Avok... Eiku kesäkurpitsapastaa!

maanantai 3. helmikuuta 2014

Olen ollut koko viikonlopun ihan fiiliksissä eräästä ruuasta ja mun piti oikein malttaa itseni, että maltoin säästää tämän postauksen vasta maanantaille. Söin meinaan koko sunnuntain maaaaaaailman parasta pastaa.


 Kesäkurpitsa on tunnettu käytöstä pastan korvikkeena esimerkiksi lasagnessa, joten halusin ehdottomasti kokeilla miten se toimii spagettimaisena "pastana". Kuitenkaan omasta keittiöstäni ei mitään välinettä, jolla saisin tehtyä tuollaista pitkää raastetta, mutta onneksi Britti-ebay pelasti. Pistin tilaukseen Juelienne vegetable peelerin, jolla oli hintaa naurettavat muutama euro ja raastin tuli postilaatikkoon muutamassa päivässä.


Pastan tekeminen tuolla raastimella on niinkin helppoa, että pesun jälkeen alan vain raastamaan kesäkurpitsaa. Muuten kurpitsan voi käyttää kokonaan, mutta alueen, jossa siemenet on suosittelen jättämään käytöstä. Sitä on vaikea raastaa eikä nauhasta tule nättiä.

Lauantaina tein kesäkurpitsapastaa tonnarikastikkeen kanssa, mutta eilen tein yhtä lemppari pastakastikkeistani, joka on täällä blogissakin vilahtanut vähän erilaisena versiona. Oli muuten törkeän hyvää tuon kesäkurpitsapastan kanssa! Tulen syömään tuota oletettavasti seuraavat kolme kuukautta :-D Tai loppu ikäni.


Kesäkurpitsapasta kalkkunakastikkeella yhdelle
Yksi iso kesäkurpitsa
Kalkkunaleikkelettä
Tomaattimurska
Flora 4% kevyt ja paksu ruokakerma
Pieni sipuli
Iso valkosipulin kynsi
Suolaa ja pippuria

Raasta kesäkurpisaa 200g (lähes kokonainen kesäkurpitsa), lisää kuumalle pannulle tilkka oliiviöljyä ja lisää kesäkurpitsasuikaleet pannulle. Lisää vähän suolaa ja anna olla pannulla keskilämmöllä välillä käännellen. Pilko sipuli, valkosipulinkynsi ja kalkkunaleikkeleet, lisää kuumalle pannulle ja kuullota tilkassa oliiviöljyä. Lisää hetken päästä tomaattimurska (itse käytin valkosipulilla maustettya Muttia), kerma, pari pyöräytystä pippuria ja maun mukaan suolaa. Anna muhia ja maustua hetki. Lisää kastike kesäkurpitsapastan joukkoon, kääntele pannulla muutaman kerran ja tarjoile.

 Makrot yhdelle annokselle on vaivaiset 193kaloria ja P20g/H13g/R6,3g, kun käytetään 65g ohjeessa olevaa kermaa, 60g 33kcal/100g tomaattimurskaa, 200g kesäkurpitsasuikaleita, yksi pieni sipuli ja 85g 108kcal/100g kalkkunaleikkelettä.

kesäkurpitsapasta resepti

Jotenkin annosta syödessä en edes ajatellut, ettei seassa ole sitä oikeaa pastaa :-D Toi kastike on muuten ihan rehdin pastankin kanssa varmasti älyttömän hyvää, joten kannattaa kokeilla!

8 kommenttia:

  1. mm näyttää namilta! :-)
    -noora

    VastaaPoista
  2. Tuli ihan vesi kielelle, pakko testata!! :D

    VastaaPoista
  3. Ei jumaleissöni kuin oot laihtunut, WAU! Oot tainnut rehkiä! Luin sun blogia viimeks muutama kk sitte, nyt muistin tulla uudestaan lukeen, ja ööö-- MIKÄ MUUTOS! Onneks olkoon, näytät upealta! Aina oot näyttänyt, mutta nyt niin fresh :)

    VastaaPoista
  4. Ite oon tehnyt chilitomaattimurskan kanssa ja ihan parasta niinkin! ♥ Oii pitää taas pitkästä aikaan tehdä vissiin ;)

    VastaaPoista
  5. Se on kesäkurpitsaa. Ei pastaa. Piste. :)

    Tein tätä kerran aivan innoissani, aikalailla tuontyyppisellä ohjeella kuin sinulla ja pettymys oli ihan kauhea! Pidän kesäkurpitsasta ja syön sitä paljon, koska sitä pukkaa äitini kasvimaalta, mutta tämä ruoka oli ehkä yksi pahimmista kesäkurpitsakokeiluistani, ja minä olen muuten ujuttanut kesäkurpitsaa lähes kaikkiin mahdollisiin ruokalajeihin. Ehkä olen ihan liian pastaorientoitunut :)

    VastaaPoista
  6. Tarkoitat varmaan kalkkunakastikkeella? :D kun eihän tuossa kastikkeessa ole ollenkaan kinkkua

    VastaaPoista
  7. Kuulostaa älyttömän hyvältä! Täytyy itsekin joku päivä testata, kylläkin kerman joutuu ehkä toistaiseksi jättämään pois, koska fitfarmin superdiettiin ei kermat kuulu;)! Kiitos suuresti ohjeesta!

    VastaaPoista
  8. Heippa! Löysin tänne etsimällä kesäkurpitsapastan reseptiä.
    Tein ohjeellasi, ja tuli aivan superhyvää! Kiitos!! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela