Mitä mun kropalle kuuluu

perjantai 28. maaliskuuta 2014


Heippa! Ajattelin pitkästä aikaa kirjoitella treenikuulumisia. Markon kanssa treenaamista on tullut täyteen sellaiset reilu 3,5kuukautta. Eilein kävin taas InBody-mittauksessa ja suunta on edelleen oikea. Mulla piti alkuperäisten suunnitelmien mukaan olla nyt tankkaus tänä viikonloppuna, mutta tulin harmikseni eilen taas kipeäksi, nielu taas todella kipeä ja poskionteloissa tukkoisuutta ja painetta, joten siirrettiin sitä viikolla-parilla. Viimeksihän olin ihan täpinöissäni tankkauksesta, joka tosin oli ihan ymmärrettävää. Olin vasta totutellut tiukkaan ruokavalioon, herkut himottelivat enemmän ja no siksi meni överiksikin. Nyt olen aika neutraalin mielin ja suunnittelin itsekseni pitäväni hieman erilaisen tankkauksen verrattuna viimekertaiseen :-D Aamupalat normisti puuroa, ehkä kylkeen jokin hedelmä, ei överisti herkkuja, itse hyvän hiilaripitoisemman ruuan kokkailua, tuoreita hedelmiä yms. No mutta kyllä tässä kerkeää ja itse sanoinkin, etten halua pitää sitä nyt kipeänä :-)

Kroppa on kivasti timmiytynyt ja lihakset pysyneet suht hyvin kropassa. Viimeisten parin mittauksen välissä on pientä lihaksen vähentymistä, mutta voi olla syynä myöskin se parin viikon sairasteluni, joka ajoittui juuri helmi-maaliskuun vaihteeseen. Muutettiin entinen 3-jakoinen ohjelmani 4-jakoiseksi ja nyt lyhennetään sarjoissa toistojen määrää nykyisestä about 10-12 toistosta, jotta saataisiin sitä lihaa kroppaan. Tosin mähän syön koko ajan miinuskaloreilla, joten ei mitään hirveää tahtia lihasta rakennetakaan tällä hetkellä. Katsotaan sitten syksyllä, jos alkaisi syömään plussilla.

Mittauksista jokainen otettu 3h paastolla noin klo 18:15. Pituus 166cm

Rasvaa olen saanut todella hyvin kehosta pois ja keskivartalosta sitä on lähtenyt kaikista eniten, 4,8 kiloa. Mitään 100% todenmukaista tulostahan ei nämä mittaukset anna, mutta suuntaa kuitenkin ja keskivartalossa mulla sitä rasvaa oli ja onkin edelleeen eniten. Eli kiitos vaan :-D Onneksi sieltä se palaakin helpoiten. Salitreenejä teen neljä, välillä viisi viikossa ja 45-60min aamuaerobisia pyrin tekemään ainakin kolme viikossa ja joskus esimerkiksi käsipäivän päätteeksi saatan tehdä 20minuutin aerobisen treenin päälle. Lisäksi ohjelmaani on kuulunut about puolen tunnin HIIT-treeni kerran viikossa. Ihana, kun nyt voi alkaa käydä tekemässä sitä ulkona porrastreeninä. Kuinka makeeta voikaan olla joskus ennen kuutta aamulla fillaroida parin kilsan päässä oleville yli 200 askelman portaille tekemään treeniä aamuaurinkoon. Malta odottaa! Ja kyllä, olen tosissani :-D


Ruokavalioon ei olla tehty koko aikana muutoksia. Koska tulokset menevät haluttuun suuntaan painon ja rasvojen suhteen, olen saanut itse huolehtia siitä. Pyrin pitämään mahdollisimman tarkkaan lepopäivinä suunnitellussa kalorimäärässä, mutta treenipäivinä saatan välillä vähän nostaa treenipäivän kaloreita about 100kcal, varsinkin jos olen aamulla käynyt tekemässä aerobisen ja illalla salitreenin. Ruokavalion noudattaminen on mulle edelleen todella helppoa ja koko ajan olen kehittänyt itseäni ruuanlaittajana, soveltanut reseptejä ja ruokia dieettiin sopiviksi ja syönyt monipuolisesti. Mitään samoja ruokia joka päivä-juttuun musta ei ole ja tästä syystä tämä dieettaus onkin ollut nyt Markon valvovan silmän alla helppoa :-) Ylipäätänsä jos lähdette johonkin superdieetteihin sun muihin nettivalmennuksiin, niin omaa päätä saa käyttää. Laittakaa kaikki ruokavalion ruuat kalorilaskuriin ja sen mukaan on helppo alkaa soveltelemaan ja silti saada ravintoarvot dieetin alkuperäisen suunnitelman mukaiseksi. Esimerkiksi jos pitää syödä päivällisellä kanaa 100g, on siinä proteiinia noin 20g, niin 150g katkarapuja on about sama määrä proteiinia, eikä kaloreissakaan ole pahemmin eroja :-) Lisäksi suosittelen syömään kaikki kasvikset lämpiminä. Itse syön usein yhden-pari porkkanaa ja päälle parisataa grammaa kukkakaalia tai parsakaalia keitettyinä. Lämmin ruoka pitää nälkää paremmin ja kylmiä "tavissalaatteja" en syö ruuan kanssa oikeastaan enää ikinä. Ei maistu kovin hyvältä ja tylsää puputtamista :-D


Mitäs muuta. Sen olen ainakin huomannut, että mitä parempaan kuntoon olen päässyt, sitä vaikeammaksi mun on tullut ottaa kehuja vastaan varsinkin kun nykyään niitä tulee todella paljon ja ihan kasvotustekin. En koskaan ole ollut hyvä siinä, mutta nykyään se on entistäkin vaivaannuttavampaa. Mua ei ole koskaan mitenkään pahasti kiusattu, mutta joskus ala-asteella yhdeltä rinnakkaisluokan tytöltä tuli välillä jotain piilokiusaamista ja yläasteella jotkut pojat saattoivat välillä jotain sanoa tai kuulin, että on jotain kropastani sanottu. En ole ikinä ollut laiha enkä hoikka, aina vähemmän tai enemmän pyöreä ja tästä syystä koko minäkuvani on muotoutunut sen mukaan. En vieläkään koe olevani laiha tai hoikka, normaalipainoiseksi varmaan voi juuri ja juuri sanoa. Tästä syystä jotenkin, mitä timmimpään kuntoon olen päässyt, sitä epävarmempi ja kriittisempi itseä kohtaan musta on tullut. En ikinä ole nauttinut mitenkään huomiosta ja keskipisteenä olemisesta, vaikka sosiaalinen persoona olenkin ja selfietä paukutankin instagramiin ja kirjoitan blogia. Edelleenkin omasta mielestä "väärä" katse mua kohti saa mut tuntemaan itseni todella epävarmaksi ja vähän epäilen kaikkia kehuja, onko se sarkasmia vai onko hän tosissaan. Kuitenkin pikkuhiljaa alan omaksumaan tätä nykyistä ulkomuotoani ja tuntemaan itseni paremmaksi nykyisissä nahoissani. Hassua kyllä, mutta olin kaikkein itsevarmimmillani varmaankin viime loppukesänä, vaikka painoin silloin lähes 10kg enemmän. Ei voi aina ymmärtää ihmismieltä ja naisten varsinkaan :-)

Tälläistä tähän perjantaihin. Nyt jatkan löhöilyä ja tervehtymistä. Onneksi olo on vähän jo parempi, joten eiköhän viikonlopun lepäämisellä selviä tästä taudista. Ihanaa viikonloppua kaikille!

32 kommenttia:

  1. Hienoa Mikaela!! Paljonko olet muuten pitkä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho unohtui kokonaan aika oleellinen tieto. 166cm :)

      Poista
  2. Wau sulla on hienot takareisilihakset! Ne on mun tavoitekohta kropassa, haluisin just tollaset kun sulla! Näkee, että niissä on voimaa :) Teetkö mavea? Vai miten treenaat takareisiä?

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Markon kanssa aina välillä tehään mavea tai sjmv:tä, itsekseen teen eniten aika pitkiä sarjoja takareisille, kuten staattista pitoa pallo selän takana, sitä sellaista rullausta makuullaan, että pallo vedetään peppuun kiinni ja nyt olen tehnyt ihan laitteessa kunnolla eteen nojaten takareisiä. Muuten yleisesti prässiä, askelkyykkykävelyä, kyykkyä smithissä jne. En oikeastaan oo niiden treenaamiseen mitenkään erityisesti keskittynyt, liha vaan sattuu tarttumaan juuri jalkoihin parhaiten :-)

      Poista
    2. Okei, eli monipuolisesti kaikkea ja kiitos kun jaksoit vastata noin tarkasti :)

      Poista
  3. Hyvältä näyttää :)

    VastaaPoista
  4. vautsi miten hyvältä sä näytät! :) go girl!

    VastaaPoista
  5. Takana 20kg ja musta tuntuu että kokoajan lähestyessä normaalipainoa (n. -5kg) musta tulee herkempi kaikkea kohtaan. Vaikka muut kuinka kehuvat jne, omissa silmissä nään entistä lihavamman ihmisen. Aina ystäville sanonkin, että jokasesta laihdutetusta kilosta tulee yks kilo lisää peilikuvaan ja itsekritiikki pahenee. Mutta tosiaan, itsevarmuuskin tulee ajan kanssa.. Edistystä omakehuunkin on tullut, kun on tajunut että on tervettä olla hieman itserakas :) (Ja siis 15 kiloa sitten olin kans onnellisimillani :-D!!)

    VastaaPoista
  6. Oon sanonut tän jo monta kertaa, mut oon niin ylpee susta! Hieno tsemppi päällä ja hyviä tuloksia. Hienoa nainen! ♥ Voi kumpa itsekin pääsisin miinuskaloreille ja toi rasva alkais palaa. Ollu ihan jännää kyllä kokeilla plussakaloreita ja kasvattaa sitä lihasta, mut kesää kohden olis kivempi päästä vähän keventämään. :)

    VastaaPoista
  7. Vähän lättäpeppuhan sulla näyttäis kyl olevan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainitsinko postauksessa jotain takapuolesta?

      Poista
    2. From fat to flat to fit. Mahtava kroppa Mikaela! Oot mun inspiraatio!

      Poista
    3. voi herranjumala mä en ois ees kehannu laittaa näitä sivulta otettuja kuvia :D mut on sulla hyvä itsetunto :)

      Poista
    4. Voi herranjumala. Onko nykyään hävettävää, jos ei ole takapuoli kuon J-Lo:lla? Itse olen ihan tyytyväinen peppuuni, vaikka kyllä siihen enemmän muotoa haluisin. Ilman plussakaloreita sitä ei vaan nyt ikävä kyllä hirveästi kasvateta

      Poista
    5. mikä vika näissä kuvissa muka on? mielestäni nämä ovat upeita kuvia ja mikaela on todella upean näköinen.

      enkä ole muutenkaan koskaan ymmärtänyt tuota, että "en mä vaan kehtais pistää tällaisia kuvia". niin no toiset kehtaa, toiset ei. en vaan ymmärrä mitä kehtaamista tossa on?

      Poista
    6. Mä en kehtais kommentoida kenenkään vartaloa negatiivisesti, varsinkin kun Mikaela on tehnyt hurjasti duunia kropan eteen. Näytät tosi hyvältä, tsemppiä!:)

      Poista
    7. en kehtais koska mulla ei itsetunto riittäis tollasten kuvien laittamiseen. siks en kehtais, niinku kyllä jo sanoin :D

      Poista
  8. Hei voisitko jossain vaiheessa tehä vähän tarkemmin jotain ruokapostausta, että miten syöt? kirjotit joskus vähän, ja se kuulosti siltä et sopis mulle, niin ois kiva kuulla vähän lisää :) näytät todella hyvältä, onnea!

    VastaaPoista
  9. Laihdutusprosessi on kyllä todella rankkaa henkisesti! Mulla on takana 10kg laihdutus. Oon nyt noin vuoden ollut tavoitepainossa, eli en oo vuoteen varsinaisesti laihduttanut vaan ylläpitänyt laihdutusta. Toi, mitä sanoit itsekritiikistä on ihan totta! Mulla oli lopussa vaikeaa ottaa vastaan kehuja ja ajattelin aina, että onhan tässä vielä tekemistä. Ja olin todella itsekriittinen, paljon itsekriittisempi kuin sillon kuin painoin 10kg enemmän. Voi myös johtua siitä, että tuijottelin itteäni enemmän peilistä joka sunnasta kuin sillon kuin olin lihavampi :D Mut musta tuntui, että henkinen muutos tuli ylipäätänsä jäljessä kroppaan verrattuna. Ja näin myös itteni aina vähän lihavampana kun, mitä oikeesti olin. Teen sitä kyllä vieläkin :D Ei oo helppoo olla nainen, mutta on se silti aika ihanaa ;)

    VastaaPoista
  10. Upean näköinen oot ja suhteellisen lyhyessä ajassa saanu mahtavia tuloksia! :)

    VastaaPoista
  11. Upean näköistä! :)
    Mainitsit nuo portaat, missä ne täällä ovat? Oon ite vaan käyttäny urhiksen portaita mutta ne on aika tylsät nii olis kiva saada vaihtelua.

    VastaaPoista
  12. Voi että, oot kyl niin kaunis ja hyvässä kunnossa :) Kiva et viittit jakaa täällä näitä treenijuttuja, niistä saa itellekii inspiraatiota.
    -Iina

    VastaaPoista
  13. Höh mitä ihmettä, ihan mahtavaa että kerrot näin avoimesti kuvien kera! Ihan mahtava tsemppi ollu, ja näytät ihan uskomattoman hyvältä!!! Tosi hyviä tuloksia oot saanu noinki lyhyessä ajassa, ei voi muuta kun ihailla! Toi kaikkihan on vasta alkua, siitä se lähtee! Tsemppiä, kyllä ne tavoitteet sun kunnianhimolla saavutetaan :)

    VastaaPoista
  14. Ihan uskomattoman motivoivaa! Oisko tekeillä jotain tarkempaa "enne ja jälkeen" -postausta kuvien kera? Ne tuppaa inspaavan eniten itseä ja muitakin :D

    Ps. Älä välitä noista peppukommenteista. Joo se on nyt hemmetin IN et on iso pyöree peppu, mut jokainen tekee omalle kropalleen mitä haluaa, jessus sentään.. Itsekin ihailen pyöreitä peppuja ja haluaisin joku kaunis päivä itsekin saavuttaa sellaisen mutta ei tulisi mieleenkään alkaa kommentoimaan toisten pepuista mitään :D Plus pienetkin peput voi olla hyvännäköisiä ;)

    VastaaPoista
  15. Jumantsuikka miten kuuma oot!!! Good job :-O

    VastaaPoista
  16. Oot kyllä niin upean näkönen että huhhuh! :)

    VastaaPoista
  17. Peukutan. Hienoa työtä! :)

    VastaaPoista
  18. Tosi upean näkönen oot!! :)

    VastaaPoista
  19. Et välitä nuista ihme peppu valitus kommenteista! Ne jotka haukkuu Mikaelan peppua on ite isopeppusia!

    VastaaPoista
  20. Paljonko kaloreita syöt päivässä? Oot kyllä aivan upeet tulokset saanut aikaseks ja kiinteytyny aivan törkeesti!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela