Tavoitteita, kuntokuvia ja päivitystä ruokavalioon sekä treeniin

tiistai 6. toukokuuta 2014


  Heippa! Nyt on vihdoin selvillä tulevat suunnitelmat treenien ja ruokien suhteen. Viime InBodyssa oli lähtenyt rasvan lisäksi myös ihan vähän lihasta. Vaikka olen saanut pidettyä koko dieetin ajan lihasmassan lähes samana kuin aloittaessakin, oli tuo heti merkki että kulutus on liian kova tällä hetkellä. Tästä syystä ei laitetakaan mitään tiukempaa ruokavaliota tälle kuulle, vaan lisättiin ruokaa treenipäiville, aerobinen laski neljästä 2-3 kertaan viikossa ja mieluiten eri päiville salitreenin kanssa ja salitreeniä teen 4-5 kertaa viikossa, kuten ennenkin. Salilla laskettiin toistomääriä ja aikaisemmin tein noin 10-12 toistoa per sarja ja sarjoja noin kolme. Nyt toistoja tulee keskimäärin 8-10 ja sarjoja tehdään neljästä viiteen.

Salipäiville lisättiin kaloreita 200-300 kcal enemmän kuin mitä syön välipäivinä. Lisäksi välipäivinä pidän hiilihydraatit about sadassa grammassa tai jopa vähän alle ja treenipäivinä nostan ne sinne 140-160g paikkeille. Nyt mulla on mennyt salipäivinä about 120-130g hiilihydraatteja. Hiilarit ajoitan enimmäkseen ennen treeniä, jotta on kunnolla puhtia treenissä ja olen huomannut mulle sopivan paremmin hiilaritankkauksen hitailla hiilihydraateilla ennen treeniä ja banaaniin treenin jälkeen, kuin että söisin hiilihydraatteja vielä palautusjuoman ja banaanin jälkeisellä ateriallakin. Tietenkin kasviksista tulee hiilareita treenin jälkeisellä aterialla, mutta riisiä, pastaa yms en enää lisäksi silloin syö. Monesti aika painotetaan, että hiilaria sinne treenin jälkeiselle aterialle, mutta omalla kohdalla tosiaan olen huomannut tuon välittömästi treenin jälkeen nautitun banaanin riittävän. Tärkein kokeilla ja ottaa selvää mikä toimii itsellä parhaiten :-)

Nyt vähän jännitän miten kroppa reagoi tuohon hiilihydraattien lisäämiseen. Mulla on todella herkkä vatsa vaalean vehnän suhteen, joten ehdottomasti tulen syömään riisit ja pastat täysjyvänä ja leivän tummana. Ostin tänään gluteenitonta spagettia, jonka pääraaka-aineena on maissijauho, mutta sain ensiksi todella pahan turvotuksen ja edelleenkin, lähes pari tuntia ruokailun jälkeen mahaan sattuu. En ole mitenkään yliherkkä maissille, joten jännä tuo vatsan reagointi. Määräkin oli vain 50g kuivapainona, eli mikään tajuton pasta-annos ei ollut kyseessä. Täytyy kokeilla vielä miten vatsa reagoi täysjyväpastaan tai spagettiin. Täysjyväriisi ei onneksi ole vatsalleni niin paha, joten jos ei muuta niin riisillä, perunalla, bataatilla, tummalla leivällä ja kaurahiutaleilla mennään. Eipä nuokaan pahat vaihtoehdot ole, vaikka pastaa rakastankin! Onneksi on kesä tulossa, eli syön koko kesän uusia perunoita ;-)

Kaloreiden lisääminen on herättänyt niin positiivisia kuin negatiivisiakin tunteita. Tavallaan olen ihan fiiliksissä siitä, että kaloreita nostetaan ja saa syödä enemmän, mutta toisaalta jännittää se oma reagointi, jos paino lähteekin nousuun. Painon nousua ei edes vielä tässä tapauksessa pitäisi tapahtua, koska pieni kalorivaje pysyy edelleen ja ylipäätänsä sillä painolla ei ole merkitystä vaan kehon koostumuksella. Siltikin perus naisena ja ainaisena painon kanssa kamppailijana tarkkailen todella paljon mitä lukua vaaka näyttää. Enää en saa itkupotkuraivareita, jos paino heittelee, koska se on normaalia ja jos paino on taas humahtanut hirveästi suhteelisen nopeassa ajassa alaspäin, mietin mistä se voisi johtua ja tasaantuuko paino muutamien päivien sisällä. Eli positiivista muutosta ajattelutavassa on tapahtunut, mutta silti jännittää. Tästä syystä Markon tuki on nyt mulle todella tärkeää henkisestikin. Mulla on onneksi edelleen täysi luotto häneen ja tiedän, että Marko tulee pitämään huolen, että jos paino nousee, on se lihaksesta johtuvaa eli positiivista painonnousua. Onneksi kuitenkin peili ja valokuvat kertovat vaakaa enemmän ja eiköhän tämä alkustressi ja paniikki häivy tuloksia seuratessa ja nähdessä.


Tällä hetkellä kroppa näyttää tuolta. Rasvaa on edelleen, mutta nyt lähdetään poistamaan sitä kovalla salitreenillä, eikä aerobisella. Ja toivotaan, että sitä lihasta alkaisi kehittymään kroppaan tämän tasaisen taantuman jälkeen :-) Alla on vielä kuva kropasta johon lähdetään nyt tähtäämään Markon kanssa. Edessä on ihan hitonmoisesti duunia, mutta ei haittaa. Olen ihan innosta täpinöissäni ja jännittynyt samaan aikaan. Palan halusta nähdä mihin mun kropasta on ja motivaatio tätä kaikkea kohtaan on niin korkealla. Kun rakastaa sitä mitä tekee, vain taivas on rajana :-) Nyt jotain ruokaa ja hetken päästä tekemään salille käsi ja keskivartalotreeni.


Edit//: Kehonkoostumusta vielä toivottiin :-) Taulukkoon päivitetty parin viikon takainen mittaus
Pituus 166cm ja mittaukset otettu aina illalla noin klo 18:15

14 kommenttia:

 1. Wau, upeelta näyttä ! :) Siis oliko sulla nyt InBody -mittaukset? Tuloksia olisin udellu:)

  Meinaatkö nyt hölläillä kesällä ollenkaa? Nii ja miten treenaat kylkiä/jenkkiksiä ja etureisiä? meikäläisen heikot kohtat!

  -KS

  VastaaPoista
 2. Toi tavoitekroppa vois olla munkin tavoite! Ihana! :) ja sun tulokset on huippuja!

  VastaaPoista
 3. Wow mitä tuloksia ja upea kroppa sulla on jo nyt! Onko marko su pt? Voisitko jossain postauksessa kerto sun ja ptn tiimityöstä?

  VastaaPoista
 4. No mutta tsiisös! Hyvältä näyttää ! Onnea saavutetusta ja tsemppiä kohti tavoitetta!
  -Riikka

  VastaaPoista
 5. Hei! Oliko sulla aiemmin jaloissa/pakaroissa selluliittia? Tuntuu että itselleni on tullut vuodessa sitä ihan kamalasti, vaikka hoikka olenkin. Liikunta on vaan jäänyt ja ruokavaliossa parantamisen varaa :/ Jos sulla oli sitä, niin miten nopeasti pääsit siitä eroon? Koska nyt sun ihos näyttää ihan mielettömän hyvältä!! :)

  VastaaPoista
 6. Upeaa työtä, näytät timmiltää,takaa varsinki jo aivan täydellinen!:>

  VastaaPoista
 7. Jestas sentään oot upea!!!

  VastaaPoista
 8. Näytät upeelta! :)

  VastaaPoista
 9. Vau, koko ajan vaan paranee :) Toi on jännä juttu ton pastan yms. kanssa, tuntuu, että mitä vähemmän sitä syö, sitä kovemmat on oireet, oli sitten gluteenitonta tai ei..että toivottavasti oireet häviää ja saat vielä lisäenergiaa :)

  VastaaPoista
 10. Looking good, huikea saavutus! Saat olla ittestäs superylpeä:)) Kerroit instassa napsivas aikamoisen kasan vitamiineja aamuisin, niin kertoisitko mitä kaikkea? Entäs mistä instan sovituskoppikuvassa vilahtanut mustavalkoraidallinen pusero on?

  riiri

  VastaaPoista
 11. Toi unelmakroppa on myös kiva, ei liian lihaksikas tai liian laiha!

  VastaaPoista
 12. Hei! Onnea jo nyt saavutetuista tuloksista, hyvältä näyttää! Olet varmasti tosi hyvä motivaattori monelle tytölle:) Hienoa nähdä kroppasi muutos ja miten olet muuttanut elämänsuunnan terveellisemmäksi. Tsemppiä!<3

  VastaaPoista
 13. Onneksi olkoon, sun kroppa on kyllä muuttuntu aivan älyttömästi!! Silloin tällöin käyn blogiasi lukemassa, ja muutos on oikeesti päätähuimaava! :) Keep up the good work!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela