#CheatClean: Banaani-suklaa kookosjäätelö

lauantai 3. toukokuuta 2014

Nimeni on Mikaela ja olen herkkuholisti. Kakut, jäätelöt, pullat, keksit... You name it, I eat it. Nyt olen ollut dieetillä reilu viisi kuukautta ja herkkupäiviä mulla on ollut kolme tuon lähes puolivuotisen aikana. Kuitenkin olen herkkupeppuudestani huolimatta pysynyt tiukasti dieetissäni, koska noh, syön herkkuja lähes joka päivä. Luvan kanssa. Dieettiin sopivia. Hyvän makuisia ja isoja annoksia.

Viimeisen vuoden aikana musta on tullut aika haka kaikkien terveellisten ja/tai proteiinipitoisten herkkujen kokkailija ja innokas kokeilija, mutta pahainen Marko vei multa monta useasti resepteihin vaadittavaa ruoka-ainetta ja laittoi dieetin sen verran tiukaksi, että muun muassa kaurahiutaleet kuuluu vain aamupalalle ja hiilarit ovat aika matalalla tai sitten kalorit eivät anna myöten. Tästä syystä aika monet reseptit menivät pannaan. Kuitenkin ahkerasti opiskelemalla, kokeilemalla, blogeja luekemalla ja itse soveltaen olen saanut rakennettua pikkuhiljaa kattavan #cheatclean reseptikokoelman. Banaaniletut ovat jo niin so last season!

Viimeisin herkkukokeiluni oli syntisen hyvä banaani-suklaajäätelö, jonka pohjana käytin kookoskermaa sekä maitorahkaa. Tiiättekö sen Bravon huisin hyvän banaani-suklaajäden, joka maksoi joskus ihan pari euroa ja jonka valmistaminen on nyt ainakin omaksi harmikseni lopetettu? No tämä itse tekemäni herkku oli lähes yhtä hyvää ;-) Valmistamiseenkaan  ei tarvitse kuin ihan muutamaa ainesosaa.


Itse tehty banaani-suklaajäätelö
kaksi annosta

Noin puoli pakettia kookoskermaa (~100ml)
250g rasvatonta maitorahkaa
Yksi todella kypsä banaani
Tummaa kaakaojauhetta
Nestemäistä steviaa/muuta makeutusta

Muussaa banaani käsin tai sauvasekoittimella. Vatkaa sen jälkeen kaikki aineksen keskenään vaahtomaiseksi seokseksi ja pakasta laakeassa astiassa muutama tunti välillä seosta sekoitellen tai valmista jäätelökoneessa.

Kookos ei maistu tässä oikeastaan ollenkaan, vaikka onkin suuressa osassa koko reseptiä. Lisäksi banaanin maun vahvuutta voi säädellä sen mukaan, kuinka ison banaanin käyttää ja jos reseptiin lisää vaikka marjoja, peittyy banaani todella hyvin. Selailin muutamia reseptejä netistä ja taivashan on vain rajana makujen kanssa, esimerkiksi mangojäätelöä saa vaihtamalla banaanin mangoon ja jättämällä kaakaojauheen pois. Resepti toimii myös kokonaan ilman maitorahkaa, jolloin kannattaa varmaankin laittaa koko purkki kookoskermaa. Itse lisäsin rahkaa, jotta saan proteiinia lisää ja voin syödä tätä välipalaksi ;-) Täytyy myös kokeilla jättää rahka pois kokonaan tai vähemmälle ja lisätä proteiinipitoisuutta ja makua esimerkiksi minttu-suklaan makuisella proteiinijauheella. Netistä kannattaa googlailla ihan simppelisti hakusanalla kookosjäätelö, jolla löytyy niin terveellisiä kuin epäterveellisempiäkin reseptejä. Seuraavana menee itsellä jokin marjaisa tai kirpeä sitrusversio kokeiluun. Nam!

6 kommenttia:

  1. MOI!

    Onks sulla mitään hyviä vinkkejä mitkä oikeesti toimii et pysytis pitää diettii orjallisesti yllä!?
    Mulla meni pari kuukautta hyvin ja sit alko repsahtelut joille ei loppua näy ja pt alkaa kyllästyy mun touhuihi :D sali ja aerobiset menee ja into pysyy, mut ruokavalio vaan tökkii niin pirusti..

    T: herkkuholisti :D

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kun täältä löytyy näitä munkin ruokavalioon sopivia reseptejä, tätäkin täytyy siis kokeilla! Etenkin toi mangoversio houkuttelee :P

    VastaaPoista
  3. Oi, kuulostaa ja näyttää hyvältä! Oli pakko sen instakuvan jälkeen käydä katsomassa, löytyisköhän täältä reseptiä :) täytyykin kokeilla! -Netta

    VastaaPoista
  4. Nam! Kuinka paljon tuota makeutusta tulisi laittaa jäätelöön? Onko esim. nestemäiselle stevialle ihan mittaa kuinka paljon laitat?

    VastaaPoista
  5. Kokeilin mut en löytäny Prismasta kookosmaitoo (????:D) ni tein soijakermasta. Maistui namilta:)

    VastaaPoista
  6. Ooooooh, menee NIIN kokeiluun :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela