Aamu käyntiin tuorepuurolla

torstai 6. helmikuuta 2014


Tuorepuuro. Kiireisten aamujen makoisa pelastaja. Aamuina, jolloin käyn tekemässä aamuaerobisen tyhjällä mahalla ennen töitä tai kun on muuten vain aamulla kiire, olen aamupalani syönyt yön yli valmistuneena tuorepuurona. Helppo aamulla vain napata lusikka ja purkki jääkaapista ennen lähtöä samalla varmistaen, että saa syötyä kiireestä huolimatta runsaan ja ravintorikkaan aamiaisen. Aamupalan voikin sitten syödä salilla meikkauksen ohessa, työpaikalla tai junassa työ/koulumatkalla :-)

Tuorepuuro valmistetaan laittamalla purkkiin haluamansa puurohiutaleet sellaisenaan, lisäämällä nestettä ja haluamiaan lisukkeita ja antamalla turvota yön yli jääkaapissa (overnight oats). Ja kannattaa muuten lisätä jo heti purkkiin makeutusta esimerkiksi hunajasta, nestemäisestä steviasta tai sokerista. Itse laitan tuorepuurooni aina jotain proteiinipitoista, kuten maitorahkaa ja/tai raejuustoa, hyviä rasvoja rypsiöljyn tai pähkinöiden muodossa sekä mustikoita tai muita marjoja. Sekaan sopii mikä tahansa maan ja taivaan väliltä. Esimerkiksi banaani, kuivatut hedelmät, superfoodit, turkkilainen tai maustamaton jogurtti, mehukeitto, piimä, siemenet... Olennaista on, että purkissa on kuivat hiutaleet, kostuketta ja haluamansa lisukkeet. Jos nautit puuron kotona, voi lisukkeet lisätä puuroon vasta syömisen yhteydessäkin, mutta banaanin suosittelen lisäämään jo purkkiin, se tekee puurosta älyttömän hyvää ;-)

Netti on pullollaan erilaisia tuorepuuro-reseptejä, muun muassa tattarista valmistettunakin. Kannattaa sieltä kurkkia ja etsiä vinkkejä :-) Ohjeessa on omaan ruokavalioon sovellettu tuorepuuro, joka itselle maistuu paremmin kuin hyvin. Päälle vielä ennen kannen sulkemista ja jääkaappiin laittoa vähän kanelia, niin on kunnon herkkua!
 
Onko tuorepuuro teille jo tuttu aamupalana?
 
ps. Tästä ei ole tulossa ruokablogi, nyt vaan sattumalta tullut paljon ruoka-aiheisia postauksia. Älkää huoliko!

8 kommenttia:

 1. Olinkin tulossa kommentoimaan että liikaa ruokaohjeita sekä kaipaan meikki- ja asupostauksia :D

  VastaaPoista
 2. Siis pitääkö toi massa jotenkin sekottaa kun laittaa jääkaappiin vai miten? :D

  VastaaPoista
 3. Hei kiitos vinkistä, pitää testata joskus tuorepuuroa. Mä teen yleensä mikrossa minuutin pikapuuron aina aamuisin, mutta tämähän olisi vielä nopeampi :D

  VastaaPoista
 4. Tämähän on ihan loistavaa että saa inspiroivien vaate- ja kosmetiikkapostauksien lisäksi lukea myös hyviä ruokavinkkejä ja vielä samasta osoitteesta! Tykkään! :)

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa hyvältä! Ja nopeus on aina arvostettu asia aamupalassa, paitsi jos sattuu oleen vapaapäivä :D Pitääkin kokeilla heti. Kuulostaa myös hyvältä lisältä toi rahka ja pähkinät, mua ei ainakaan normipuuro veteen tai maitoonkaan tehtynä pidä täynnä kovin pitkään!

  VastaaPoista
 6. Nam, kuulostaa niin hyvälle, että pakko kokeilla. :) En olekkaan koskaan ennen tuorepuuroa syönyt.

  VastaaPoista
 7. Hahaha, nää on just hyviä nää ruokaohjeet :D

  VastaaPoista
 8. Pitääkin kokeilla. Tuorepuuro näyttää todela herkuliselta lasipullossa.

  Itseani kiinostaisi tietää miten tatuointisi voivat. Moni blogia kirjoitteleva esittelee uudet tatuointinsa, mutta itseani kiinnostaisi kuinka tatuointien kunto kestää auringonpaistetta ja ovatko mustat ääriviivat yhä mustia, vai haalistuvatko tatuointien musteet kuinka nopeasti? Samoin olet hoikistunut paljon, niin kiinnostaisi tietää miten tatuoinnit ovat kulkeneet muodonmuutoksen mukana. Ymmärrän, jos tämä aihe on liian henkilökohtainen. Onhan oma iho aina oma iho.

  Niin ja tsemppiä uuteen elämäntapaasi. Näin sivusta katsottuna huikeella drivellä vedät ja monet jää kakkoseksi sinun rinnalla :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela