RASVA PALAMAAN HIIT-HARJOITTELULLA

sunnuntai 26. tammikuuta 2014


HIIT eli High Intensity Interval Training on viime aikoina noussut paljon otsikoihin ja puhutaankin, että jo vartin puserrus vastaisi tunnin matalasykkeisempää treeniä. HIIT-harjoittelu kohottaa kuntoa nopeasti, parantaa hapenottokykyä ja sen on tutkittu tehostavan harjoituksen jälkeistä rasvanpolttoa. Lisäksi vaikka harjoitus tehdäänkin lähellä maksimisykkeitä, polttaa se paremmin rasvaa kuin vaikka kevyempi tunnin lenkki rasvanpolttosykkeillä. HIITiä ei kuitenkaan ole hyvä tehdä kuin maksimissaan pari kertaa viikossa.

Omaan treeniohjelmaani kuuluu viikossa yksi HIIT-treeni, jonka teen kuntopiirin tapaisena ja kesto on siinä 30 minuutin kieppeillä. Aina kuitenkin yritän parantaa aikaa viimekertaiseen ja lauantaina meni aamulla 28 minuuttiin, kun viimeksi kesti 31min 20sek! Aamulla oli näköjään energiaa :-D

Tykkään omasta HIIT-treenistäni todella paljon ja sen jälkeen on aina niin kuollut, joten päätin jakaa sen teillekin. Teen kutakin patteria kaksi kierrosta, jonka jälkeen pidän tauon ja siirryn seuraavaan patteriin. Ja tosiaan noi soudut, juoksut ja askelkyykyt tehdään täysillä, eikä mitenkään himmaillen ;-)

1. Patteri
Soutulaite 2min
Istumaannousu omalla painolla 25toistoa

2. Patteri
20m juoksu 4 kertaa edes takasin
(en ole 100% varma käyttämäni pätkän pituudesta)
Etunojapunnerrus jalat maassa 20toistoa
Hauiskääntö tangolla 20toistoa

3. Patteri
Askelkyykkykävely 20askelta/jalka
Lankku 1min
Sivulankku 30sek/puoli
Pystypunnerrus tangolla 20toistoa
Kulmasoutu tangolla 20toistoa

Jäähdyttely 10min esimerkiksi juoksumatolla kävellen

Käyn aina välillä aamuisin tekemässä HIIT-treenin, mutta sitä ei ikinä kannata tehdä tyhjällä mahalla. Itse olen yleensä juonut heradrinkin noin 30min ennen treeniä ja aamupalan mahdollisimman nopeasti treenin jälkeen. Jos treen treenin illalla, juon normaalisti palautusjuoman ja syön esimerkiksi mandariinin tai banaanin. Voisi jo tulla kevät, niin pääsisi ulos tekemään näitä treenejä vaikka rappusiin. Onneksi sisällä onnistuu myös hyvin :-)

Nyt alan kaivamaan treenitrikoita kaapista ja valmistautumaan treeneihin Markon kanssa. Olen muuten kokkaillut tänään noin 5 tuntia ja edelleen yksi ruoka uunissa :-D Kokeilin elämäni ensimmäistä meal preppiä. Ihan sairasta! Postaan siitä vielä erikseen haha.

6 kommenttia:

 1. Hei kiitti myös tästä, täytyykin kokeilla tätä itse! Vaikka vaihtelen itse oman treenini sisältöä suhteellisen usein, on silti vaikeaa välillä keksiä uusia juttuja itselleen. Tämä tuli ainakin itselleni kuin tilauksesta! :)

  VastaaPoista
 2. Kirjoituksistasi huomaa, miten paljon liikunta ja ruokavalio ovat tuoneet sinulle energiaa ja hyvää mieltä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Ajattelin vielä tulla näin jälkiviisaana kysymään, että teetkö noi tangolla tehtävät liikkeet 20kiloisella levytangolla, vai jollain kevyemmällä levytangolla? Itse tein esim.tuon hauiskäännön ensimmäiset 10 käyrätangolla ja toiset 10 vähän normaalia levytankoa lyhyemmällä levytangolla (paino n.10-13kg arvioni mukaan) ja en usko että olisin putkeen jaksanut edes tehdä 20kiloisella tangolla 20toistoa, ainakaan putkeen!

  Toinen kysymys: Onko noiden patterien välissä tarkoitus pitää minuutin tauko? Itse en nimittäin pitänyt taukoja, paitsi aerobisten osuuksien jälkeen oksennus oli niin kurkussa, että silloin piti vähän hengittää hetki, mutta yritin mahd.pian siirtyä seuraavaan liikkeeseen.

  Toivottavasti jaksat vastata,kiitos ja kivaa iltaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Itse käytän sellaista esimerkiksi bodypumpissa käytettävää suoraa tankoa ja painoa nyt ollut 10kg :-) Ihan omista voimista riippuu millaisia painoja itselle tuo on ollut sellainen, että vikat toistot tuntuu. Kulmasoudussa voisi tosin olla painavempi reilusti, mutta saapahan pumpattua kunnolla.

   Mä olen pitänyt aina pattereiden välissä tauon. About varmaan minuutti, riippuu vähän. Viimeistään kun sykkeet on laskenut siihen 130 about, niin jatkan seuraavaan patteriin. Ja joo tiedän tunteen kun aerobisten jälkeen meinaa nousta oksu kurkkuun :-D

   Poista
  2. Jatkuu: tästä jutusta niin innostuneena, tein omaan blogiini postauksen( http://blogilana.blogspot.fi/ ), jossa kerron omasta kokemuksestani tästä samaisesta treenistä ja mainitsin myös pariin otteeseen, että ohje on sinun blogistasi ja tekstissäni on syvälinkitetty blogisi os.nimesi kautta. :)
   Kiitos ja kuullaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela