Kananmunat meets pizza

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Latailin aikaisemmin tällä viikolla Instagramiini kuvan pizzasta, jonka pohja on vähähiilihydraattisen SEKÄ dieettini sopiva. Olen joskus aikaisemmin kokeillut jo terveellisempää rahkapohjaista pizzapohjaa ja jokunen aika sitten tein pohjan pizzaan kukkakaalista. Ensimmäinen sisältää kuitenkin hiilihydraatteja ja jälkimmäinen oli todella työläs, eikä kovin hyvänmakuinen kaikkeen siihen työhön nähden. Silmiini osui joku aikaa sitten pizzapohja, joka oli tehty kokonaan pelkistä kananmunista. Whaaaat? Tällä viikolla uskallauduin kokeilemaan tuota pizzapohjaa ja pakko sanoa, että onneksi kokeilin ;-)

kananmunapizzapohja resepti

Pizzapohja kananmunista
Tarvitsemasi määrä kananmunia
Suolaa

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Laita valkuaiset kulhoon, lisää vähän suolaa ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset sellainenaan joukkoon varovasti sekoittaen. Levitä massa suurinpiirtein sentin paksuiseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille  ja esipaista pohjaa uunissa 200c noin 10-15minuuttia. Lisää täytteet ja paista pizzaa vielä hetki, noin 10-15minuuttia.

Pohja ei maistunut ollenkaan munakkaalta ja tomaattimurska kosteutti sellaisenaan rapeahkon pohjan todella hyvin. Ainut mistä itse huomasin, ettei ihan "normaali" pizzapohja ollut kyseessä, oli että reunat ovat rapeat ja eivät maistu kovin hyviltä. Eli pohja ei sellaisenaan pelkästään esipaistettuna mitään suurinta herkkua ole :-D Itse tein pizzani kolmesta kananmunasta ja veikkaan, että viidella tai kuudella kananmunalla saisi kokonaisen uunipellillisen. Jos teet pizzan vain itsellesi kokonaan heti syötäväksi, pari kananmunaa riittää mainiosti. Kolmesta tuli jo melkeempä pariin syöntikertaan riittävä pizza.

Onko joku teistä jo testannut tälläistä pizzapohjaa vai oliko tämä teillekin kunnon mind blown? :-D

Ps. Tänään 18.5. saa Booztilla 15% lisäalennusta normaalihintaisista sekä jo alennetuista tuotteista käyttämällä koodia EXTRA15

8 kommenttia:

  1. Saanen epäillä tätä lausetta: "Pohja ei maistunut ollenkaan munakkaalta", kun pohja sisältää kuitenkin pelkkiä kananmunia :D
    Mut joo. Vois kyl kokeilla tätä

    VastaaPoista
  2. En oo tuota pohjaa kokeillut, mutta oon kokeillut toista karppipohjaa sekä kukkakalipohjaa:
    http://imlacking.blogspot.fi/search/label/pizza

    VastaaPoista
  3. Itse tein joskus, mutta en tykännyt. Oli jotenkin tosi ällöttävää, en tiedä johtuiko sitten täytteistä kun tuli niin hirveää! :D

    VastaaPoista
  4. Tää on hyvää! mä en muuta pitsaa enää teekään. Eilenkin teki mieli pitsaa niin pyöräytin pellillisen kananmunapitsaa. Jotenkin tosi mehevää ja maukasta, nams. Mä ite yritän pihistellä kaloreista myös, niin laitan yleensä joku 5 valkuaista ja ihan vaan 1-2 keltuaista ja hyvin onnistuu niinkin :) btw, sun instagramissa oleva kebab-kuva... NAMS! käytitkö ihan niitä kaupasta saatavia kebablastuja vai mitä? :-D

    VastaaPoista
  5. Oon kokeillu ja oli mun mielestä ihan hirveetä. :D Kananmuna todellakin maistu täytteistä huolimatta!

    VastaaPoista
  6. hei saitko miten myytyä tavaraas sillon myyrmäellä, millasia oli hinta ja paljonko tienasit about? :) aattelin ite lähtee sinne myymään mut ois kiva tietää et pääseeks siinä ees voiton puolelle ja millasta tavaraa ihmiset sieltä ostaa..

    VastaaPoista
  7. lopetatko blogin ku et oo päivittäy viikkoon?

    VastaaPoista
  8. Heh, tekis mieli kommentoida kaikkiin postauksiin jotain kun pitkästä aikaa pääsi taas lukeen blogeja :D Siis mun ex-poikkis kerto joskus sen kaverin tekevän pitsapohjan jauhelihasta :D Siis et ensin paistaa jauhelihaa, liiskaa sen pellille ja siihen päälle täytteet ja tulee paras pitsa ikinä. Ite en oo päässy todentaan mut varmaan miehillä toimii :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela