Kotitekoinen B&J Cherry Garcia-jogurttijäätelö

maanantai 2. kesäkuuta 2014


Viime päivinä jäätelökoneeni on surissut ahkerasti ja pitkän taantuman jälkeen olen taas innostunut käyttämään sitä. Kyllä, pakkaseeni on raivattu jätskikoneen kulhon suuruinen aukko ;-) Olen useat vuodet valitellut, ettei Ben&Jerry'sin Cherry Garciaa saa suomesta kuin vain kioskeista ostettuna ja sieltäkin pelkkänä kermaversiona frozen yogurtin sijasta. Mälsää, vaikka ei siinä kermaversiossakaan ole valittamista, päin vastoin. Toisaalta on ehkä ihan hyvä, ettei mun suurinta herkkua saa niissä purkeissa; voisi lähteä vähän käsistä jätskinsyöminen :-D Tuomionpäivää odotellessa, kun se saapuu Suomen markkinoille...

En ole ajatellut ollenkaan, että kirsikkajäätelöä voi myös tehdä itsekin varsinkin nyt kesäisin. Muuten Suomessa se on hieman rajoittunutta, koska kirsikoita saa ostettua oikeastaan vain kesäaikana, ellei sitten pakastaisi niitä kilotolkulla pakkaseen. Näin ihan sattumalta Instagramissa reseptin itse tehdystä B&J Cherry Garcia jäätelöstä ja pakkohan sitä oli itsekin kokeilla. Ja onneksi kokeilin!


Resepti on niinkin simppeli, kuin kaikki ainekset sekaisin ja jäätelökoneeseen pyörimään tai pakkaseen jähmettymään ja käy sekoittamassa massaa aina välillä. Itse käytin MyWheyn* kirsikanmakuista proteiinijauhetta antamaan vahvaa kirsikan makua. Kuitenkaan kovin monelta tuskin löytyy protskujauhetta kirsikan makuisena (ai mitenniin olen kirsikkafani :-D), mutta monissa resepteissä oli käytetty kirsikkamehutiivistettä. Otin vähän selvää ja Suomesta sitä saa ilmeisesti Brunnebylta ja luulisi isoimmista kaupoista, kuten Prismasta tai Citymarketista löytyvän.

Omaan versiooni käytin Fage Total 0% kreikkalaista jogurttia purkillisen ja about saman verran maitorahkaa. Tietenkin reseptin voi tehdä pelkästä jogurtistakin. Sekaan loraus, about 0,5dl, maitoa, jotta massasta tulee juoksevampaa. Tämän jälkeen laitoin sekaan 10g MyWhey kirsikkaprotskujauhetta, vähän Bourbon vaniljajauhetta (saa luontaistuotekaupoista, suosittelen sijoittamaan!), nestemäistä steviaa ja about ruokalusikallisen raakakaakaonibsejä. Parempaa tulisi varmasti hakatulla tummalla suklaalla, tähän hätään ei sitä ollut. Väittääkö joku oikeasti noiden raakakaakaonibsien maistuvan hyvältä? En minä ainakaan :-D Mutta tuolla meni sentään ihan ok ja toi sitä pureskeltavaa. Poistin tuoreista kirsikoita kivet, pilkoin neljään osaan ja niitä laitoin yhteensä 7kpl, mutta jokainen nyt saa ihan mielen ja omantunnon mukaan noita lisukkeita tunkea :-D Tämän jälkeen seos pyörimään ja eikun herkuttelemaan!

Käyttämäni proteiinijauhe toi tuohon juuri sen oikean, minun rakastamani teollisen kirsikan maun :-D Tuoreet kirsikat ja kaakaonibsit toivat todella kivaa fiilistä jäätelöön ja voisin melkeimpä sanoa, että vaikka kyseessä oli omassa tapauksessa "terveysjäätelö", menisi tänä monille ihan perinteisestä Fro-yosta ;-)

10 kommenttia:

  1. Oi nam, pitääpä kokeilla! :)

    VastaaPoista
  2. Muakin aina harmittaa ottaa se kermaversio, mutta onneksi laitoit tän reseptin jakoon!

    Blogi on lifestyle -tyyppinen blogi, mutta pääosin ruoka- ja "myday" -painoitteinen. Pyrin tekemään postauksista mahdollisimman inspiroivia ja valikoin tarkasti postauksiin tulevat kuvat.

    http://annikaamandas.blogspot.com

    VastaaPoista
  3. http://tickleyourfancy.indiedays.com/2014/06/02/bikini-fitness-ei-ikina/ mitä mieltä oot tästä? Varsinkin tosta syömishäiriö-kohdasta? Kun sulla on taustaa siitä. Ja ihan hyvässä hengessä kysyn! :)

    VastaaPoista
  4. Naam, täytyypä testata; teollinen kirsikanmaku rocks!
    Tuota Cherry Garciaa muuten oli sillon myynnissä kun Benkku tuli Suomeen (ja sitä tais sillon saada vaan valituista Valintaloista?). Itse jäin kaipaamaan tuolloin kotipaketissa myytävää vaniljajäätelö, parasta ikinä!

    VastaaPoista
  5. Tekisitkö ohjeita myös muista b&j jätskeistä,olisi kiva :)

    VastaaPoista
  6. voisitko laittaa noihin jotain ainesmääriä?:)

    VastaaPoista
  7. Heippa,
    Teetkö itse saliohjelmasi vai onko ne jonkun ammattilaisen tekemät?

    -Emilia

    VastaaPoista
  8. ymmärrän ettei blogi ole koko elämäsi ja olet kiireinen fitnesspimu, pakko nostaa rautaa ja juosta rappusia, MUTTA! Olisi mukava kun vastailisit kommentteihin nopeammin kuin monen päivän viiveellä :(

    VastaaPoista
  9. Moikka! Voisinko kysyä sulta vähän neuvoa. Sä kun olet ennenkin myyny sun esim vaatteita netissä, niin ootko tori.fissä? Kun myin siellä yhden kalliin laukun, ja annoin ostajalle mahiksen tulla katsomaan sitä ennen ostopäätöstä, ja annoin vielä aleakin siitä. Hän päätti sitten ostaa sen kun tuli katsomaan, mutta illalla laittoikin viestiä ettei tykkää siitä ja haluaisi palauttaa sen. Sille iski siis selkeästi ostomorkkis, mutta onko se ns mun ongelma? Kuuluuko mun antaa sen palauttaa se? :/ mitä oot mieltä tai onko sulla kokemusta asiasta? Mulle iski omatunnontuskat kun sillä oli morkkis, mutta myyminen ja aikataulujen yhteyttäminen vaatii oman työnsä, mikä on mun mielestä nyt ohi mun osalta? :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi,

      jos kaupat on tehty, niin ostajan ongelma. Mitäs meni ostamaaan jos ei ollut varma :D..

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela