Kevyt vihreƤ keittovinkki

keskiviikko 7. toukokuuta 2014


Lasken pƤivƤn kalorit tarkkaan ja tƤnƤƤn tuli eteen tilanne, ettƤ tƤlle pƤivƤlle kaloreita oli about 150 jƤljellƤ ja kello oli vasta seitsemƤn illalla ja viimeksi olin syƶnyt klo 18 vƤlipalan. PANIIKKI! Miten selviƤn elossa nukkumaan menoon asti!?!?! Onneksi pƤivƤn rasvansaanti oli jo turvattu, joten loput kalorit saivat tulla marjojen tai kasvisten hiilihydraateista sekƤ proteiinista. Sataviiskyt kaloria. Se ei ole kovin paljon ja olen tottunut syƶmƤƤn suhteellisen tiheƤsti, eli tuo kalorimƤƤrƤ pitƤisi jakaa mieluiten parille erilliselle aterialle. PitkƤn pohdinnan ja laskemisen jƤlkeen pƤƤdyin kasviksista kesƤkurpitsaan ja purjoon sekƤ proteiinista raejuustoon.

PidƤn todella paljon keitoista, joten todella kevyt purjo-kesƤkurpitsakeitto oli oiva valinta ja kalorit antaisivat myƶten kahteen annokseen, joista jƤlkimmƤiseen voin lisƤtƤ vielƤ hyvƤn mƤƤrƤn 2% raejuustoa pƤƤlle tuomaan proteiinia yƶn ajaksi. Googlettelin erilaisia reseptejƤ ja sovelsin omani seuraavanlaiseksi:

Purjo-kesƤkurpitsakeitto
(2 annosta)
 
Keskikokoinen kesƤkurpitsa
Yhden purjosipulin varsi
0,5dl rasvatonta tai kevytmaitoa
1/2 kasvisliemikuutio
Kaksi valkosipulinkynttƤ
8dl vettƤ
Yksi sipuli
Mausteita
Suolaa
 
Pilko purjosipulin varsi renkaiksi ja raasta kesƤkurpitsa. Kuullota pannulla pilkottu sipuli sekƤ valkosipuli pienessƤ mƤƤrƤssƤ ƶljyƤ ja lisƤƤ purjosipuli ja kesƤkurpitsa. Pehmittele kasviksia hetki pannulla.
 
Kiehauta vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet ja lisƤƤ kasvisseos pannulta sekƤ maito. KeitƤ ja hauduttele pienellƤ lƤmmƶllƤ niin kauan, ettƤ kasvikset ovat pehmenneet kunnolla ja liemi on maustunut. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarjoile esimerkiksi raejuuston, tuorejuuston, vuohenjuuston tai krutonkikuutioiden kanssa.
 
 
Keitto on ilman lisukkeita todella kevyttƤ, mutta maidon voi hyvinkin korvata kermalla tai vaikka koskenlaskijalla ja tuplata tai triplata mƤƤrƤn, jos ei ole nƤin "kriittinen" tilanne kyseessƤ :-D Mausteista kƤytin suolaa, valkopippuria, basilikaa, juustokuminaa, mustapippuria ja chiliƤ. Olen maustajana vƤhƤn sellainen kaikkea sekaan mitƤ kƤteen sattuu osumaan ja maistelemalla sitten lisƤilen fiiliksen mukaan. IkinƤ ei vielƤ ole pilalle mikƤƤn ruoka mausteiden vuoksi mennyt *koputtaa puuta*. Niin ja oli itse keittokin ilman mitƤƤn lisukkeitakin ihan ƤlyttƶmƤn hyvƤƤ! Oikein yllƤtyin miten sattui onnistumaan noin hyvin, josta syystƤ olikin pakko tulla heti jakamaan tƤmƤ mestarikeksintƶ ;-)

1 kommentti:

  1. Jotkut bodarit pitƤvƤt tƤyspaastopƤiviƤ hyvin tuloksin ja lisƤksi sellaisella on suotuisia terveysvaikutuksia, tottumiskysymys siis:) keitot ovat joo hyviƤ mutta usein turhan suolaisia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela