Aamutreenaamisen ihanuus

tiistai 17. kesäkuuta 2014Olen tykästynyt käymään salilla aamuisin suht vikkelää heräämisestä ja jotenkin vain uuden päivän saa erityisen hyvin käyntiin juurikin tekemällä treenin jo aamulla. Treenin aikana herää kunnolla, saa kivaa boostia aineenvaiduntaan ja loppupäivän saa puuhailla mitä haluaa tai jos on työpäivä niin voi iltavuorosta mennä suoraan sohvalle makoilemaan ilman, että jää väsymyksen verukkeella salitreeni tekemättä. Muutenkin salilla on aamuisin ja aamupäivisin mukavan rauhallista ja treenin saa tehtyä ilman mitään sumplimisia. Teen kaiken lisäksi vuorotyötä ja usein työt alkavat vasta kello 12-14 välillä ja pääsen töistä klo 18-20, jolloin varsinkin kahdeksaan asti kestävinä työpäivinä ei ihan hirveästi innosta ajatus mennä töiden jälkeen vielä salille treenaamaan. Joten hyvä vaihtoehto on laittaa kello herättämään viimeistään kahdeksalta, nopeat aamutoimet ja yhdeksältä olen jo aloittamassa treeniä salilla. Tällöin jää aikaa salin jälkeen vielä enemmän tai vähemmän rauhassa käydä suihkussa, syödä, tehdä eväät töihin ja kahdelta alkavissa työvuoroissa kerkeää hoitaa muita juoksevia asioita tai vain rentoutua ennen töihin suuntaamista.


Ennen aamutreeniä olisi hyvä syödä jotain, jotta yön kestänyt paasto saadaan päätettyä. Kuitenkin, jos salilla pitäisi olla mahdollisimman nopeasti heräämisestä ei mitään kovin tuhtia aamupalaa kannata syödä. Aamuina, jolloin menen salille vasta pari tuntia heräämisestä syön kunnollisen lautasellisen puuroa lisukkeilla, mutta nämä kiireellisemmät treeniaamut ovat aina vähän erikoistapaus. Ruuan olisi hyvä olla nopeasti imeytyvää ja hyväksi itselle sopivaksi vaihtoehdoksi olenkin huomannut ison kupillisen kahvia sekä proteiinipirtelön, jossa on mittakauhallinen maustettua proteiinijauhetta, loraus maitoa, kourallinen pakastemarjoja ja vettä. Lisäksi kylkeen voi syödä vaikka yhden banaani, josta saa nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja. Tällä kombolla treeni on kulkenut todella hyvin, energia- ja voimatasoissa ovat hyvät ja aamupuuro maistuu erityisen hyvältä salitreenin jälkeen ;-)


 Jos olen syönyt vain proteiinipirtelön ennen treeniä, skippaan usein palautusjuoman ja suuntaan välittömästi salilta aamupalapöytään. Aamutreenin jälkeen syön lemppari aamupalani, eli kaurapuuroa, mutta lisään puuron joukkoon raejuuston ja marjojen lisäksi about puolikkaan mittakauhallisen jotain maustettua proteiinijauhetta, jotta kroppa saa nopeasti imeytyvääkin proteiinia ja rakennusainetta lihaksille. Kuitenkin perus aamupala, jossa on reilusti proteiinia sekä hiilihydraattia riittää :-)

Mitä teillä on tapana syödä ennen aamutreeniä?

Ps. Nellyn ale on alkanut! Sisään koodilla VIP@NELLY
http://clk.tradedoubler.com/click?p(110157)a(1641695)g(17905396)url(http://nelly.com/fi/vaatteita-naisille/ale/)

8 kommenttia:

 1. En halua olla ilkeä kommentillani, koska olet tehnyt hienoa työtä kroppasi kanssa, mutta haluan silti kysyä yhtä asiaa.
  Paljon on pinnalla ollut fitness ja lisäravinteet. Miksi koet tarvitsevasi lisäravinteita, sillä oikeastihan ilman niitä pärjäisi ja ne on alunperin tarkoitettu vain niille, jotka treenaavat kilpatasolla useasti päivässä todella kovaa.
  Etkö usko, että löytäisit vaihtoehtoja, jotka eivät olisi tuotettuja ja keinotekoisia? Vai onko kaikki vain uskottavuuden luomista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäravinteita on myös täysin luonnonmukaisista aineksista ja ne ovat tehty auttamaan treenaamisen ohella, mikään ravinne ei tee tulosta yksinään. Minusta sillä ei ole merkitystä oletko kilpatason urheilija, minusta olisi tyhmää olla hyödyntämättä näitä lisäpuhdin ja paremman palautumisen vuoksi ihan perustreenaajanakin? Perustelisitko miksi näitä ei kannattaisi käyttää? Miten nämä eroavat sitten muista keinotekoisista ravinteista ja vitamiineista kuten vaikka multivita?

   Poista
 2. Noh.. Jopas on taas anonyymi kommentteja lisäravinteista xD eikös ole jokaisen oma asia mitä kehoonsa syöttää.. Ja Mikaela tuottaa tulosta, nii tuskin niistä haittaakaan on! Aamureenit olis kivoja, mutta duuni alkaa 7 aamulla :D Olis kiva saada jotai ruokareseptiä taas, joku siis iha lämmin ruoka :)

  VastaaPoista
 3. aamusali tyhjällä mahalla (joskus latausjuoman paikalla kahvia tuomassa energiaa), salin jälkeen palautusjuoma ja puolituntia siitä eteenpäin kunnon ruoka, missä proteiinia, hiilaria ja salaattia :)

  VastaaPoista
 4. Mä vedän yleensä kanssa tollasen pirtelön ja oon yleensä sekottanu vaan sen banaanin sinne pirtelöön. Sitten aloin miettiin kun tuntuu silti, että kaikki "nousee ylös" treenin aikana, vaikkei oo kunnolla syönykään :D Tajusin, että se baanani saa aamulla ainakin mulla aikaan jonkun ihme reaktion mahassa... banaani veks ja reenikin kulkee paremmin ;)

  VastaaPoista
 5. Huikee muutos sussa on tapahtunu! Oot upeempi ko koskaan! :)

  VastaaPoista
 6. Kai kuitenkin pidät paitaa päällä siellä aamusalilla?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela