Kotitekoinen hedelmämysli

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

itse tehty mysli granola
Tein viikko sitten itse alusta alkaen mysliä, joka oli aivan käsittämättömän helpon lisäksi todella maukasta. Kaupan mysleissä on useimmiten aivan älyttömästi sokereita, joten itse tehty, hunajalla makeutettu mysli on todella hyvä vaihtoehto kaupan valmismysleille. Lisäksi sekaan voi laittaa juuri niitä hedelmiä, joista tykkää ja juuri niin paljon kuin haluaa :-) Itse kävin ostamassa Punnitse&Säästä-myymälästä kuivattuja hedelmiä.

Itse tehty mysli
8dl kaurahiutaleita
1dl hunajaa
1dl rypsiöljyä
Oman mielen mukaan kuivattuja hedelmiä
Oman mielen mukaan pähkinöitä ja/tai siemeniä

 Kuumenna hunaja ja öljy kattilassa. HUOM älä kiehauta, sen verran vain, että öljy ja hunaja menevät yhtenäiseksi nesteeksi. Lisää hunaja-öljyseos hiutaleiden sekä mahdollisten pähkinöiden ja siementen joukkoon ja sekoita kunnolla. Lisää sekaan vielä halutessa kanelia. Kaada massa uunipellille ja paahda noin 150 asteessa noin 45-60min. Muista käännellä aina välillä. Mysli on valmista, kun ihana paahteinen tuoksu valtaa asunnon ja hiutaleet ja pähkinät ovat saaneet paahteisen värin.


 Sekoita kuivatut hedelmät jäähtyneen myslin joukkoon ja säilö ilmatiiviiseen purkkiin. Omaani laitoin kuivattua papaijaa, ananasta, goji-marjoja, mangoa, banaanilastuja, rusinoita, viikunoita sekä ananasmehulla makeutettuja karpaloita. Tuli aika ihana kombo yhdistettynä cashew-pähkinöihin sekä kaneliin ;-) Nautiskele maidon, rahkan tai jogurtin seurana tai lisää kourallinen smoothien joukkoon.

6 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää :) Itse tykkään kanssa tehdä itse myslejä. Ne on usein paremman makusiakin, kun kaupan myslit. Vielä kun sais ton miehenkin luopumaan muromyslistään ja syömään tota parempaa vaihtoehtoo :)

    VastaaPoista
  2. osaisitko neuvoa täytyyykö chia siemenet liottaa aina ennen syömistä? :)

    VastaaPoista
  3. Oi nam. Ihan superhyvä lahjaideanakin 😁

    VastaaPoista
  4. Huh jäin selaamaan sun blogia varmaan tunniksi! Näytät todella hyvältä nykyään :)

    VastaaPoista
  5. Haha ihan kuin et olisi ennen näyttänyt, anteeksi Sanotaan VARSINKIN nykyään!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela