Rahka"jätski"

sunnuntai 23. helmikuuta 2014


Pari viikkoa sitten jätskihimoissani keksin laittaa välipalarahkani pakkaseen hetkeksi ja siitä se rakkaussuhde sitten lähti. Joka kerta jaksan vain ihmetellä, miten jokin niin hyvä voi olla täysin dieettini rajoissa olevaa ja sillä voi herkutella vaikka joka päivä. Ihan niin monta kertaa kuin haluaa. Tästä syntyi nykyisin lähes koko ajan väli- ja iltapalanani toimiva rahka"jäätelö".

Tällä hetkellä olen pari viikkoa syönyt edelleenkään kyllästymättä seuraavaa comboa:
Maustamatonta rasvatonta rahkaa
Jäisiä mustikoita ja vadelmia
0,5dl sokeroimatonta vadelmanmakuista mehukeittoa
Nestemäistä steviaa
Utekram vaniljajauhetta
(Rypsiöljyä)

Kaikki vain sekaisin kippoo, kippo pakkaseen ja välillä käy kurkkimassa miltä näyttää ja sekoittamassa. Rypsiöljy on suluissa, koska sitä käytän vain iltapalalla rasvan lähteenä. Kuulostaa aika hirveältä laittaa rasvaa pullosta sen 10-15g tuonne sekaan, mutta uskokaa tai älkää, tämä on kaikista parasta sen kanssa ;-) Pakastelen tuota seosta yleensä sellaiset 10-30min, riippuen kuinka malttamaton olen ja monelta pitää syödä.

Kannattaa ehdottomasti kokeilla terveellisenä "herkkuna" ja kokeilla kaikkia erilaisia variaatioita, esimerkiksi laittamalla sekaan survottuja mansikoita tai banaania, pähkinöitä, raastaa sirtuunankuorta ja miksei vaikka raakakaakaonibsejäkin. Ja jos ei ole näin tarkkaa ruokavalion kanssa, niin laittaa päälle tai sekaan vaikka vähän kinuski- tai suklaakastiketta ;-)

13 kommenttia:

  1. Hei, miksi käytät rypsiöljyä, etkä esim. stabiilimpaa ja paremman rasvahappoprofiilin sisältävää kookosöljyä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän aamupuurossa kookosöljyä, mutta koska se on kiinteää niin ei voi sekoittaa esimerkiksi rahkan sekaan :-)

      Poista
    2. Kyllä voi! Itse sulatan ruokalusikallisen kookosöljyä mikrossa, nestemäisenä heitän sen maitorahkaan ja sekoitan! Kannattaa testata :)

      Poista
    3. No vaikka siksi, että se on aika epäeettinen vaihtoehto.

      Poista
  2. Mitä hemmetin steviaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://www.stevia.fi/

      Poista
    2. Makeutusainetta, jossa on tosi vähän kaloreita.

      Poista
  3. Paljon tossa on kaloreita?

    VastaaPoista
  4. Kiitos Mikaela tästä, ihan pakko kokeilla! :)

    VastaaPoista
  5. Itse tykkään laittaa hunajaa antamaan makeutta :)

    VastaaPoista
  6. Kannattaa kokeilla myös rasvan lähteenä soijalesitiinirakeita. Tällä saa aivan ihanan kuohkean rakenteen rahkaan. Ruokalusikallinen rakeita rahkan ja mehukeiton sekaan, annetaan seisoa jääkaapissa ja sekoitetaan. Nam! Muuten näyttää kombinaatio tutulta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monta purkkia tullut syötyä, jotenkin vaan alkoi tökkimään se koostumus, maku ja sen verran kalliiiksi tulee niitä käyttää. Muutenkin tykästynyt nyt ton rypsiöljyn makuun :-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela