miettinyt kuukupin käyttöä, mutta tuo koko vähän järkyttää.. Tai kyllähän sinne isompiakin objekteja saa mahtumaan, mutta tuntuuko tuo käytössä? Onko vaikea asettaa niin, ettei tule ohivuotoja? Haluaisin kokeilla, mutta en tiedä uskallanko.. Olen kyllä kuullut pelkkää hyvää. Ratkaisisi monta ongelmaa, kun ei tarvitsisi kylässäkään miettiä minne käytetyn tampoonin laittaa, kun roskista ei olekaan.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo taitellaan kasaan ja sen jälkeen asetetaan sisään, jolloin vasta kuppi "aukeaa" ja asettuu paikoilleen sinne oikeaan laajempaan kohtaan emättimeen. Ei tunnu ollenkaan, kunhan oikea kohta löytyy ja ohivuotoja ei tosiaankaan tule kun kuppi on kokonaan auki ja oikein asetettuna :-)

   Poista
 2. joo ei oo yhteistyöpostaus mutta kuitenki hyvinvoinnin tavaratalo -linkki on mainoslinkki.......

  VastaaPoista
 3. Itse hankin kuukupin pari kuukautta sitten enkä kyllä vaihtaisi pois! Loistava keksintö, huomattavasti mukavampi kuin perinteiset suojat ja tuleehan sen käyttö halvemmaksi, ekologisuudesta puhumattakaan :)

  VastaaPoista
 4. Siis tämä on niin paras keksinkö! Aloin käyttää jo 14-vuotiaana, ja nyt 6-vuotta käyttäneenä sanon että kaikkien kannattaisi kokeilla! Menkkoja ei edes huomaa!

  VastaaPoista
 5. Hyvin varustelluista apteekeista saa myös. Ei välttämättä esillä ole, mutta kaapista useimmiten löytyy :)

  Itse ostin pienemmän koon aluksi vaikka ekat pari päivää kirjaimellisesti vuodan kuin seula. Tosin kun näinä ekoina päivinä nesteet lähtee liikkeelle, niin vessassa tulee senkin takia jo ravattua melkeinpä tunnin välein.

  Omani ostin jo neljä vuotta sitten ja vieläkin on käyttökunnossa. Välissä jouduin käyttämään siteitä kohtutulehduksen takia ja se oli satakertaa stressaavampaa ja ällöttävämpää kuin tuon kupin kanssa pelaaminen. Lisäksi se että tuo kulkee vaikka farkkujen taskussa kun pitäisi kuukautisten alkaa, eikä se sieltä taskusta itsekseen tipahda esim työpaikan ruokalaa ;)

  Matkoilla ja mökillä toki kannattaa varautua perinteisempiin suojiin tai ainakin varautua savettejen mukana pidolla :)

  VastaaPoista
 6. Paras keksintö koskaan! :)

  Ja tosiaan, apteekeista saa myös.

  VastaaPoista
 7. Käytin kuukuppia ennen raskautta. Nyt voisi tilata uuden kun kuukautiset ovat taas kuvioissa. On kyllä kätevä kapistus ja pitkällä tähtäimellä edullinen.

  VastaaPoista
 8. Joo tää kuppi mullisti munkin menkat (hah), ja yhteistyötäkin oon blogini kautta tehnyt ja tuun tekemään piakkoin taas. ;) Ja samalla tavalla mäkin mietin, "miksen jo aiemmin"...

  VastaaPoista
 9. Oon kuullut niin paljon hyvää kuukupeista ja ehkä pitäisi itsekin hankkia sellainen, mutta ihan poiketakseni aiheesta, mikä ihme on Party popper? :D Oonko jotenkin pihalla vai mistä tuollainen nimitys tulee? :O

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Kuinka tyhjennys onnistuu? Onko helppoa? Olen miettinyt tälläisen ostoa jo kauan ja kiva ku teit tästä postausta! Ois kiva jos vastaisit! :-)
  -noora

  VastaaPoista
 11. Joo, ihan maailman paras. En vaihda enää koskaan mihinkään muuhun kapistukseen tuota! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela