RONDA

lauantai 4. tammikuuta 2014

 Heippa! Espanjasta on muutama juttu vielä postaamatta ja tänään tulee kuvia kauniista Rondasta, joka on oikein perinteinen Espanjalainen kaupunki. Ronda sijaitsee korkealla vuorilla, about 750metrin korkeudessa merenpinnasta ja matkaa sinne on Malagasta noin 100km. Sinne pääsee omalla autolla helposti esimerkiksi Marbellan kautta tai sitten noin pari tuntia kestävällä junamatkalla suoraan Malagasta. Kaupungin nähtävyyksiä ovat 120m syvä El Tajo-rotko, joka halkaisee kaupungin, kaunis vanha arkkitehtuuri sekä muun muassa Espanjan vanhimpia härkätaisteluareenoja oleva Plaza de Toros de Ronda.

Meille sattui säiden suhteen huonoin mahdollinen tuuri. Tihkutti vettä, eikä se olisi edes haitannut mutta se tuuli! Rotkon äärellä tuuli oli niin kova, että siihen pystyi nojaamaan, sateenvarjoja ei voinut käyttää ja pieni tihkusade tunkeutui vaatteiden läpi ihan muutamassa minuutissa :-D Olihan se omalla tavallaan ihan hauskaa ja samaan aikaan paikalla olleilla aasialaisturisteilla oli todella hauskaa meidän lisäksi. En ole ikinä kokenut yhtä kovaa tuulta! Napsasin noin viidessä minuutissa kuvat, jonka jälkeen kädet olivat ihan jäässä ja vaatteet ihan märät. Sen verran kylmäksi tuuli teki ilman.


Rotkolla pyörähtämistä enempää ei reissulla voinut kaupunkiin tutustua sään vuoksi, mutta käytiin lämmittelemässä ja syömässä lounaaksi tapaksia todella tunnelmallisessa tapas-ravintolassa, jossa oli yläkerrassa myös ravintola. Kuollaksenikaan en muista mikä paikka kyseessä :-(


Nyt jatkan löhöilyä. Ihanaa viikonloppua kaikille!

13 kommenttia:

 1. Näyttää kivalle paikalle :)
  -Iina

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Ei voi välillä kuin ihmetellä mitä luonto saa aikaan :-)

   Poista
 3. Oi, ihana! Tuollakin on käytävä maaliskuun reissulla!

  VastaaPoista
 4. Wau mitkä maisemat! Aivan mielettömän, säästä huolimatta :)

  Emmi L.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan tajuttoman hienot! Pitää poiketa joskus uusiksi, kun säät suosisi ja pääsisi itse kaupunkiinkin tutustumaan :-)

   Poista
 5. Upeet maisemat ! (:

  http://miakaroliina.blogspot.co.uk/

  VastaaPoista
 6. Toi rotko on ihan mielettömän upean näköinen, vaikka tietysti varmaan ois ollut kivempi ilman sadetta :) Mutta olis tosi hienoa ite nähdä toi livenä, pitää laittaa omiin elämäntavoitteisiin nähdä se! Ihan mieletöntä että siinä on taloja ihan vieressä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo älä! Mieti, kun takapihalla olisi suoraan yli satametrinen rotko :-D

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela