Lähes nollan kalorin nuudelit

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Tilasin muutama viikko sitten ihan uteliasuudesta Fitnesstukusta* Star Nutritionilta pari pakettia Diet Noodles-nuudeleita*. Kyseisissä japanilaisissa shirataki nuudeleissa on vain 8kcal/100g ja ne on valmistettu konjakjauhosta eli jamssijuuresta sekä vedestä. Niissä ei ole juuri lainkaan hiilareita eikä proteiinia, mutta kuitupitoisuus on hyvä 3,2g/100g, joten nämä todellakin täyttävät vatsaa, vaikka eivät sinänsä sisällä "mitään".


Yllätyin todella positiivisesti näistä nuudeleista ja pistinkin silloin heti tilaukseen parikymmentä pakettia lisää :-D Keitettynä en ole näitä kokeillut, mutta pannulla paistettuna olen käyttänyt wokkien seassa sekä sekoittanut erilaisiin kastikkeisiin, kuten  tomaattipohjaiseen jauhelihakastikkeeseen ja syönyt spagetin korvikkeena. Wokeissa käytettäessä suosittelen käyttämään soijaa paistamisessa. Siitä jää kiva maku nuudeleihin ja itse olen tykännyt todella paljon Kikkoman Less salt-soijakastikkeesta, joka ei ole läheskään niin suolainen kuin monet muut. En meinaa ole mikään suuri soijan ystävä, mutta tuo sopii hyvin itsellenikin :-)

Shirataki nuudeleita, katkarapuja, valkosipulia ja wok-vihanneksia soijassa ja mausteissa pannulla paistettuna

Paketista otettaessa nämä ovat aika mielenkiintoisen näköisiä lillumassa nesteessä, mutta huuhtelun ja siivilöinnin sekä paistamisen jälkeen koostumus ja ulkonäkö on omasta mielestä aivan hyvä. En oikeastaan edes muista miltä "normaali" spagetti tai nuudeli maistuu niin sekin voi tehdä sen, että nämä maistuvat mun suuhun ihan taivaallisen hyviltä :-D Suosittelen testaamaan ehdottomasti, jos olet pudottamassa painoa tai noudatat esimerkiksi gluteenitonta ruokavaliota, sillä nämä eivät sisällä lainkaan gluteenia.

Star Nutritionin diet noodles ovat tällä hetkellä loppuneet varastosta, mutta sivuilta löytyy vastaavia muilta merkeiltä. Esimerkiksi itseasiassa jopa hieman kevyemmät 5kcal/100g RawFoodShopin shirataki nuudelit 2,90€/200g*, joista on saatavilla myös samaa tavaraa riisin ja fettuccinen muodossa :-)


2 kommenttia:

  1. Olen myös miettinyt noiden ostoa, mutten ole saanut vielä aikaiseksi. Ja toi safka on just sellaista mitä voisin itsekin tehdä.

    VastaaPoista
  2. Hei pystytkö laittelee tänne jotain vinkkei miten noista saa maukast ruokaa? Mä en taho saada millään makua noihin nuudeleihin :(

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela